Floorballsporten vokser

De sidste par dage har jeg været i Sydafrika, for at holde et floorballseminar for special Olympics. Hvilken oplevelse var det ikke, at få liv at holde et seminar for nogle der aldrig har set floorball før og hvor en del blot havde hørt det omtalt.

Under special Olympics vokser sporten. Fra at der blot var 6-8 lande der havde det på deres program, så er det gået stærkt siden 2013 hvor sporten var på som demonstration sport ved deres vinter OL i Korea. Nu vokser sporten, og der kommer mellem 30-40 hold til vinter OL i 2017 hos special Olympics.

Derfor er der stor interesse i at holde seminar for nye trænere i regioner, hvor floorball er meget ukendt.

Men den første dag var vanskelig i Sydafrika, jeg havde 50 stave med samt en masse bolde, men stavtasken, ja den forsvandt. Værsgo at køre en dags seminar om en sport deltagerne næsten ikke kender, og hvor de blot kan lytte og se billeder.

Video var ikke muligt, for wifi var mere sløv end længe set.

Stavtasken, ja den var bare forsvundet, ingen kunne sige hvor den var, så en plan b kom i hus, ud og købe streethockey stave i børnestørrelse, det var eneste løsning…men så ud af det blå ringede de næste morgen og sagde at tasken var fundet, kom blot og hent den I lufthavnen.

Deltagerne, ja de var mere end glade, de var meget begejstrede og de fik floorballfever. Så trods lidt udfordringer, så var det en succes, og fedt at se helt nye til sporten, bare blive grebet af den og spille på livet løs.

En del af deltagerne fra de forskellige lande var straks fyr og flamme, hvordan får vi fat i mere udstyr, hvordan kan vi uddanne flere træne, hvordan ser det ud med flere øvelser.

Heldigvis er der meget materiale på nettet, så det er bare at lade sig inspirere af det.

Spændende bliver det så, om floorball lykkedes med at vokse på det afrikanske kontinent, og hvornår ser vi nye lande melde sig ind i IFF.

Nu er der plantet floorballfrø i Sydafrika, Namibia, Burkino Faso, Nigeria, Kenya samt Elfenbenskysten.

Special Olympics, Hvor store er de? De er at finde I 170 lande og de har sponsorer som Microsoft, Coca cola og Audi blandt andet.

På returrejsen, var der denne her reklame i Frankfurt lufthavn.


Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.