Danmark – Norge 6-7

Danmark spillede søndag den sidste kamp mod Norge i VM kvalen, en kamp som mere handlede om det indbyrdes forhold, i det begge lande havde kvalet sig med til VM.

Danmark slog ved VM i 2016 netop Norge, og i de mange opgør Danmark har haft mod Norge, så er det ikke mange sejre Danmark har haft.

Med tanke på at Danmark havde mange nye og ikke mindst unge spillere med, så var det en særdeles interessant kamp, for hvordan ville Danmark matche et stærk norsk hold, som dog manglede Thomas Strate, Martin Lilleby og Markus Lindgjerdet.

Det blev en aldeles forfærdelig start for Danmark som ikke så godt ud defensivt og 3.kæden måtte indkassere 3 mål på de første 9 min, og så lå Danmark under med 1-3.

Her kunne det let være blevet et norsk hold der trak fra, men Danmark kørte på med tre kæder og arbejdede sig ind i kampen, og turde holde i bolden, hvilket er positivt mod en stærk modstander.

Det blev til 2 danske scoringer til 3-3 inden første periode sluttede, stærkt af Danmark at komme tilbage.

Unge Mathias Glass øgede kort efter pausen til 4-3, men så var det Norges tur til at træde i karakter, og først med en scoring efter en dansk dobbletudvisning i powerplay ved deres store stjerne, den tidligere skihopper Mossin Olesen og samme spiller stod så bag oplægget, da Norge øgede til 4-5 med blot 8 sekunder tilbage af anden periode.

3.periode blev klart Danmarks bedste, kæderne kørte på, der blev spillet fremadrettet og Danmark kom frem til flere gode afslutninger og ikke mindst flotte mål.

Først udlignede Danmark ved Andreas Glad på en fin pasning fra Anders Holm, som bare er blevet bedre og bedre i de her VM kampe, og da Jesper Roland lidt senere øgede til 6-5 på en rigtig perle fra en superpasning fra Mikkel Skov, så lugtede det af en dansk sejr.

Normændene kom igen og lavede de to afgørende mål så de vandt 6-7, da Danmark ikke kunne udnytte et powerplay til slut.

Men positivt, at et dansk hold, med mange nye spillere, faktisk spiller offensivt og fremadrettet mod en stærk modstander. At Danmark står så godt er stærkt arbejde af hele holdet.

Efter kampen vendte jeg den danske indsats med en god svensk bekendt der ligeså havde set kampen og hans kommentar var.

2 lag som vill mycket där bägge saknar en del centrala spelare men Danmark saknar flest. Danmark visar vilja, smarthet på det material man ställer. Norge mer detaljstyrda men med lite nyheter / finesser. Får Danmark med några centrala spelare kan förra VM upprepas

Danmark – Norge 6-7 (3-3, 1-2, 2-2)
Skud: 20-38 (5-10, 5-14, 10-14)
Lukas Eldholm 0+3, Mathias Glass 2+0, Andreas Glad 2+0, Jesper Roland 1+0, Frederik Kobberup 1+0, Mark Bek 0+1, Anders Holm 0+1, Mikkels Skov 0+1

Advertisements

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.