Årets spiller 2008 – Sandie Bagge

Sandie Begge, med den fantastiske evne til at være det rigtige sted og med hendes eminentet teknik, afgøre mangen en kamp.

Som 16 årig debuterede hun ved dame VM i 2001, men hun var ikke med i 2003 og 2005, men både i 2007 og 2009 var hun der igen.

Specielt kampen i 2007  ved VM mod Norge,  hvor Danmark vender 1-5 til 8-5 sejr på 28 min, viser hun sin anden store klasse, nemlig det at læse spillet og ligge de gode pasninger. 4 gange ligger hun den afgørende pasning til 7 danske mål. Klasse.

At hun stadig holder højt niveau viser det at hun blev valgt ind på efterårets hold her på min blog, samt at landstræneren for damerne Søren Frederiksen havde hende med til kval til VM. Med sin rutine er hun en vigtig brik på banen, og med sit sociale væsen og gode humør, endnu vigtigere udenfor banen.

Hvorfor startede du til floorball og i hvilken klub og hvor gammel var du egentlig?
Jeg startede til floorball, fordi mig og tre andre blev lokket til at være med til et stævne. Da vi rendte og spillede både rulle og streethockey i fritidsklubben. Jeg var 9 år da jeg startede med at spille i Jægerspris Underducks Fc. Der var der kun et drengehold, men har nok altid været mere dreng end pige, hvad sport angår! Og spurgte min mor da jeg kom hjem fra min første træning om det var noget jeg måtte gå til fast 😀

Var den første træner du havde vigtig for dig?
Han var vel grundstenen i at jeg blev ved med at spille, selvom det var svære odds sammen med drengene og jeg husker tydeligt hvor primadonna-agtige drenge kan være!

Kan du huske hvad du tænkte første gang du havde været til træning?
At der var regler, at man ikke måtte hooke med staven osv, i forhold vores street- og rullehockey.. Men bare også at det gik så hurtigt..

Hvilken træner er den der betød mest for din udvikling?
Må nok sige at Tony Johansson er den som har betydet mest for min udvikling, da han ligesom satte gang i den Havde vel over 10 år, hvis ikke mere, hvor han var at finde i trænerstaben og ham ville jeg heller ikke være foruden i dag!

Havde du en favoritøvelse?
Favorit øvelsen er helt klar en 1 mod 1, hvor (af)driblingerne er hovedformålet med øvelsen

Hvorfor blev du god?
Ved ikke hvorfor jeg blev god, men har brugt rigtig meget af min ”ungdom” i hallen, med en stav og bold så lidt hænger vel fast og samtidig dét at spille/starte med drengene giver bare noget helt andet!

Hvis en træner skal gøre spillerne bedre, hvilke råd har du så at give af?
Hvis en træner skal kunne udvikle alle, så skal man måske lige have en snak om hvad man vil forbedre! Så øvelser kan tilpasses efter det.! I stedet for at skære alle over en kam og lade alle lave baghåndpas i stedet for måske at kunne lære dem at slå en høj bold. Er helt klart til mere opdeling af en træning hvor der i noget tid kan være forsvars og angrebs opdeling og sidst samle det til en helhed!

Hvilke 2 oplevelser er dine bedste som spiller?
Det første guld er jo specielt og det aller største, ens første VM 😀

Hvis du skulle sætte dit eget drømme hold, hvem ville du sætte i kæden og hvorfor?
Drømmehold, elsker jo at spille så selvfølgelig skal jeg da selv spille med :O)
Sara Lund (for hendes hurtighed og evne til at læse sin modstander)
Helle Grønbech (hendes forudsigelighed af spillet og dejlige pasninger)
Maria Olausson (kropsnær back som virkelig forstår at læse og tackle spillet)
Annika Bengtsson (hendes evne til at løbe solen sort og nå 2 gange frem og tilbage hvor vi andre kun når en og hendes fantastiske blik og fightervilje)
Maria Mathiesen (uden tvivl min yndlings makker, også med bind for øjnene)

Hvilken spiller var sværest at spille overfor herhjemme i Danmark?
Jeg vil allernødigst spille overfor Maria Olausson med hendes evne til at dække sin egen bold og det at komme forbi hende!

Er der en speciel kamp du husker som din bedste?
Jeg husker en kamp i Hafnia, for mange mange år siden. Hvor vi kun kunne stille med 6 mand og det var i Jægerspris’ storheds tid hvor vi altid kæmpede med hafnia om 1 pladsen i øst. Hvor at jeg fik lov at spille samtlige 60 min, dog med lidt fiskeri. Men hvor at vi stod sammen og kæmpede g-strengen ud af shortsene og vandt over et Hafnia,hold som havde hele protokollen fyldt med spillere!

Hvis du skulle give et råd til DaFU om at skabe vækst hvad skulle det så være?
Hvis DAFU skal skabe vækst, kræver det jo lidt mere synlighed end ellers, synes det er glædeligt at kanal sport har valgt at sende floorball.. Men igen ikke alle ejer den kanal, men det hedder nok mest SFO-arbejde hvis man skal fremtids sikre bedst.

Har du noget med floorball at gøre i dag?
Jeg spiller stadig floorball og det skal jeg da gøre indtil det går af mode 😀 Eller jeg bliver 80 !!

Hvis du skulle give klubberne et godt råd, hvad skulle det så være?
Tænker mest her på sjælland, at klubberne (har der været tendens til) bør satse lige fordelt på herre- såvel på damehold.
Selvom vi bare er damer !!

Ordet er frit?
Håber sporten i år vil bringe dommere, som er glade når de går fra en kamp! At vi spillere koncentrere os om at spille og ikke råber og skriger og sviner de stakkels mennesker til, som egentlig bare holder vores sport i gang med en fløjte, for en håndfuld kroner! Selvom kan man måske godt synes noget er dårlig dømt, men man kan kigge ned i sin vandflaske og svine dem under bruseren, hvis det er ens behov!
– Vil helt sikkert klæde sporten hvis man bare i en kamp kunne undgå brok over dommerne

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.