Benløse – Frederikshavn 2-1 (DM finale herrer)

En vanvittig finale, det var hvad lidt over 1.000 tilskuere blev vidne til i Esbjerg da Benløse og Frederikshavn skulle afgøre DM finalen.

Slår du om et par år i annalerne og ser DM finalen anno 2019 endte 2-1, så kan man hurtig forledes til at tro at det nok har været en kedelig taktisk kamp med få chancer.

Det var en kamp som viste hvilke fantastisk keepere Danmark har, for de to keepere Anders Kjær fra Frederikshavn og Emil Brixager fra Benløse leverede to præstationer, at skulle der gives karakterer efter kampene, så var de to herrer sikret højest mulige karakter.

Derfor var det naturligt at spørge de to keepere om hvad de egentlig mente om den andens præstation:

Anders Kjær, Frederikshavn
Jeg vil egentlig bare lykkeønske Emil med guldet og en rigtigt flot kamp. Han var guldet værd idag og syntes faktisk Benløse var det bedste hold i Finalen. Der er ikke så meget at snakke om der.
Benløse lykkedes som hold og det gør vi ikke desværre. Hvis ikke Emil fremover er fast mand på det landshold burde floorball dk overveje om man ikke skulle finde en ny landstræner.. At han ikke var med til VM er mig en kæmpe gåde. Tilykke til Benløse med en flot finale og en fuld fortjent Guldmedalje

Emil Brixager, Benløse
Anders Kjær fylder målet som han plejer. Han tager det der kommer fra distancen og viser stort niveau og holder Blackhawks inde i kampen når vi har vores momentum og vores chancer, som alle andre dage skal ramme netmaskerne.
Men jeg er glad for det er en kamp som begges forsvar kan stor ære i, en sand fornøjelse at vi kan præstere at holde så 2 gode offensive hold på 3 mål i 60 minutter.
Floorball er en offensiv sport men kan også spilles til defensiv perfektion og det blev den i går.
Det er måske den fedeste finale i mange år, med 2 gode hold der vil spille og 2 gode dommere som lader os spille.
Det var en finale værdig. Gode redninger, gode skud, mål, chancer og alt det hører til. Det er en ære at være del af, og jeg håber kun det kan blive ved med at være en del af det cirkus vi kalder floorball i Danmark.

Kampens billede var et Benløsehold der dygtigt holdt fast i bolden med hurtige pasninger, fik sat deres bevægelige spillere op til afslutninger, og der var mange afslutninger, men Anders Kjær sad der bare hvergang og pillede bolden.

Frederikshavn var mere direkte i deres spil, og med årets spiller Andreas Glad, så evner de at komme frem til chancer, som ingen andre troede var muligt, det gjorde at Emil Brixager i Benløsemålet i den grad leverede redninger af høj klasse ligeså.

En hæsblæsende første periode endte 0-0, det eneste der manglede var mål, men som de to keepere havde stået, så var det grunden til at nullet blev holdt.

Frederikshavn fik efter syv min af anden periode scoret til 0-1, igen var det Andreas Glad der ser chancer som ingen andre og det profitterede Kasper Kajgaard af.

Benløse kørte ufortrødent videre og skabte muligheder, men da de fik en udvisning et par min senere kunne det være et af kampens afgørende momenter.

Kunne Frederikshavn score i powerplay og komme på 0-2, ville det åbne kampen op til Frederikshavns fordel.

Nu blev powerplay klaret uden scoring og Benløses anfører Jesper Roland kunne efter 35 min endelig score Benløses første mål til 1-1.

Kampen blev spillet i højt tempo og med masser af kvalitet og de mange tilskuere de var underholdt.

Afgørelsen på kampen faldt igen som følge af et powerplay.

Dennegang var det Benløse der havde powerplay, og Frederikshavn kæmpede som besatte, og de holdt Benløse fra at score, men som udvisningen løb ud og Frederikshavn, fik smidt bolden væk og hastede ud for at blive skiftet, ja så havde Daniel MacCabe andre planer, for han får lynhurtigt sendt bolden frem, og så står Benløse pludselig med 5 spillere mod 3.

Det blev straffet med mål til 2-1.

Der var stadig god tid at spille i med 8 min i finalen, og begge hold havde muligheder, men nu endte det med en 2-1 finalesejr til Benløse hvor det var Stefan Hedorf der scorede det sidste mål i finalen. Et fint punktum for en af Danmarks bedste spillere nogensinde.

Benløse – Frederikshavn 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)
Benløse
Stefan Hedorf 1+0, Jesper Roland 1+0, Simon Møller 0+1, Mathias Glass 0+1
Frederikshavn
Kasper Kajgaard 1+0, Andreas Glad 0+1

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.