Danmark – Tjekkiet 3-4 (U19)

Det var en særdeles spændende kamp for det dansk U19 landshold, for nu skulle de møde et af de hold, som Danmark skal måle sig mod. Tjekkiet er sammen med Schweiz rangeret som nummer 3-4 i verden.

Skal Danmark nærme sig top 4, også på seniorplan, så skal vi kunne være med på U19 niveau ligeså.

Sidst Danmark mødte Tjekkiet var i 2013, og her var Danmark uden chance og tabte 3-14.

Tjekkiet lagde også bedst fra land om kom på 0-1 efter 1.19, men Danmark fik energi da Casper Eidersted i målet tog et straffe og med 1 min tilbage af første periode, udlignede en stærkt spillende Mathias Glass til 1-1.

Nok havde tjekkerne bolden mest, men Danmark stod godt og de havde svært ved at komme frem til de åbne chancer. Omvendt turde Danmark holde i bolden og køre den rundt, så tjekkerne måtte jagte og ikke bare fik bolden nemt.

Tjekkerne som stillede med stærkeste mandskab må have funderet over hvad der skete, for de måtte slide og Danmark turde bruge fysik og turde spille bolden, men tjekkerne viste format ved på ingen måde at gå i panik.

Det blev 0-2 efter 22.50 og så fik Danmark muligheden for at komme igen, et dansk powerplay, men tros at bolden blev kørt godt rundt, kom den store åbning ikke, omend Mikkel Christensen fik trykket godt af.

I stedet for at komme på 2-2, så scorede tjekkerne kort efter de var fuldtallige til 1-3.

Casper Eiersted snuppede endnu et straffe i starten af tredie periode, og var det blevet 1-4, var det blevet svært.

Redningen blev startskuddet på Danmarks bedste periode i kampen, stille og roligt fik Danmark matchet tjekkernes tempo og holdt i bolden og søgte åbningerne, som dog ikke kom helt. Men der blev spillet med ro og omtanke og belønningen kom da Mikkel Christensen fik scoret til 2-3!

Så var kampen helt åben.

Tjekkerne tog timeout, og lavede et smart lille greb, de tog keeperen ud og spillede 6 mod 5. Ikke for at gå efter et mål i første ombæring.men for at holde i bolden og lade tiden løbe.

Det jerngreb kunne Danmark ikke komme ud af, omend de skiftede til 5 mod 5 igen. Men tre gange trak de keeperen og med 13 sekunder af kampen tilbage, ja så måtte Danmark kapitulere da det blev 2-4 hvor tjekkerne igen havde taget keeperen ud.

Det afholdte dog ikke Danmark fra at få et mål mere, da Simon Lehnert fik fat i bolden og scorede langt udefra med 4 sekunder igen.

Som forventet vandt tjekkerne, men Danmark kan tage meget positivt med fra kampen. De matchede tjekkerne på mange måder og de store åbne chancer havde tjekkerne ikke.

Danmark havde evnerne og tempoet til at holde i bolden og spillede med ro og omtanke. Det er første skridt i rejsen mod top 4 og det at vinde en periode tæller i den grad med.

Kæmpe respekt til det danske hold, hvor Glass, Handgaard, Christensen og Jespersen var specielt gode, men der var MANGE pluspoint til alle der var på banen.

Danmark – Tjekket 3-4 (1-1, 0-2, 2-1)
Skud: 18-27 (4-8, 8-9, 6-10)
Mathias Glass 1+0, Mikkel Christensen 1+0, Simon Lehnert 1+0, Jonas Nordheim 0+1

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.