Spot på dommerne3 (Svarre og Johansson)

Så følger det tredie dommerpar der skal dømme ved final4 i weekenden.

1) Hvorfor blev du egentlig dommer?
Jesper Svarre: Lysten til at lære mere om reglerne, og så en udfordring i at lede en kamp.

Tony Johansson: Jeg har spillet Floorball gennem hele min barndom og som 17 årig fik jeg af en leder i floorball klubben  tilbudt at komme på   dommerkursus og jeg  tænkte at  det kunne være sjovt at tjene lidt lommepenge på at dømme Floorball. Jeg havde dengang ikke store ambitioner. 

2) kan du huske hvad den første kamp var du dømte?
Jesper Svarre: Nej, desværre. Alt for mange år siden.

Tony Johansson: Min første kamp jeg dømte var en herre kamp i Sverige. Det der vil svare til 3 div. her i Danmark. Der hvor jeg blev udannet dommer havde man en onkel ordning. Så de to første gange jeg var ude og dømme, var jeg sammen med ham der var min instruktør til vores dommer kursus. Han var på det tidspunkt, en af Sveriges bedste dommer. Og efterfølgende har han dømt 9 sm finaler i Sverige og har været med til 6 vm. Han hedder Johan Råsbrinck. Jeg tror at fordelingen på hvor meget vi fløjtede i de to kampe var 90/10 i hans favør.

3) Hvem spurgte dig om at blive dommer?
Jesper Svarre: Jeg kan ikke erindre blive direkte adspurgt, men vi var to gutter i klubben som tænkte vi ville være et dommerpar.

Tony Johansson: Det var en ledere fra floorball klubben jeg spillede i.

4) Efter den første sæson som dommer, hvad var din oplevelse af det at være dommer?
Jesper Svarre: Igen, meget lang tid siden, men må have været god siden jeg stadig er i gang

Tony Johansson: Jeg dømte rigtig meget børne kampe i starten og efter et stykke tid fik vi ungdomskampe i første sæson. Vi fik en masse kampe der matchede vores niveau. Så det var en rigtig fin 1 sæson.

5) Som dommer, så bliver man ofte konfronteret om reglerne, hvad har der været af pudsige spørgsmål?
Jesper Svarre: Kan ikke mindes direkte pudsige spørgsmål, men noget af det vi tit griner af, er når spillere skal belære os om reglerne, især regler der ikke eksisterer mere, og de mener vi skal dømme det. En anden klassiker er når spillere blander regler sammen fra andre sportsgrene, specielt fodbold.

Tony Johansson: Jeg kan ikke huske nogle sjove anekdoter fra min dommer gerninger.

6) Hvad gjorde du endte med at blive ligadommer?
Jesper Svarre: Tror det var ønsket om at dømme på højeste niveau, prøve sig selv af.

Tony Johansson: For mig handler det om at jeg synes det er sjovt og udviklende at være dommer. Og at det har ført til at jeg har fået muligheden for at dømme liga i Danmark er mega fedt. Og det er processen i at komme der til og at dømme det fede kampe der motiverer mig til at være dommer.

7) Hvis du skulle give en anbefaling til klubberne om at få nye dommere, hvad ville det så være?
Jesper Svarre: Spring ud i det, og start i det små med at være 2. dommer til U kampe, så man får bygget lidt erfaring på. Tit og ofte er det nervøsitet og ikke lyst, der holder folk tilbage.

Tony Johansson: At gøre det attraktivt at dømme. At skabe en kultur i klubben hvor giver ansvar til ungdomsspillere på u15 og 17 holdene skal være med til at dømme u7, u9 og u 11 kampene i klubben. Det kan skabe mange gode ting. Hvor de unge i trygt miljø kan kan komme i gang med at blive dommer på hjemmebane. Og at de bliver en del af deres eget klubliv. Sende alle u 15 og u17 spillere på dommerkursus. Det ville også være nogle gode pædagogiske overvejelser i det. Jeg er godt klar over at alle ikke kommer ud og dømmer efter det. Men jeg synes at man godt kan stille krav til hinanden i et godt klubliv. Og at fokus ikke kun ligger på at skabe gode spillere. Men også tage initiativ til at skabe gode dommere. Det vil også gøre at dem der mister lysten til at spille floorball kan satse på at dygtiggøre sig som dommere. Og flere dommere, mere konkurrence.

8) Hvad er den bedste oplevelse du har haft som dommer?
Jesper Svarre: At få Tony som makker

Tony Johansson: Det er de to u17 finaler jeg har dømt i Arena Nord i Frederikshavn. Dømme kampe foran rigtig mange mennesker. Det var rigtig inspirerende.

9) Ordet er frit
Jesper Svarre: Som dommere snakker vi nogle gange om, at det kunne være givtigt at mødes med klubber/spillere. Tror mange uoverensstemmelser skyldes de forventninger vi har til hinanden på banen.

Tony Johansson: Jeg ønsker at alle hold, dommere, arrangører og tilskuer får en rigtig god floorball weekend. Jeg glæder mig ihverfald meget. Ønsker alle det bedste. Vi ses i hallen.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.