Danmark – Polen 3-4 (efter straffe)

Kampen mod Polen var det danske landsholds sidste kamp ved 6 nationersturneringen i Slovakiet.
Polen tabte deres første puljekamp 5-6 mod Letland i en særdeles tæt kamp og i deres anden kamp, ja der led de samme skæbne som Danmark mod Slovakiet. De mødte et frisk norsk hold og tabte 1-11 i en kamp, hvor Polen var med de første 25 min af kampen, så var der ikke flere kræfter.

Det var to friske hold der skulle dyste tidlig søndag morgen, og igen fik de danske U19 drenge vist kvalitet.

Polen havde nok bold og fik som sådan i perioder trykket Danmark godt ned, men Danmark løste problemerne og de turde holde i bolden og smed den ikke bare væk.

Polen kom foran 1-0, da Danmark ikke stod ordentligt i en omstilling, det blev straffet!

Men udligningen kom, da Benløses Mikkel Christensen skød udefra og bolden tog banden bag mål og sprang ud til Jonas Nordheim, som satte bolden i målet til 1-1.

Et vigtigt mål.

Danmark kom på 2-1 i anden periode på et godt powerplay, her scorede anfører Mathias Glass og polakkerne lignede et hold der tænkte hvad er det her?

1½ min efter svarede Polen igen til 2-2 og de trykkede på igen og havde grebet om kampen, men igen hvor Danmark ikke lod sig kyse eller spillede alibibold.

Holdet stod fornuftigt og når de havde bolden turde spillerne holdes fast i den og smed den ikke bare væk. Polen måtte arbejde stenhårdt for at vinde bolden.

Polen blev presset til at skyde fra positioner der ikke var farlige igen takket være klogt dansk spil.

Mathias Glass viste igen sit internationale format, men en polak i ryggen nede i hjørnet, ja der har han set Rødovres Rasmus Schjerlund inde foran mål.
Internationalt giver du ikke så meget plads væk, og så kunne Schjerlund køligt score til 3-2.

Det gav ro igen til Danmark der kunne gå ind til sidste periode foran 3-2.

Fra start af de sidste tyve min af kampen kom Polen med et massivt pres . Det var et pres Danmark ikke kunne lide og defensivt så Danmark flere gange skrøbelige ud. Tempoet var lige en tand for stærkt.

Polen sad tæt og tungt på Danmark der sled og slæbte men med succes holdt fast og ikke gav de store chancer væk.

Danmark fik slidt sig ind i kampen og Oliver Sørensen og Mathias Glass havde et par gode forsøg.

Polen fik fat igen og Danmark endte med en udvisning og her blev Danmark trykket ned men der blev arbejdet benhårdt mod et polsk hold, der næppe havde regnet med den modstand.

I powerplay kommer der er en situation hvor Danmark manglede kynisme.

Frederik Nielsen, der spillede en superkamp, for heroisk fightet sig til bolden med Danmark i undertal. Han laver en uimponeret dribling og kommer fri og tager turen op langs banden, her tager han så chancen med en afslutning.

Her kunne han med fordel have spillet den tilbage og vundet sekunder. Men det er den slags situationer spillerne lærer af, og unge Nielsen spillede en brandkamp!

For Polen får fat i bolden i bolden efter afslutningen der ikke var nær et mål, og Polen viser kynisme og udligner med et sekund tilbage af den danske udvisning.

Danmark fik muligheden igen i dansk powerplay, men den helt store chance kom ikke til dansk scoring.

Slutfasen blev hektisk, Polen ville godt lukke den kamp med en sejr og Danmark blev presset og der var muligheder.
Det danske forsvar stod dog godt placeret og Oliver Have i målet stod solidt og sikkert og leverede som de to andre danske keepere i de to tidligere kampe, en god indsats.

Således endte kampen 3-3, et stærkt resultat af det danske U19 landshold!

Kampen skulle dog have en vinder så den stod på straffe hvor specielt Frederik Nielsens mål var klasse men det var ikke nok, for Polen slap med skrækken over at skulle tabe til et dansk U19 landshold da de vandt straffe og dermed kampen 4-3.

Danmark – Polen 3-4 (1-1, 2-1, 0-1, 0-1)
Skud: 17-24 (5-8, 7-6, 5-10)
Mål:
Mathias Glass 1+1, Jonas Nordheim 1+0, Rasmus Schjerlund 1+0, Morten Handgaard 0+1, Mikkel Christensen 0+1

blog floorball glass schjerlund danmark U19 landshold

Advertisements

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.