Dobbeltlandskamp i Sønderborg

Den lokale klub er værter når Danmark ligger gulv til når Tyskland kommer på besøg, Sønderborg har før haft større arrangementer, så det skal nok spille, ærgerligt jeg ikke fik timet mit besøg dernede for 14 dage siden til den kommende weekend.

For landstræner Mikael Karlberg er det første opgave, og det bliver interessant at se hvilket udtryk han gerne vil have Danmark til at spille.

For Karlberg handler det om at se truppen an, et er de samlinger han har haft, noget andet er kamp.

Den danske trup til VM kval skal findes, og interessant hvem der træder i karakter. Bredden i toppen af dansk floorball er blevet bedre, og det er afgørende til en VM kval og et VM.

Det at kunne have 3 kæder der kan spille hver dag er vigtigt, når du kommer frem til de afgørende kampe.

Nu er VM kvalen, en pulje Danmark burde komme videre fra. Men bredden er bare vigtig.

Tyskland plejer Danmark at spille tætte kampe med, om end meget  afhænger om stjernen Frederik Holtz er med, en spiller der er top 10 i SSL på topscorerlisten gør en forskel. Nu er han hentet til Schweiz, hvor de kun må have en udenlandsk spiller per hold, og her er han valgt!

Truppen

Keeper
Det er de to Benløse keepere der skal vogte målet i Sønderborg, David de Fries er rutineret, sikker og hurtig og var med til seneste VM, hvor han faktisk holdt nullet.
Emil Brixager er det største keepertalent siden Mike Trolle, og han skal bare have spilletid.
Bag de to keepere står flere interessante og dygtige keepere på spring i form af Anders Kjær, Rasmus Engelshardt, Kasper Eriksen og Michael Ejlerskov. Godt med konkurrence på den post.

Forsvar:
5 spillere er mere eller mindre sikre på VM kval, med mindre de da falder gevaldigt i niveau
Daniel Nygård (Benløse), Daniel MacCabe (Malmø), Marko Krogsgaard (Rødovre), Claus Nisbeth (Rødovre samt Frederik Kobberup der har spillet stærkt hos Rødovre.
Så skal Jesper Schmidt (Frederikshavn) og Matthias Bust (Sunds)vise han kan tage skridtet fra U19 til A-landsholdhold, begge har potentiale, og spændende at se hvordan de klarer opgaven.
Rasmus Overgaard (Frederikshavn), er kommet med i truppen grundet afbud fra Jannik Trolle (Rødovre) der ude med sygdom, og ellers havde Trolle været selvskreven til en VM kval trup.
Overgaard er en pasningssikker spiller der kan skyde udefra og som var med til VM i 2016.

Angreb
Igen er der nogle spillere som må være sikre kort til den endelige trup, det være sig Mathias Glass (Benløse), Jesper Roland (Benløse), Andreas Glad (Frederikshavn) Lukas Eldholm (Lillån) samt Mikkel Skov (Sunds).
Alle spillere har leveret i denne sæson og var med til VM i 2016.

Så er der en række spændende profiler der står og banker på for at komme med i den endelige VM kval trup.
Jonathan Velgaard (Frederikshavn), havde en rigtig stærk forrige sæson, og han bygger bare på.
Jannik Dalkvist (Rødovre) og Andreas Kleczewski (Rødovre) har vist deres kvaliteter i denne sæson, i topkampen i weekenden mod Frederikshavn, steppede de to herrer op og leverede de afgørende point!
Esben Køhler (Skanderborg), han er elegant på en bane og er med i meget, og han potentiale til meget mere.
Kristoffer Handgaard (Sunds) igen en af de unge talenter fra Sunds, han skal med og vise han ligeså kan tage skridtet op til international floorball.
Anders Holm (Sunds), måske en overraskelse for mange men den 30 årige spiller der både kan spille forsvar og angreb, er en spiller der ikke er bange for det fysiske spil.
Simon Lauridsen (Sunds) er med, han var en spændende profil da han var på U19 landsholdet, men skader har sat karrieren noget tilbage. Han er fit nu, og leverede anden halvdel af forrige sæson og i denne sæson rigtig meget på banen.

Interessant er det at alle spillere på nær Esben Køhler er samlet i top 4 klubberne, nåja så er der svenske Lukas Eldholm.

God kamp til alle i Sønderborg, og nok håber vi alle på danske sejre, men mere interessant er det netop for de nye spillere i truppen og vise de kan være med på dette niveau.

Skal man tage ELO rankingen til indtægt, så er Danmark den tand bedre end Tyskland.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.