Et travlt VM

Hvis du læser med på denne side, vil du nok vide at jeg hjælper til hos Special Olympics, som er verdens organisationen for udviklingshæmmede.

Har du set de fantastiske programmer med Morten og Peter, ja så har du en ide om hvad det handler om.

Special Olympics, arbejder for sport for denne gruppe, og det er i det lys jeg blandt andet er med til floorball VM.

Det handler om at møde de forskellige lande og deres præsidenter for de forskellige forbund, og tale sagen om at lave et tættere samarbejde mellem IFF og Special Olympics.

For en ambition er at skabe mere inklusion mellem de traditionelle klubber og atleter fra Special Olympics.

De steder hvor det sker,her er det bare win win for klubben, som får nogle fantastiske mennesker ind, det bidrager til klubben.

DM finalen i floorball 2018, havde således en demokamp mellem Herning og Vanløse, hvor spillerne fik lov at vise sig frem, og vi fra sidelinjen kunne fortælle lidt om atleterne.

I Prag, blev det til 22 møder, ud over at se Danmark spille.

Kina, Venezuela, Tyrkiet, Frankrig, Belgien, Spanien, Italien, Schweiz, Ukraine, Polen, Danmark, Sverige (2021 WGs), Norge, Finland, Østrig, Canada, England, Somalia, Island, Israel, Holland og IFF

Det er mange frø at sætte igang, og vi ved at der allerede sker meget.

I Special Olympics sammenhæng, er floorball en ny sport, og blev først officielt i 2012. Siden da er det gået stærkt, 40 lande har taget sporten op, og målet er i løbet af relativ kort tid, at runde de 100 lande.

Derfor er samarbejdet mellem Special Olympics og IFF et perfekt match. Tak til IFF, for siden 2013 at have haft en demokamp under VM i en af pauserne i VM semifinalerne.

Herhjemme, der må du da gerne spørge dig selv, hvad med vores klub, kunne vi byde ind i forhold til dette i vores klub.

Internationalt her Danmark førertrøjen på her, da min gode ven Jonas Hviid og Jesper Hviid ligeså er med til at udvikle sporten i Special Olympics globalt.

 

 

Advertisements

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.