Danmark har fået en ny floorball ambassadør.

Som man har kunnet læse på IFF’s medier, så har Danmark fået en ny floorball ambassadør. Det er den dygtige Anne Sofie Thaarup, som er blevet GoGirls ambassadør – stort tillykke herfra.

Men hvad er det egentligt for en rolle Anne Sofie får, og hvad er GoGirls for noget. Det har jeg spurgt Anne Sofie om.

Kan du fortælle lidt om dig selv? 

Jeg hedder Anne Sofie Thaarup, er 25 år gammel og bor i Aarhus med min kæreste. I øjeblikket er jeg i praktik, men studerer til daglig Uddannelsesvidenskab på Aarhus Universitet. Jeg spiller på det danske floorballkvindelandshold og skal til december til mit fjerdeVM. Siden jeg startede til floorball som 12-årig har jeg fået mange forskellige floorball oplevelser; VM med A-landsholdet og med U19, flere EuropaCup turneringer med forskellige klubhold, jeg har bl.a. også spillet et år i Sverige. Floorball har på den måde givet mig en masse fantastiske oplevelser og udfordringer.

Hvad er GoGirls? 

GoGirls er et projekt IFF har lavet for at øge og promovere floorball som en sport for piger og kvinder. Alt i alt handler der om at få flere piger til at spille floorball. Et arbejde der også er i gang i dansk floorball. 

Hvordan blev du ambassadør for GoGirls, og hvad indebære det? 

Jeg er blevet udpeget af Floorball Danmark til at være ambassadør for det danske kvindelandshold. Det indebærer at jeg fortæller om mine oplevelser og erfaringer som kvindeliglandsholdsspiller, og hvordan det er som pige at spille floorball. Dette skal være med til at inspirere unge piger til at kaste siger over sporten og få nuværende spillere til at få mere blod på tanden. –  

Kommer vi til at se mere om GoGirls i Danmark? 

Jeg er i tvivl om, hvorvidt der også er et projekt GoGirls i Danmark i år. Sidste VM holdte IFF en GoGirls konference, hvor der var repræsentanter for dansk pige floorball, som de seneste år har været lavet et stort stykke arbejde. Men på kvindelandsholdes facebook Floorball Danmarks Kvindelandshold og instagram floorballdamelandsholdet vil i se mere til GoGirls. 

Har du nogle gode ideer til hvordan vi får pige floorball endnu større i DK? 

Jeg tror vi er på rette vej, hvor der arbejdes med pige talent camps, et u19 hold og at der opfordres til at lave rene pigehold til de forskellige turneringer og stævner. Men det kræver nogle ildsjæle rundt om i det forskellige klubber. Samtidig håber jeg at et større fokus på og mediedækning af sporten genneralt vil få flere piger til at få øjnene op for floorball.

Det bliver spændende at følge Anne Sofie’s ambassadør gerning, og alt mulig held og lykke her fra.

Foto lånt af IIF

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.