Maria Østergaard, Anfører, Frederikshavn Blackhawks

12032351_10154152359094767_256873758_n

Hvordan er sæsonen gået for jer i klubben?

Den er gået meget op og ned. Vi har jo fra sæsonen 14/15 haft et meget ungt hold og haft noget klubskifte. Trods det, er vi et ungt hold med mange talenter og det er gået rigtig godt. For alle klubber oplever man et dyk, hvor det nødvendigvis ikke står på DM-guld hvert år, selvom man ville ønske det. Vi har spillet tæt mod Aarhus og Aab, hvor kampene kunne have gået begge veje, men alligevel trak det andet hold det længste strå. Med henblik på sidste sæson er vi blevet bedre hold fyldt med talenter, der allerede nu i en ung alder viser at de godt kan følge med det høje tempo, i forhold til det de er vant til. Hvis man kigger på den her sæson, vil sæson 16/17 kun blive bedre!

Hvordan har kampene været i vest?

Kampene i vest har været meget tætte, det er 3 gode hold der er i den samme pulje, der spiller med den samme gejst og vilje. Det har været kampe med højt niveau og tempo, og det er så fedt at se i en sport som floorball, hvor der er fart hele tiden! Det eneste negative der har været ved kampene i vest, er at vi kun er 3 hold i grundspillet, hvor vi har været så heldige at møde hinanden rigtig mange gange.

Har i fået modstand?

Vi har fået RIGTIG meget modstand, holdene i vest er meget tætte i forhold til niveau, men der er jo altid et hold der vinder til sidst. Det er jo også sjovest at spille med modstand, der skal være noget at kæmpe for 😉

Hvilke forandringer er der sket på holdet, siden sidste sæson?

Der er ikke sket vanvittige mange forandringer siden sidste sæson. Vi er stadigvæk et meget ungt hold. Vi har dog fået lidt mere rutine ind på holdet fra nogle gamle spillere, der har været gode til at komme med gode råd og ideer, der udover har de en masse erfaring og rutine de kan give videre til de yngre spillere.

I ligger nr 3, i hvad der virker som en hård vest pulje, hvordan er i kommet dertil?

Det ligger jo lidt i at vores frederikshavner spillere flyver fra reden pga. Uddannelse eller bare nye udfordringer. Men vi har også været heldige at have mange unge pige spillere, som har været friske på, at komme op og spille på dame eliten. Ellers har vi jo nogle meget tætte kampe med de to andre hold, hvor det kunne have gået begge veje, selvom vi ligger nr. 3.

Hvem skal man holde øje med fra holdet her i slutspils-runderne?

Det er svært at sige da jeg synes alle er virkelige dygtige, på hver deres måde, og at vi alle har noget at byde på. Vi er en bred trup, med mange gode inputs og forskellige talenter. Så den spiller der skal holdes øje med, kan være over hele banen 😉

Årets spirende talent?

Årets spirende talent kunne være mange personer. Vi har blandt andet Katrine Andersen, der som fast back, bliver sat op som angriber, fordi hun klarede opgaven forrygende til sidste års VM. Det viser hun også til træninger og kampe, at hun er en fleksibel spiller, der kan være flere steder på banen. Der udover er der Caroline Christoffersen, der er utrolig dygtig og kæmper til det sidste. Hun har en fantastik teknik og er rigtig hurtig, så når man møder hende står man altid lidt mere på tåspidserne. Nanna Sørensen vil jeg gætte på har lavet flere tunneler end der er floorball spillere i hele DK, hun er fantastik dygtig og har en rigtig god spille forståelse, hun er let at finde på banen og hun har en rigtig god teknik, der kun bliver bedre og bedre.

Årets gammel i gårde, som har leveret en god og solid præstation eller forbedret sig markant?

Her tænker jeg med det samme på Annika Bengtsson, som man faktisk ikke kan se er på barsel. Hun er en ekstrem dygtig spiller og ikke mindst en af de mest rutinerede spillere vi har. Hun har ikke været med i så mange kampe, men har bevist i de kampe hun har deltaget i, at hun er en klasse spiller og at selv en 9 måneders graviditet ikke har banket floorballen helt ud af hovedet af hende. Hun er mål farlig og har en teknik der er værd at holde øje med.

Hvordan har holdet det her i slut af sæsonen?

Holdet er selvfølgelig spændte på slutspillet, og ikke mindst hvor langt vi når som hold. Bliver det en bedre plads end sidste år eller kan vi kvalificere os til en finale plads, som alle kæmper om. Det er de sjove kampe vi går i møde nu og holdet føler sig klar til den første kvartfinale som spilles lørdag i mod Hvidovre.

Er i klar til DM?

Vi er klar, det er som sagt nu det sjove begynder.

Hvad er jeres største udfordringer ved forstående kvartfinaler og på vejen mod DM guld?

Jeg kan ikke lige komme i tanke om de helt store udfordringer. Største delen af holdet har prøvet at stå i en DM-finale eller prøvet at spille om en bronze medalje, som vi kom til sidste sæson. De eneste udfordringer der måske kunne være er nervøsiteten og det mentale, ved at stå i en finale.

Hvad er jeres vurdering af dette DM, hvem vinder?

Det er svært at sige, men jeg håber og tror på, at det er et vest hold der ender med guld om halsen. Må det bedste hold vinde!

 Ja det kan jeg jo kun være enig i, må det bedste hold vinde, god vind til Maria og holdet 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.