En snak med Jonas Nordheim

Han har debuteret på A-landsholdet og i denne sæson tog den 20 årige forward skridtet og skiftede til svenske FC Helsingborg fra hjemklubben Frederikshavn Blackhawks.

1) Hvad var egentlig det som I var mest spændte på ved at skifte til svenske FCH?
I forhold til floorball var jeg meget spændt på, hvordan niveauet ville være på henholdsvis SSL- og udviklingsholdet, og hvordan jeg ville komme til at passe ind. Derudover var det at flytte hjemmefra også noget helt nyt for mig, og derfor også noget var var utroligt spændt på.

2) 
Hvad har overrasket Jer mest efter I har skiftet spillemæssigt og i hverdagen?
Tempoet er helt klart det, der har overrasket mig mest. Derudover var det fedt at opleve at teknikken og pasningsspillet var så markant bedre i Sverige end, hvad jeg var vant til i Danmark. Selv blandt de dårligere hold i rækken.

3) Hvad laver I ved siden af sporten?
Når jeg ikke spiller floorball, arbejder jeg på et lager, hvilket fungerer fint i kombination med floorball.

4) Hvor god er den svenske 2.div? (mange danskere ved nok næppe hvor god den faktisk er)
Den svenske 2. division er den 4. bedste række i Sverige, og niveauet kan sammenlignes med når top 5 holdene i den danske lige mødes.

5) I har et meget ungt hold, hvordan er det at møde gamle rutinerede spillere fra de andre hold
Det kan til tider blive meget udfordrende, fordi de gamle helst vil undgå at løbe så meget. Derfor stiller de sig ned på egen banehalvdel og venter til, at vi mister bolden, og derfra kan de køre kontra på os. Det stiller store krav til vores pasningsspil, og vi er oftest nødt til at spille med høj risiko. For vores hold har det betydet, at vi har smidt nogle vigtige point i de sidste minutter af kampen.

 6) Hvad har været den store forskel på kamp og træning i forhold til Benløse og Frederikshavn hvor I kommer fra?

Den store forskel på træningsbanen har klart  nok være mængden af øvelser. I Sverige er det meget begrænset, hvad der bliver kørt af øvelser, og i stedet er der fokus på at afprøve forskellige spillestile og så videre i kampsituationer. En træning i Sverige består derfor oftest af: Opvarmning (5-10 min) ® 3-3 på kvart bane (15min.) ® Kontraøvelser (5-7  min.) ® Kamp (50-60 min.)

7) Kan ni svara på svenska? På vilket område känner ni att ni har förbättrats?

Personligen har jag förbättrat mest på det tekniske området, och min speluppfattning har blivet mycket snabbare om jag skulle säga det själv.

8) Jonas du har lavet 17  point (12+5) i 16 kampe, tilfreds?

Det har været svært at finde sin plads på holdet, og der har været meget rotation i kæderne, så ud fra disse forudsætninger er jeg ganske tilfreds.

9) Får I lov at høre for at I er danske spillere?

Ja det sker ind imellem, men det er som det skal være.

10) Hvilke råd vil I give andre danske spillere der kunne have drømme om Sverige?

Det handler først og fremmest om at have ærgerrigheden til at springe ud i det. Derefter handler det om, at finde en klub, hvor man har gode forudsætninger for at udvikle sig, og hvor der samtidig er mulighed for at spille kamp. Tingene udenfor banen skal også fungere, og derfor er det vigtigt, at man vælger en klub, hvor der er tiltro til én, og hvor man bliver respekteret på og udenfor banen af trænere såvel som spillere.

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.