Smæk for skillingen

Hvor tilskuerne på førstedagen mellem Danmark og Tyskland i Sønderborg, måtte vente 55 min før der kom en dansk scoring, ja så fik tilskuerne mange gode danske mål i en dansk 8-7 sejr.

Tyskland kom ellers flyvende ud og i løbet af ingen tid stod den 0-4!

Men på en fantastisk indsats, hvor specielt Lukas Eldholm var toneangivende, ja så fik Danmark vendt bøtten og vandt 8-7.

Det må give meget tiltro, at komme igen fra 0-4.

Jeg snakkede med Danmarks forrige landstræner Jens Ørhøj, der var på plads til kampen, for at høre hvad han mente om de danske debutanter.

Lukas:
Allerede i løbet af VM løftede han sig fra en rolle som tredje center til at få mere og mere ansvar – og også kampafgørende indflydelse i de afgørende kampe. Nu er han rykket frem fra center til forward og 1+6 i den weekend taler sig eget sprog. Han tager stort ansvar – og jeg synes, det er godt set af Karlberg af rykke ham frem, hvor der kan frigøres mere energi samt spillers med lidt større risiko. Afgørende faktor i søndagens comeback var den kun 20-årige spiller.

Samlet set var det vigtig erfaring, der kom i rygsækken for de ni debutanter – de mærkede med holdet i søndagens første periode, hvordan manglende kynisme og hårdhed i egen zone bliver straffet.

Brixager blev stort set solgt af sit hold i kampens indledning og får dermed en hård start. Men han spillede sig virkelig ind i kampen og leverede flere markante redninger i de to sidste perioder – heriblandt en mental trumf, da en fri tysker blev grebet ud med venstre hånd på frit hold.

På backs var Kobberup, Bust og Schmidt alle i aktion. Alle var en del af holdets dårlige start, hvor der ikke blev afvist tæt foran eget mål. Schmidt leverede fint og alsidigt ved siden af Nisbeth.

Kobberup viste sin kvalitet i accelerationer med bold, og makkeren Bust det gode blik for de dybe pasninger og backafslutninger.

Længere fremme var Velgaard placeret som center i tredjekæden – og det var samlet godkendt i en kæde, der ikke skal forventes at afgøre kampen fremad. Anders Holm viste sin stærke fysik i anden kæden, men blev skiftet ud med Köhler i anden periode.

Simon Lauridsen faldt fint ind med Roland og Skov – og markerede, at han kan være en VM-kval kandidat og alternativ til Andreas Glad.

Andreas Kleczewski viste sit skarpe skud i PP, hvor han kom ind fra bænken – og senere en fin indsats indskiftet i tredjekæden.

Her gjorde Handgaard samtidigt en rigtig fin indsats og bragte med gode pasninger sine backer med i offensiv zone. Samlet set fik alle debutanter samlet god erfaring samt markeret, at landstræneren har noget at tænke over, når weekendens afbudsramte spillere forhåbentligt bliver klar til kvalen.

I givet fald vil 4-5 af weekendens deltagere jo nok blive frasorteret.

blog floorball herrer 2017

Billede: Jens Ørhøj

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.