Årets spiller 2009 – Helle Grønbech

Helle Grønbech er en rutineret spiller, her i året 2013 er hun blot 25 år, men har allerede 4 dame VM på sit CV, og mon ikke det 5.dame VM kommer med i 2013. Godt gået af den unge spiller, som allerede er en veteran på landsholdet.

For hun er stabil og en andre kan læne sig opad, både på klubhold og landshold. Så trøje nummer 18, er der mange spillere der holder øje med på banen.

Som spiller er hun dygtig både i forsvar og i angreb. Men en af hendes store forcer er at bryde spillet og ligge de gode pasninger.
Det gør hende til en af de bedste forsvarsspillere herhjemme.

I alt 21 VM kampe er det blevet til, det med 4 point til følge, og det fortæller også hendes spillestil. At det er Helle der starter spillet op og med en præcis pasning finder en medspiller længere fremme, som med en pasning finder hende der scorer.
Det giver ikke point, men jeg er ret overbevist om, at hvis man kørte med anden assist, ville Helle Grønbech ligge ret højt!

Indlægget blev skrevet inden denne sæson startede, derfor skriver hun, at hun ikke ved hvilken klub hun spiller i denne sæson.

Jeg spurgte den tidligere landstræner Preben Pedersen om et par ord:
En stabil spelare som alltid gör sitt jobb i det tysta. Laglojal och hittar alltid den enkla lösningen på problem. dessutom lurigt skott som ofta resulterade i mål eller farlighet.

Hvorfor startede du til floorball og i hvilken klub og hvor gammel var du egentlig?

Jeg startede til floorball fordi min bror gik til det og jeg synes det var vildt spændende.
Jeg startede i Bulldogs da jeg var 9 år. På det tidspunkt var der ingen pigehold, men det stoppede mig ikke fra at starte til floorball så jeg begyndte på deres drengehold, som ene pige.

Var den første træner du havde vigtig for dig?

Hmm ja på en måde var han vel, da han gjorde at jeg trænede på lige fod med drengene og gjorde træningerne sjove så jeg forsatte. Jeg husker ikke så meget fra den gang, andet end at det var leg og en masse små spil.

Hvor gammel var du dengang?

Jeg var 9 år.

Kan du huske hvad du tænkte første gang du havde været til træning?

Nej kan jeg ikke, men havde vel tænkt at det var lidt skræmmende at jeg kun skulle træne med drengene men at det også var rigtig fedt.

Hvad fascinerede dig ved sporten dengang?

hurtigheden

Hvilken træner er den der betød mest for din udvikling?

Svært at sige, da jeg har haft mange træner gennem årerne. Men trænerteamet med Lars Jespersen og “Polle” strandby, som vi havde i bulldogs første gang vi vandt DM Guld, vil jeg mene udviklet mig samt vores hold utroligt meget på den sæson. Men en træner som Jesper Thomsen jeg havde på Nordjyllands sportscolleges gennem 4 år har haft en rigtig stor betydning for min udvikling. Da mange af træningerne bestod i at træne i lige præcis det man havde behov for. På de træninger kom i igennem alt som fx. skudtræning og teknik og små ting som måske ikke var tid til ved træningerne i klubberne.

Havde du en favoritøvelse?

hvis man kan kalde småspil for en øvelse vil jeg sige det er min favoritøvelse. Det er en øvelse hvor du skal træne overblik samt teknik, da man spiller på et lille område.
Min sæson i Sverige brugte vi rigtig meget træningstid på at spille småspil med forskellige fokusområder, det giver utrolig meget og jeg synes det er en god øvelse til at starte træningen op med, fordi man bliver fokuseret fra start og tempoet kommer op så det kan bevares i hele træningen.

Hvorfor blev du god?

Tror mine træninger med drengene i starten og på colleges har gjort meget. Samt jeg har været heldig at bo i en by som Frederikshavn hvor der har været gode træningsmuligheder indenfor floorball og gode træner i alle årgang. Og så har jeg haft viljen til at træne ekstra som fx til colleges træningerne.

Hvis en træner skal gøre spillerne bedre, hvilke råd har du så at give af?

Kig på hvert enkel spiller og se på hvad han eller hun skal træne på og lav så nogle af træningerne hvor kun de ting bliver fokuseret på.

Hvilke 2 oplevelser er dine bedste som spiller?

En af de største oplevelser jeg har haft inden for floorball, var sidste sæson hvor jeg spillede i verdens bedste liga. Jeg spillede for Huddinge IK i Sverige. Det at komme til at spille med og mod de bedste i verden har været en mega fed oplevelse. Bare træningerne var noget helt andet da der er et højt tempo hver gang, da vi var omkring 24 spiller på holdet.

En anden fed oplevelse var at spille VM på hjemmebane. Og ikke bare i DK men i Frederikshavn. Det at spille en VM turnering er en oplevelse for sig selv, men at alle dem omkring en også er en del af det, gør det til en helt speciel oplevelse.

Hvilken spiller var sværest at spille overfor herhjemme i Danmark?

De spiller som jeg synes er rigtig svære at spille overfor er spiller som har en rigtig godt overblik og gøre deres medspiller rigtig gode. Samt deres teknik skal self. også være i orden.

Synes der har været flere rigtig gode spiller der har gjort det svært at spille overfor både på træningerne og i kampe. Det er spiller som Jane Stubben, Gitte Svendsen, Cecilla Di Nardo, Annika Bengtsson, Lise Munk og Pernille Aagaard, jeg kunne nævne flere rigtig dygtige spiller.

Er der en speciel kamp du husker som din bedste?

Jeg kan komme i tanke om mange kampe som er specielle for mig. Men en af dem er helt klart min første DM finale. Vi skulle spille mod outlaws, et rigtig lokalopgør. Vi havde ikke stået i en finale før og i gennem turneringen havde vi tabt alle vores kampe til dem, hvilket gjorde os til underdogs, men vi havde viljen til sejren og det var en helt fantastisk oplevelse at se det lykkes.
Men min første kamp i superligaen i Sverige, var også meget speciel.

Hvis du skulle give et råd til DaFU om at skabe vækst hvad skulle det så være?

Prøv at se hvad andre lande har gjort for at skabe vækst. Måske lave en godt samarbejde med det svenske forbund og hører hvad de har gjort og lærer fra dem af, samt få deres hjælp til at udvikle floorball’en i DK.

Har du noget med floorball at gøre i dag?

Ja jeg spiller stadigvæk. Jeg er lige kommet hjem fra en sæson i Sverige og vil gerne have i hvert fald en sæson mere i Dansk floorball på højt plan hvor jeg måske kan give ud af lidt af det jeg har lært i Sverige. det er endnu usikkert hvilken trøje jeg skal have på til næste sæson


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.