Funderinger over 6 nationers

Danmark endte som nummer 6 ved turneringen i Slovakiet. Isoleret set, er det ikke tilfredsstillende, da Danmark blev nummer 5 ved VM for to år siden, og skulle vise de øvrige hold rangeret som nummer 6-14 i verden, at Danmark har førertrøjen på her.

Nu blev det Danmarks U19 landshold der drog afsted, og et U19 landshold op mod etablerede landshold, det gjorde jo situationen noget anderledes!

Men de danske drenge tog udfordringen op, og det tog kun landstræner Jens Hagbarth 5 timer, så havde han fået fat i alle, som sagde ja!

Danmark lagde ud mod Tyskland, et hold som A-landsholdet mødte i 2017 og her endte kampene 3-3 og 8-7 til Danmark.

Men U19 holdet spillede klogt og var ikke til at kyse. Nok havde Tyskland bolden mest, men Danmark spillede med kløgt og med tiltro på egne evner og tyskerne måtte slide meget mere end de havde forventet.
5-5 mod Tyskland var et resultat der gav genlyd!

Tyskland spillede herefter 5-6 mod Slovakiet og vinder over Norge med 8-7 i semifinalen for derefter at spille finale mod netop Slovakiet!

Kampen mod Slovakiet var rigtig god igen, Danmark spiller med samme energi og spilkoncept som mod Tyskland og har energi til 1½ periode, så falder Danmark sammen og lukker 11 mål ind på 31 min i resten af kampen, efter at have holdt Slovakiet på en scoring indtil da.

Slutteligt var det så kampen mod Polen, som ender 3-3 og så en polsk sejr på straffe.

Igen en fremragende dansk indsats.

Over de tre kampe, der formår et dansk UI19 hold mod verdens nummer 8, 10 og 14 at spille lige op og vel at mærke blot lukker 5, 4 og 3 mål ind, hvis vi tager perioden væk hvor Danmark fysisk går død i dagens anden kamp mod Slovakiet.

Det fortæller at Danmarks indsats ikke blot var en enlig svale, men at det er solidt arbejde.

Danmark spiller to kampe uafgjort, det var der ikke mange der havde forventet, det er klasse af spillerne, af teamet omkring holdet og ikke mindst deres klubtrænere.

Skudstatistik fortæller et billede af kampene ligeså
Tyskland 
Skud: 12-32 ( 5-8, 4-10, 3-14)
Slovakiet
Skud: 16-41 (7-10, 5-16, 4-15)
Polen
Skud:17-24 (5-8, 7-6, 5-10)

Ingen forventer at Danmark skal ned og dominere mod de her mandskaber, og Danmark vinder som sådan en enkelt periode i skudstatistikken, men billedet af kampene er Danmark der klogt afventer og tør spille deres muligheder og hvor Danmark får deres modstandere til at afslutte fra positioner, hvor skud var til at have med at gøre.

Da Tyskland er nede 1-3, så trykker de massivt på, det kan ses i skudstatistikken men Danmark formåede at stå imod.
I kampen mod Slovakiet er Danmark fint med så længe der er luft og mod Polen er tredie periode den hvor modstanderne sætter massivt tryk på for at udligne.

Klasse
De danske spillere kan være stolte, de viste de turde spille op mod modstandere der burde vinde over Danmark, men Danmark gjorde det svært for Polen, Tyskland og Slovakiet.

Redskaber
Turneringen er en barsk lærermester, for internationalt seniorniveau, her bliver fårerne skilt fra bukkene og har du ikke god nok boldkontrol, ja så bliver du udstillet og ristet på dette niveau.

Hos Danmark var der ingen der faldt igennem, spillerne søgte at spille sig ud af problemerne og de turde holde i bolden, og det har aftvunget respekt hos modstanderne.
Alibibold var der ikke meget af!

Spillerne fik ligeså en unik oplevelse af, hvilket tempo og niveau det er at spille med på dette niveau, og alle spillerne der nu med rette kan kalde sig A-landsholdsspillere, de skal hjem og arbejde og bygge på.

Her bliver det spændende hvem holder ved og arbejder videre derhjemme og bygger på med fysik og udvikling i ligaen.
Hvem vil gå hele vejen og blive etablerede A-landsholdsspillere.

Keeperne
Danmark har tre keepere af højt niveau, det er bare at samarbejde om at udvikle hinanden for at løfte niveauet.
Danmark har et luksusproblem her!

Liga
Ingen tvivl om at det at have ligaerfaring og megen spilletid her, det hjælper på udvikling, så for de spillere der drømmer om U19 landsholdet, så er det vejen frem!

Tak
Herfra glæder jeg mig over successen, og stærkt så mange danskere tog ned og gav opbakning med så kort varsel, det betyder noget at spille i en hal langt væk, og kunne mærke opbakningen!

Teamet
Landstrænerteamet kan kun være svært tilfredse, de havde muligheden for at blive rundbarberet, men de turde stille op med holdet og de viste hvilket seriøst arbejde der bliver lavet fra deres side og fra klubberne. Respekt

blog floorball U19 slovakiet landshold

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.