Danmark – Schweiz 2-6 (U19)

De seneste to kampe mod Schweiz på U19 niveau var tabt med 2-12 (2015) og 1-14 (2009).

Schweiz er med  top 4, de lande som bare er langt foran resten af floorballverden. Det er dog vigtige kampe at spille, hvis holdene udenfor top 4 skal nærme sig holdene rangeret 5-10 i verden.

Danmark hvilede to af deres bedste spillere til kampen i form af Mathias Glass og Mikkel Christensen, og så kørte landstræner Jens Hagbarth på med 3 kæder.

Det ville give et interessant svar, er Danmark kommet tættere på eller?

Schweiz var lige den tand bedre i deres boldomgang. Billedet var dog det samme som mod Tjekkiet i gårsdagens kamp. Schweiz måtte arbejde for sagen, og de kom ikke frem til nemme afslutninger.

Powerplay er på mange måder nøglen til succes, og det blev også i denne kamp. Schweiz kom på 1-0 netop i et powerplay.

Danmark kløede nu fint på og havde succes med at holde i bolden men det kneb med at komme til muligheder.

Lidt ud af ingenting kom så to gode indsatser, først ved Magnus Nyeng der erobrede bolden og satte fart, og trods en del forsvarer rundt om sig, så udligner han.

36 sekunder måtte Schweiz så se bagud 1-2, igen lykkedes Danmark med en omstilling og Jonas Højmark lavede sammen med Mathias Mortensen forarbejdet, så Rødovrespilleren Jonas Hvid kunne score til 2-1.

Schweizerne havde en spiller som Danmark aldrig helt fik fat i, deres anfører Mock var en fornøjelse at se spille floorball.

Schweizerne har nok talt alvorsord i pausen, for de kom ud og satte sig på anden periode, men igen, hvor de måtte arbejde for at komme til muligheder, og hvor Danmark var rigtig fint med når vi havde bolden, Schweiz er bare den tand bedre.

Schweiz vinder anden periode med 0-4 og så var kampen reelt afgjort.

I den sidste periode scorer Schweiz en enkelt pind mere og vinder slutteligt 2-6.

Efter kampene er der straffe, 5 stykker til hvert hold, og her viste den danske keeper Oliver Have format og snupper 4 af 6 straffe, omvendt for dårligt af de danske skytter kun at sætte en. På dette niveau skal du sætte 6 af 10.

Det er trods nederlaget, særdeles opløftende at se den bredde der er på denne U19 årgang. Nok er Danmark lige den tand efter og Schweiz kan spille det hurtigere, men hvor Danmark tidligere er blevet udspillet, så var det ikke tilfældet.

Danmark skal blive bedre i powerplay, Schweiz udnytter to af tre de har, mens Danmark ikke scorer på de to der er.

Skal du være med på dette niveau, så er det en nøgle til succes. Havde Schweiz ikke scoret på de to af tre powerplay, så laver de faktisk kun 4 mål. Det er dansk klasse at holde Schweiz på blot 4 scoringer i åbent spil.

Stærkt af drengene, respekt.

Danmark – Schweiz 2-6 (2-1, 0-4, 0-1)
Skud: 12- 27 (4-5, 3-14, 5-8)
Danmark: Jonas Hvid 1+0, Magnus Nyeing 1+0, Joas Højmark 0+1

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.