En snak med Mikael Karlberg

Efter den vellykkede kvalifikation fik jeg en lille snak med herrelandsholdets svenske landstræner Mikael Karlberg.

1)      Først og fremmest tillykke med VM kvalen, hvilke tanker har du efter I har kvalificeret Jer til VM

Målet var att kvalificera oss till VM, att komma ihop som grupp, att utvecklas och bli bättre. Vi fick slita hårt mot Österrike och Spanien, men vi lärde oss mycket i de kamperna. Norgekampen blev som en final som var väldigt utvecklande för oss. Vi kan spela fin floorball och jag har många skickliga spelare. Vi behöver jobba upp fysiken, spela fler kamper i högt tempo och vi behöver bli bättre i vårt beslutsfattande.

2)      Du havde mange nye spillere med og mange unge. Hvad var de forventninger til de mange nye spillere

Jag förväntade mig att de nya spelarna skulle visa upp en stolthet att spela för Danmark, att de skulle jobba hårt och att de skulle växa med uppgiften och utvecklas under kvalet. De unga spelarna är ambitiösa och vill mycket, det är fantastiskt. 

3)      Kampen mod Spanien er nøglekampen og I er nede 0-2 stik mod spil og chancer, hvilke tanker gør man sig som træner lige i det øjeblik

Jag kände mig trots underläget ganska lugn. Det skedde tidigt i kampen och jag tyckte att vi skapade chanser. Vi reducerar och kvitterar tätt inpå. Hade dom haft ledningen i 3:e perioden hade det varit mer stressande. 

4)      VM er 10 måneder væk, du står med en bred palet af gode spillere, noget af et luksusproblem

Så pass brett vet jag inte. Vi haft en hel del skador och många som har stoppat från landsholdet eller tackat nej när de blivit uttagna. De spelarna jag har haft på samlingarna och kamperna är mycket skickliga. För mig är det viktigt att bygga en stomme och att de som är med verkligen vill vara med. Det känner jag att jag verkligen har. Kan våra unga spelare fortsätta att utvecklas som dom gör och ta stora roller i slutspelet så är dom en nivå bättre till nästa säsong. Sen hoppas jag givetvis att de spelarna som varit skadade får blir helt friska och kan vara med.  

5)      Hvad tænker du er årsagen til at Danmark spiller lige op med Norge, trods det vi har så mange nye spillere med?

Vi har många spelare som spelar för att vinna. Det var många svarta ögon efter kampen. Det finns en dansk dynamit i gruppen att man aldrig ger sig utan alltid kämpar på och alltid kommer tillbaka. Det syntes tydligt mot Norge. Med små marginaler på vår sida hade något av våra avslut i slutet av kampen blivit mål. Jag förfogar över väldigt skickliga floorballspiller. Kan vi bara bli ännu bättre tränade och bli bättre på att fatta beslut ute på banan blir vi riktigt bra. 

6)      Spanien og Østrig er normalt walk over sejre, men det ser ud til holdene under Top 10 i Europa har løftet sig, hvad tænker du er forklaringen?

Det är tydligt att nationerna efter top 10 lyft sig. Spelarna är bättre traenade, de orkar springa, de har bättre teknik och har en tydlig idé med sitt försvar. Det kommer att bli ännu tuffare om 5:e platsen i framtiden. 

7)      Inden VM har du sikkert haft nogle spørgsmål om truppen og spillestil mm, hvilke svar fik du med hjem

Vi har testat en hel del under VM kvalifikationen och vi har fått massor av svar. Vi har gjort en del analyser, men fram till nästa samling ska vi göra en stor analys och göra en tydlig plan med hur vi ska jobba fram till VM. 

8)      Ordet er frit

Spelarna har gjort det väldigt bra, de har skaffat sig en större erfarenhet och framför allt visat att de håller på den här nivån. Nu blir det mycket spännande att se vilka spelare som tar ledande roller i sina lag under slutspelet som snart startar. 

 

Advertisements

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.