Danmark – Singapore 9-4

Dette VM har haft Singapore, Japan og Thailand som de store overraskelser. De tre asiatiske lande har i den grad kommet tættere på de europæiske lande.

Seneste danske kamp mod Singapore var ved VM i 2015, hvor det blev til en 7-5 sejr i en ret tæt kamp.

Til dagens kamp havde Danmark byttet lidt rundt i kæderne, og Stine Moselund fik chancen i målet.

Danmark startede godt mod Singapore og fik hurtigt greb om kampen, men Singapore viste de er blevet klart bedre og var ikke bange for at gå op og trykke Danmark.

Danmarks es Cecilia Di Nardo viste klasse, nok var hun skuffet over ikke at skulle spille kvartfinale, men hun satte bolden oppe i krydset til dansk 1-0 føring, kort efter at Danmark ikke havde scoret i powerplay.

Halvejs i perioden begyndte Danmark at tabe tempo og Singapore blev særdeles nærgående, og Stine Moselund hev lige et par klasseredninger op.

Singapore havde momentum og fortjent fik de 1-1.

Det danske hold viste styrke og de rejste sig og lod sig ikke slå ud af udligningen og de fik vendt kampen.

Igen var de Di Nardo der scorede til 2-1 efter 18,19 og Danmark holdt presset og fik scoret til 3-1 ved Line Voldby på en assist fra Malene Torp, det var Torps første VM point og Voldbys 4. mål ved VM.

Det var nær blevet 4-1, men overliggeren var i vejen med bare 10 sekunder igen.

Anden periode blev udvisningerne afgørende, først fik Singapore en spiller udvist efter bare 10 sekunder, og så var Danmark effektive i powerplay med et flot mål fra Cecilia Di Nardo til 4-1.

Så blev det Danmarks tur til at spille i undertal, men det skulle vise sig at være en katastrofe for Singapore, for Danmark viste overblik og kynisk eksekvering af omstillinger og lavede to flotte mål i undertal. Surt for Singapore der havde håbet at komme på 4-2, men i stedet kom bagud 6-1!

Danmark fortsatte det gode spil, og VM debutanten Victoria Wohlert på 17 år, scorede til 7-1, med sit første landskampsmål.

Singapore, respekt for at de kløede på og på 1½ min fik de lavet to gode mål, og lige inden havde de brændt kampens største chance, da de på et flot udkast ellers rundede Stine Moselund, men ikke scorede.

Moselund havde igen i anden periode flere vigtige redninger.

Med stillingen 7-3, så troede Singapore mere på det, men et Simone Jørgensen skød langt udefra, og så stod den 8-3 blot 11 sekunder efter Singapores scoring.

Der blev investeret meget energi fra Singapores side i kampen, og fortjent kom de på 8-4 i starten af tredje periode og de fik lagt et fint pres på Danmark, som dog også havde flere gode muligheder i en livlig kamp.

Powerplay var ikke Singapores stærke side, to gange havde de dette i tredje periode, uden at komme til en egentlig farlig chance, faktisk var Jasmin Damm alene med deres keeper i det danske undertal uden at score!

Med godt 5 min tilbage af kampen, var det igen skarpretteren Di Nardo der var på plads på en fin tværpasning, for med det massive pres Singapore forsøgte sig med, kom der huller, og det udnyttede Danmark til 9-4 og kort efter var Eva Knudsen meget nær ved at score til 10-4.

Danmark vandt, ikke mindst takket være klogt spil og evnen til at score på mulighederne, og nå ja så var Cecilia Di Nardo særdels skarp, men ligeså skal Stine Moselund have ros i målet for flere gode redninger. Singapore viste sig som et langt bedre manskab, og om to år til næste VM, der er de blevet bedre!

Danmark – Singapore 9-4 (3-1, 5-2, 1-1)
Skud: 35-25 (19-8, 10-8, 6-7)
Possesion: Na
Cecilia Di Nardo 5+0, Jasmin Damm 0+2, Helle Grønbech 0+2, Mathilde Lundberg 1+0, Victoria Wohlert 1+0, Line Voldby 1+0, Simone Jørgensen 1+0,  Malene Torp 0+1, Kristine Møller Sørensen 0+1, Emma Vistisen 0+1, Maria Olausson 0+1

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.