Vildt af Viborg

Helt tilfældigt så jeg en artikel om damefloorball i Viborg var en succes, og som jeg fik læst artikelen, så var det bare at tage hatten af for det som Viborg lykkedes med, og som alle ANDRE klubber enkelt kan kopiere!!!

Stine Lausten var personen jeg skulle have fat på, og det blev til en snak om arbejdet

1) hvorfor lavede I initiativet?
I sommeren 2017 blev vi kontaktet af DGI i forhold til at blive spydspidsforening i Floorball Danmark. Vi sagde ja og fik i denne forbindelse besøg af Mikkel Holm fra DGI. Rollen som ambassadør for Floorball kunne realiseres på mange måde, blot man havde fokus på at promovere motionsfloorball.

I samarbejde med Mikkel valgte vi at sætte fokus på at lokke flere damer til klubben, da vi på daværende tidspunkt havde ganske få damer i klubben. I Viborg vil vi meget gerne deltage i turnering, men en spillertrup på 10 incl. målmand sætter sine begrænsninger, hvorfor vi i sæsonen 17/18 valgte ikke at tilmelde os 1. division.

Mikkel havde tidligere været involveret i et 12 ugers floorballforløb i Silkeborg kommune og syntes at det kunne være en ide til at promovere sporten i Viborg og på den måde få flere damer i hallen.

2) hvad havde I selv håbet på?
Ud fra tidligere erfaringer med Facebookpromoveringer af dameholdet, havde vi nok ikke den store fidus til ideen, så vi satte barren lavt og håbede på at vi måske kunne få 5-10 nye spillere.

3) hvorfor blev det så stor en succes?
Tja, det er svært at sige. Selve opslaget viste sig meget effektivt og kom på trods af et lille budget meget bredt ud. Vi valgte at oprette forløbet som en begivenhed på Facebook, som folk kunne tilmelde sig eller trykke interesseret i.

Dette resulterede i 135 interesserede på ganske få dage, hvorfor vi valgte at stoppe promoveringen halvvejs.

Derudover har timingen nok også haft betydning for den store interesse, da mange ønsker at starte på en frisk efter nytår år efter år.

4) hvad skal der ske efter sommerferien med de mange spillere?
For at få de mange damer i gang efter 12 ugers forløbet besluttede vi at forlænge vores sæson til udgangen af maj, så de nye spillere havde mulighed for at melde sig ind i klubben og træne to måneder og dermed få en forsmag på hvad det vil sige at spille i klubben.

De personer der ønskede at spille på dameholdet kunne tilmelde sig der, mens de der ønskede at fortsætte med motionsfloorball kunne vælge dette. Dette resulterede i 24 nye spillere på dameholdet og 10 spillere på nyoprettet motionshold.

Vi sørgede selvfølgelig for at alle havde mulighed for at købe deres egen stav, da de efter 12 ugers forløbet ikke havde mulighed for at fortsætte med lånestav.

I den forløbne uge har vi bedt alle aktive damer i klubben besvare et spørgeskema, hvor vi beder dem tage stilling til hvorvidt de ønsker at fortsætte næste sæson og om de ønsker at skifte hold.

Resultatet at denne undersøgelse er positiv, da næsten alle ønsker at fortsætte. På baggrund af dette forventer vi at oprette et motionshold mere efter sommerferien.

5) hvilke meldinger har I fået fra dem der kom og var med, hvad gjorde de meldte sig?
De fleste syntes at det lød sjovt ud fra opslaget og mange havde sikkert også prøvet kræfter med floorball i en eller anden form i skolen. Heldigvis blev deres formodning bekræftet til 1. træning 😊 og størstedelen holdt ved.

6) Hvilket råd vil du give andre klubber
Det skal ikke være nogen hemmelighed at vi i Viborg Floorball Klub har lagt maaaaange timer i dette forløb. En af de sværeste ting vurderer vi, er fastholdelse af de damer der faktisk valgte at møde op til den første træning.

I alt 80 damer blev ved forløbets start inddelt på 4 hold efter ønske og først til mølle og yderligere 20 kom på venteliste.


Ud over træninger og forberedelse til træninger gik der derfor megen tid med at administrere afbud og indkalde damer fra de respektive ventelister. Alt dette blev administreret via Facebook, hvor der blev oprettet en samlet gruppe for alle samt mindre grupper for hvert hold.


Udover ugentlige træninger, blev alle deltagere tilbudt sundhedstjek i starten og ved afslutningen af forløbet.


For at holde gejsten oppe blev små daglige udfordringer postet i fællesgruppen hver dag.

Som afslutning på forløbet afholdtes et stævne hvor over 40 damer deltog.

Sæsonen er ved at gå på hæld for langt de fleste klubber, men læser du dette som klubleder, så skal du overveje, hov er det faktisk så enkelt at få medlemmer til vores klub. Målgruppen kunne sagtens være teenagepiger, børnehold og hvad der ellers kunne være.

Så glæder mig til at se klubber komme i gang med dette tiltag. Fedt med successen i Viborg og de gerne deler. Tak.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.