En snak med formanden del 1

Under dame VM, var der tid til at få en sludder med DaFUs formand Thorbjørn Ovedal, specielt om visionsprojektet men ligeså hjemmesiden, som jeg har været noget kritisk overfor.

Hvad skal DaFU bidrage med og hvad af ressourcer og arbejdstid
Vi har 2½ mand ansat til projektet. Men det er delt ud på forskellige personer, således det ikke nødvendigvis er 2½ person, men 2½ årsværk. Lige nu er det primært Nils-Ola Nilsson, Michael Jørgensen og Tobias Wellendorf, som sidder med Visionsprojektet. 

Det er en ordentlig sjat penge I har fået, hvordan er det at de penge skal fordeles, centralt og decentralt
En del midler går til lønninger til de fire DGI konsulenter og som nævnt de 2½ ansatte i DaFU. Resten af midlerne er afsat til udvikling bl.a. i form af midler til de klubber, som har indgået en spydspidsaftale i forbindelse med projektet. Det betyder ressourcer til klubberne i form af udstyr, foreningsudviklingsforløb og i mindre omfang kontante midler til projekter i den enkelte klub. Det har været væsentligt fra starten, at der blev placeret ressourcer direkte i klubberne, da vi skal give hele sporten et løft og det løft starter i klubberne.

Hvilke mål er der for projektet med udgang 2015, 2016 og 2017
Målsætningen for 2015 var 12 nye klubber. Det mål har vi med 35 nye klubber mere end nået, og det gør at vi opjusterer projektets målsætning for 2016 bl.a. med tilknytning af en ny DGI landsdel, da vi kan se at det virkelig er i de lokalesamarbejder at udviklingen løftes.

Hvilke 3 områder ser I nu at det giver succes

Helt klart antallet af nye klubber det er helt fantastisk, at Visionsprojektet har været medvirkende til at øge antallet af klubber med 30 % på 8 måneder.


Spydspidforeningerne har også været virkeligt gode til, at sætte nye tiltag i gang og understøtte sportens udvikling bl.a. Holbæk Bombers, Frederikshavn Blackhawks og Rungsted-Hørsholm Floorballklub for blot at nævne nogle stykker.


Lidt i relation til de nye klubber, men det at vi med samarbejdet med DGI kommer helt tæt på nye foreninger har også virket rigtigt godt, ligesom DGI konsulenterne har været gode til at understøtte de eksisterende floorballklubber i landsdelene.

 

Antallet af nye klubber er oppe på 35, men kan du sige noget om fordelingen af disse. Hvor mange er DGI klubber og hvor mange er nye rene floorballklubber
Hovedparten af de ny klubber er DGI foreninger, og så mener jeg at der er kommet ca. 5-10 nye klubber, som ikke er meldt ind direkte via visionsprojektet. De nye medlemsforeninger som er kommet til via visionsprojektet er primært flerstrengede DGI foreninger, som har taget floorball på programmet. Og det er her DGI konsulenterne, med deres kendskab til lokalområderne og foreningernes behov, virkelig har vist deres værd.

Ved I hvor mange af klubberne, der faktisk har tilmeldt sig til turneringen, for det må være et væsentligt succeskriterium.

Projektet har kørt for fuld styrke i 8 måneder nu, og de fleste nye klubber er kommet til i løbet af efteråret, så det er nok for meget at forvente, at man efter tilmelder sig til senior turneringen. Der er dog kommet en enkelt efter tilmelding til U-15 flexrækken i Midtjylland, men der er da helt klart en forhåbning om, at nogle af de nye klubber vil tilmelde sig danmarksturneringen allerede næste år. Men vi skal nok også kigge på de turneringsformer vi udbyder Kidz liga og flexrækkerne er en kæmpe succes, og det kunne være interessant at se på lignende koncepter for voksne motionister, også for at imødekomme niveau forskellen, som naturligt vil være mellem helt nye hold og de mere etablerede. Jeg har længe haft den holdning, at DaFU sammen med klubberne burde udbyde ”Kidz-liga for voksne” for at have et let tilgængeligt tilbud til voksne motionister.

Del 2 følger i morgen

img_1934

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.