En snak med Mikkel Christensen

Så kommer anden snak, det er med Mikkel Christensen der ligeså er at finde i svenske FC Helsingborg.

Den 19 årige dansker der har fået debut på A-landsholdet kommer fra Benløse.

Hvad var egentlig det som I var mest spændte på ved at skifte til svenske FCH?

Se hvordan niveauet og tempoet var på specielt SSL-holdet, og om man kunne følge med. En anden ting var sproget og om man kunne forstå dem.

Hvad har overrasket Jer mest efter I har skiftet spillemæssigt og i hverdagen?

At man laver en del færre øvelser til træning. I stedet spiller vi meget småspil som 3v3 på lillebane og 5v5 på storbane. Specielt at man skal sætte sig op til at træne med SSL, da det er på noget højere niveau.

I forhold til hverdagen, skulle man vænne sig til at være flyttet hjemmefra, starte på arbejde og træne 4 gange om ugen og ca. en kamp i weekenden i snit.

Hvad laver I ved siden af sporten?

Ved siden af sporten arbejder jeg i en børnehave i det sydlige Helsingborg, hvor jeg arbejder 40 timer om ugen. Hvis vi har en weekend uden kampe, kan man også få tiden til at gå med at spille lidt ishockey med gutterne i Helsingborgs Ishockeyhal.

Hvor god er den svenske 2.div? (mange danskere ved nok næppe hvor god den faktisk er)

Jeg synes, at det tekniske niveau er højere, og den gennemsnitlige spiller kan mere med bolden end herhjemme og ved, hvad de skal gøre for at blive målfarlig.

I har et meget ungt hold, hvordan er det at møde gamle rutinerede spillere fra de andre hold.

De gamle ved godt, at fejlene kommer fra nogle lidt overilede unge drengene, så de stiller sig altid tilbage til midten og venter på fejlene, og så er de skarpe på deres kontraspil.

Hvad har været den store forskel på kamp og træning i forhold til Benløse og Frederikshavn hvor I kommer fra?

I forhold til træning spiller vi meget mere kamp og småspil til træning i stedet for øvelser! En normal træning er typisk at de første 30 minutter er opvarmning, opvarmning af målmænd, 1-2 hurtige skudøvelser og så spiller vi kamp den sidste time.

I forhold til kampene vidste man, at der var meget få kampe i turneringen i Danmark, som man vidste ville blive svære, som når vi spillede imod Blackhawks og Sunds sidste sæson i Benløse. Her i 2. division skal man være det bedste hold på dagen for at vinde. Selv topholdet kan tabe til bundholdet.

Kan ni svara på svenska, På vilket område känner ni att ni har förbättrats?

Eftersom vi träner fyra gånge i veckan kommer vi automatiskt i bättre form. Vi spela deussutom match ungefär varje helg. Tekniken blir också väldigt mycket bättre eftersom jag använder klubban typ varje dag.

Du har lavet 9 point i 14 kampe, tilfreds?

Nej overhovedet ikke! Efter sidste kamp ligger mine point på 15 point i 17 kampe og jeg ville helst gerne have holdt et snit på 1 eller mere. Dog er jeg meget tilfreds over min indsats i sidste kamp mod nr. 1 i divisionen, som også endte med at blive den sidste for denne sæson da man lukker 2. divisionen ned pga. Coronavirussen…

Får I lov at høre for at I er danske spillere?

Ja en gang imellem for mand! På vej hjem fra en udekamp sad vi og så en svensk komiker fra Skåne som sagde i videoen at vi danskere snakke som Chewbacca…

Hvilke råd vil I give andre danske spillere der kunne have drømme om Sverige?

Tag chancen, og skriv til klubber, som I synes kunne være interessante at spille i. Hør om I må komme til prøvetræning, og se om det er noget for jer og dem. Inden Jonas og jeg valgte klub, nåede vi alligevel at være til 5 prøvetræninger i 3 forskellige klubber for at se, hvad der passede os bedst. Vi fik faktisk tilbud at komme og spille hos alle tre klubber J

Ulempen er, at det er svært at finde en lejlighed at bo i, da man skal kunne bevise, at man har arbejdet i Sverige i mindst 3 måneder for at kunne blive aktuel lejer. Man skal og have et svensk CPR-nummer for at kunne blive skrevet op til en lejebolig. Det tror jeg også spiller en stor årsag til, at der ikke er flere danskere, som spiller her. Her i Helsingborg bor Jonas og jeg i en lejlighed som FC Helsingborgs har lejerettigheden til, og så stod ledig. Så vi var heldige. J

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.