U19 VM: Danmark – Sverige 5-15

Første periode skulle blive en særdeles målrig en af slagsen, og de mange tilskuere på dagen, hvor mange heppede på Danmark, fik 10 mål at glæde sig.

Svenskerne lagde hårdt ud og satte Danmark i et jerngreb og det førte til 0-2 føring efter 4.18, men hov forsøger man ikke, så scorer du ikke og Mikkel Christensen fik en lidt heldig bold måske, men vupti Danmark på tavlen. Den havde svensken ikke set komme og vigtigt, den kom efter et dansk angreb.

Blot 94 sekunder senere blev det så 2-2 da Oliver Sørensen på et skud udefra udlignede efter, den havde Sverige vist ikke stående i deres gameplan at den skulle stå 2-2.

Sverige viste høj klasse, først et fint angreb hvor Danmark ikke fik markeret og på faceoff efter målet, der satser Sverige fremad og får bolden og så havde de gul blå øget til 2-4 på 5 sekunder med to mål!

Det blev til 2-5 på et godt mål igen fra Sverige, men for dansk side lykkedes det bedre at holde fast i bolden, og nok havde Sverige succes når de gik hårdt op og pressede Danmark, men det danske spil havde succes med at holde på bolden!

Den normale magtdemonstration fra den svenske floorballmaskine var der nok periodevis, men Danmark kunne modstå.

At møde så gode hold, kræver mod at spille og ikke blot spille alibibold, og Frederik Nielsens aktion her, var et godt eksempel på dette.

Danmark kom på 3-5 ved et frislag, igen stærkt at tage mulighederne når de er der! Det er vigtige mål at lave.

Sverige lavede to mål mere, så nok er 7 mål scoret imod sig ikke godt for en periode, men perioden var faktisk Danmarks bedste ved dette VM, rent spillemæssigt!

Det er situationer som denne her, der nok går hjemme i Danmark, men internationalt bliver du straffet.

Omvendt er det situationer som denne, hvor Frederik Nielsen viser han tør

I anden periode holdt Sverige igen et solidt greb om kampen og deres bevægelige pasningspil blev vist frem, det betød Danmark skulle løbe mange flere meter defensivt, mens svenskerne rullede bolden rundt.

Det er ikke det fedeste at skulle gøre, men det er en særdeles vigtig del af spillet. Netop det at kunne modstå det etablerede angrebsspil mod en af verdens bedste nationer, er afgørende.

Her lykkedes Danmark faktisk rigtig fint, så belønning og ros for det slid der blev lagt.

Mathias Glass har Sverige styr på hvem han er, og når han har bolden er de opmærksomme, men de har respekt for den unge dansker og ved godt de ikke skal for tæt på ham. Det blev nøglen til det danske mål, da Magnus Nyeng scorede på en opstilling, i øvrigt tredje kamp i træk med mål fra ham.

Sverige scorede et lidt øv mål 47 sekunder før perioden sluttede, ellers havde Danmark faktisk holdt dem fint nede.

Et godt eksempel fra anden periode hvor Danmark løste et svensk pres var denne fra Mads Larsen.

I kampens sidste periode, holdt svenskerne fast. De har tabt en kamp her ved VM, og de gav ikke ved dørene og Danmark fik lov at løbe mange meter igen.

De pressede Danmark højt i perioder og et eksempel hvor effektive de er, kan du se her, og lad det samtidig være til dig som træner, hvordan vil du løse en sådan situation defensivt.

Det danske mål var et fint eksempel på netop at turde spille bold med de store, og det var lige efter floorball ABC. Se med her.

I fem foregående opgør, havde Danmark tilsammen lavet 4 mål og lukket 84 mål ind, eller i snit cirka tabt 1-17 per kamp! Så der er trods nederlaget meget positivt at tage med!

Danmark startede med Oliver Have på mål, men han fik et skrub ved det ene svenske mål og Mathias Hjelm kom ind, positivt at Danmark har tre gode keepere!

Landstræner Jens Hagbarth:
Vi spiller vores bedste kamp under dette VM og viser at vi kan være med både defensivt og offensivt. At lave 5 mål mod Sverige på den måde vi gør i dag er stærkt og sender et godt signal til i morgen.

Defensivt hænger vi godt sammen i store dele af kampen, også selvom vi lukker 15 ind. Ros til spillerne for deres indstilling i dag og en sand fornøjelse at se os spille bolden ud af pres og lave nogle flotte mål:-)

Opbakningen var sindsyg, en masse skolebørn havde lavet en masse flag og heppede flot på Danmark:-)

Vi takker mange gange.

Danmark – Sverige 5-15 (3-7, 1-4, 1-4)
Magnus Nyeng 2+1, Mikkel Christensen 1+1, Mathias Glass 0+2, Simon Lehnert 1+0, Oliver Sørensen 1+0 Nikolaj Brixager 0+1

Skud: (6-18, 6-13, 2-13)

Ball possesion: 34-66 (43-57, 31-69, 29-71)

Mom: Magnus Nyeng

blog floorball u19 danmark 2019 3

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.