Brønderslev – Sunds 5-8 (ligaherrer)

Gæsterne fra Sunds fik ikke den fedeste start på kampen, for de var blevet taberdømt i kampen mod Frederikshavn med 0-5, en kamp de havde vundet.

Men Sunds viste moral, og lod sig ikke slå ud af nederlaget og kørte på som de plejer.

Brønderslev er dog inde i en god stime spillemæssigt og de var fint med i første periode.

Stillingen 1-1 holdt til tiden 15.35, så fandt kampen en lille afgørelse. Sunds scorede på selvmål til 1-2 og da Brønderslev kort efter fik en spillet udvist, så slog gæsterne til i powerplay til 1-3.

I anden periode trak Sunds fra og med to hurtige mål fra topscorer Mikkel Skov, så stod den 1-5 og da Morten Handgaard øgede til 1-6 midtvejs i kampen, så var den kamp lukket og slukket.

Sunds giver ikke mange chancer væk når de først får bolden til at rulle, men hjemmeholdet slog ikke op i banen, respekt for det.

Trods nede 2-7 inden de sidste 20 min, så kløede Brønderslev på i 3.periode, som dog blev noget rodet.

Helt tæt på kom de aldrig, 5-8 målet blev sat ind i overtal med 37 sekunder tilbage af kampen.

Jarkko Rinne, Brønderslev
We played against Sunds. Good team and athletes players. So was us. Would have been nice to play a good floorball match between two good teams but it just seems to be often taken away from both teams. You can guess what I mean. I don’t say more about it now. We can take it after season.

Mathias Nordamann, Sunds:
Kampen starter lidt hektisk, hvor der er store chancer til begge hold. Vi er ikke klar fra start, men det bliver bedre i løbet af 1. Periode. I en 2. Periode har vi fået snakket om tingene og leverer væsentligt bedre. Vi formår dog ikke at udnytte alle vores store chancer. 3. Periode tager vi for let på kampen og falder i niveau. Brønderslev lykkes med flere af deres aftaler. Alt i alt en kamp, hvor vi havde mange gode momenter, vi skal arbejde med mere stabilitet.

MOM:
Brønderslev: 1. Emillio Lassfolk 2. Henri Koljonen 3. Ilmari Lethinen
Sunds:

Brønderslev – Sunds 5-8 (1-3, 1-4, 3-1)
Brønderslev
Ilmare Lehtinen 1+2, Lucas Madsen 2+0, Lauri Berg 1+0, Adam Pudich 1+0, Martin Remes 0+1, Jaro Pietalainen 0+1
Sunds
Mikkel Skov 2+1, Morten Handgaard 1+1, Kristoffer Handgaard 1+1, Anders Holm 1+0, Søren Holm 1+0, Esben Køhler 1+0

One comment

 1. TIMEOUT!!!

  Man sidder her som interesseret læser her på ”Floorballnyt”, for blandt andet at få kampreferater fra diverse kampes trænere, så man kan få deres syn på kampen, primært omkring eget holds indsats. Men endnu en gang sidder jeg og læser et farvet kampreferat fra en ligatræner, der ikke er kommet ud af det røde felt, før denne sætter sig ved tastaturet. Jeg føler mig ingenlunde personligt angrebet af dette referat, men jeg bryder mig ikke om denne tendens, hvor trænere, direkte eller indirekte bruger deres taletid til at hænge dele af dommerstanden ud med deres egne subjektive vurderinger. Dette er desværre også en tendens der i denne sæson oftere er blevet bragt ind i hallerne. Det ville være rart hvis disse energiudladninger blev brugt på at motivere deres hold på en positiv måde i stedet, så holdet kunne få den vejledning som til tider bliver brugt på at vejlede dommerne.

  Det må da have en konsekvens med sådanne referater. Det kan man da finde ud af i andre forbund. Det ville være rart hvis DommerUdvalget, snart ville give deres holdning til kende i forhold til denne uskik. Dette befordrer ingenlunde på et godt samarbejde på og udenfor banen fremadrettet.

  Jeg har nu dømt i knap 30 år. Jeg har haft de skønneste oplevelser som dommer og er i den anden grøft blandt andet blevet spyttet på og kaldt racist, men jeg er her endnu og bruger gerne 3-4 dage om ugen på at udfylde mine forpligtigelser som dommer. Efter en kamp evaluerer vi som dommere altid vores indsats. Vi er IKKE fejlfri, men rammer vi 70% rigtige kendelser, 20% der kan diskuteres og 10% der er forkerte, så er det faktisk godt. Jeg har ærgret mig, når jeg er blevet ramt af en bold på banen, har stået i vejen, ikke været obs på, at der var noget i gærde et andet sted på banen, men endnu har jeg ikke bebrejdet spillerne, at jeg lavede 10% fejl. At nr 3 havde fået det forkerte ben ud af sengen og derfor kom for sent med sine taklinger, at nr 7 manglende søvn pga den nyfødte søn har kolik, at nr 20´s kæreste lige har slået op og humøret er i kulkælderen osv er alt sammen ting, som påvirker en kamp, men ikke ting, som jeg kan bruge som undskyldning, hvis min præstation har været mindre god.

  Tænk tanken, hvis det var den omvendte verden, hvor dommerne mente de skulle give deres ”neutrale ” besyv på, hvordan de synes holdene og trænerne teknisk havde udført deres erhverv i kampene…

  Men at et hold taber en kamp er meget ofte dommerne skyld. I hvert fald er det den nemmeste årsag at trække frem, for på den måde ansvarsfraskriver man sine egne mangler og fejl som hold. Uagtet hvordan dommerne dømmer, så er det træneren og holdets ansvar at manøvrere rundt i de rammer, som pågældende dommere sætter og vi bruger som dommere faktisk meget tid på at dygtiggøre os, forberede os og går på banen med godt humør og et ønske om at være positive aktører, som sætter de rammer som er nødvendige for at alle får en god oplevelse. Glem ikke, at vi inde under dommertøjet også er ganske almindelige mennesker med floorball som hobby. Vi bruger meget tid væk fra vores familier og indretter vores hverdag efter at dømme floorball.

  Kim ”med sukker på”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.