Årets spiller 2008 – Ilias Nielsen

Ilias Nielsen blev som den yngste spiller herhjemme årets spiller. 19 år var han blot da han fik denne anerkendelse.
At få en så stor pris i så ung en alder var kulminationen af en hastigt stigende stjerne.

Det startede i Hafnia på Amager hvor han som ganske ung 15 årig spiller spillede den bedste række. Her gjorde talentet sig hurtigt bemærket ved sit overblik og ro.

U19 VM.
2 gange var han med til U19 VM. Første gang i A-gruppen hvor den unge spiller nok var et af VMs yngste spillere.
7 mål scorede Danmark i alt ved det VM hvor de rykkede ned. Gæt hvem der blev topscorer for Danmark, Ilias Nielsen.

Ved næste B-VM var Ilias Nielsen anfører for Danmark, og tog holdet til oprykningsfinalen mod Tyskland, hvor Danmark vandt en vanvittig spændene kamp med 7-6, hvor assisten til det afgørende danske mål til 7-6 kom fra just Ilias Nielsen.

VM.
Året efter var det senior VM der kom på CV, 3 mål scorede Ilias Nielsen, eller knap 25% af alle danske mål, for blot 16 mål blev det til for Danmark ved dette VM, hvor det endte med en 9.plads.

Siden da stoppede karrieren med landsholdet og sidenhen klubholdet.

Han var en elegant, glad spiller på banen, som med sin gode fysik virkelig gik forrest og arbejdede for holdet. Sådan husker jeg i hvert ham fra de kampe jeg så ham spille.

Hans gode ven Claus Nisbeth, som han faktisk spillet VM med, spurgte jeg om han ville skrive lidt om Ilias Nielsen, for desværre lykkedes det ikke at få fat i ham til at svare på spørgsmålene.

Hvordan var Ilias som spiller på banen?

Kort beskrevet, var han en arbejdshest og en leder. Gik altid forrest i nærkampene og gav sig ikke før sidste fløjt. Samtidig med det, var han jo en nydelse at følge, med hans måde at håndtere spillet på. Elegant, hårdtarbejdende og en holdspiller af karakter.

Du spillede sammen med ham en sæson i Brønderslev. Kan du huske hvad forventningerne var til ham. Hvad regnede spillerne med at få op til dem?

Da han ankom til Nordjylland og startede hos Hot Shots var der selvfølgelig store forventninger til ham. Han kom som Årets Spiller 2008 og var kendt af alle rundt i floorball Danmark. Nogle af spillerne i Hot Shots havde spillet sammen med ham på landsholdet, så de kendte hans kvaliteter og hvad han stod for. Holdkammeraterne i Brønderslev forventede 100% vinderskalle og høj træningsflid. Ilias befandt sig godt i de professionelle omgivelser og lod sig ikke slå ud af være langt væk fra Amager og de vante rammer. Én ting var de forventninger folk i Brønderslev havde, men Ilias’ egne forventninger var mindst ligeså store. Han har altid stillet store krav til sig selv og vidste at mange øjne ville være på ham, når han kom som Årets Spiller 2008 til de nordjyske floorball-haller.

Han blev årets spiller som meget ung. Men virkede meget moden i sit spil på banen. Hvordan oplevede du det?

Jeg oplevede det for alvor da vi spillede U19-VM i Schweiz (2007) Hans boldomgang og overblik mindede om en rutineret landsholdspiller med mange slutrunder på CV’et. Hele tiden et skridt foran sine med- og modspillere, og tænkte altid på næste situation der ville opstå.

Hvor så du hans styrker som spiller på banen?

I min bog er Ilias er den meste komplette spiller vi har haft herhjemme i nyere tid. Han fyldte utrolig meget og regerede altid center-positionen med taktisk forståelse. Mange center spillere har enten deres force i den defensive eller offensive del – men Ilias deltog flittigt i det hårde defensive arbejde og ville også lege med når de kreative opspil skulle rulles ud. Han havde unikke kompetencer indenfor alle spillets facetter og arbejdede altid stenhårdt for holdet. Hans blik for spillet, krydret med hans afleveringer og afslutninger gjorde ham til en trussel for alle modstandere.

Hvad gjorde ham så god som spiller?

Han havde en stor vilje til at udvikle sig og altid give sig 100% – om det var kamp mod ligaens 8. Plads, en finale eller en tidlig søndagstræning på løbebanen. Dernæst har Ilias altid haft en ydmyg tilgang til sporten og han var altid en af de første til at tage arbejdshandskerne på. Man kan vel heller ikke komme udenom om den unge mands fysik. Jeg kan godt huske første gang, de andre gutter i Brønderslev hilste på ham. Det var altså en ung mand på 20 år, næsten 1.90 høj, og så fornærmer jeg vidst ikke nogen hvis jeg siger at de knap 90 kg. var velfordelt. Skønt hans størrelse var han hurtig og meget atletisk i sin spillestil. Dette gjorde han at altid kunne gå med i spilvendninger og ligeså arbejde hjemad på modstanderens kontra-chancer.

Har du en speciel historie om ham som du kan huske (sjov, eller hvor han var skarp eller)

Jeg spurgte ham engang, da vi var yngre, hvad hans mål var med floorball. Han kiggede på mig og svarede ”Jeg vil være verdens bedste”. Jeg skulle lige sluge den og fik så fremstammet; ”Ej, helt ærlig, hvad er dit mål?” Han gentog svaret og der blev stille imellem os – Han kunne godt se at jeg synes han var lidt ude i en drømmeverden der. Jeg tror at jeg vendte øjne af ham og så sagde han; ”Jamen hvis jeg ikke selv tror på det, hvem skal så tro på det?”

Han spiller desværre ikke Idag. Hvorfor tror du han stoppede?

Jeg ved at Ilias brugte rigtig meget tid på floorball – på og udenfor banen. Da han så kom tilbage til København, startede han på sin videregående uddannelse. Jeg tror det var en naturlig beslutning at lægge kræfterne i studiet og så nedjustere antallet af timer på floorball. Der var ikke nogle tilbud på Sjælland, der på daværende tidspunkt var attraktive nok med hensyn til 3-4 ugentlige træningspas og kamp i weekenden, ved siden af et fuldtids studie.

Ordet er frit

Det kunne have været spændende at se hvor langt Ilias kunne have drevet sit floorball, men jeg har respekt for hans valg. Personligt er jeg ikke i tvivl om at han kunne have opnået kampe på højt niveau i Sverige og mange slutrunder for Danmark.

Ilias
Foto: IFF

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.