DM finalen Benløse – Rødovre

Benløse har fordel af hjemmebane når DM finalen afgøres over en kamp. De sidste mange år, har der været over 1.000 tilskuere til finalerne, så mon ikke der bliver udsolgt.

Benløses vej til finalen har været med en 3-0 sejr i både kvartfinalen og i semifinalen. Om end Sunds i to af semifinalerne, tvang Benløse ud i forlænget spilletid.

Rødovre var ude i et drama i deres kvartfinale, hvor de vandt 3-2 over Copenhagen og hvor der var kampe i overtid igen.

I semifinalen var det nok en 3-0 sejr over Brønderslev, men det var tætte kampe.

Det er to mandskaber med hver sit udtryk.

Benløse vil gerne have bold og skaber meget bevægelse i deres spil og de har et par særdeles vigtige brikker i deres offensiv i Tim Jannerup og Joel Berg der er spillerne der binder rigtig meget sammen for hjemmeholdet.

Rødovre er gået fra at have været et hold der gerne ville være i boldkontrol og med hurtige pasninger i deres spil fejede modstanderne af banen gennem mange år.

De mestrer stadig det hurtige pasningsspil, men Rødovre er bygget op om et bolværk af en defensiv, personificeret af Emil Kristensen, samt et par backer i form af Trolle og Krogsgaard der holder høj klasse, sammen med en keeper Mike Trolle, der er Danmarks nummer 1.

Så har Rødovre en uforudsigelig offensiv, de har mange spillere der kan lave point, men de levere ikke med samme kontinuitet som Benløse topscorer Mathias Glass. Hvem der på finaledagen bliver ham der laver mål, er ikke til at vide.

Opgaven er egentlig enkel for begge hold, Benløse skal kunne holde fast i bolden og ikke tabe den på dumme tidspunkter, så Rødovre kan få omstillingerne som de er så effektive i.

Omvendt skal Benløse arbejde for at Rødovre ikke skal have bolden for meget, for det hurtige pasningsspil hvor Rødovre holder i bolden kan blive afgørende. Benløse kan lide at have bolden.

Rødovre, skal være klar på omstillingerne og de skal vise de tør holde i bolden. Benløses bevægelighed i deres spil, skal den stærke defensiv fra Rødovre magte. Rødovre neutraliserede i semifinalen totalt en dygtig angriber som Andreas Glad.

Nu har Benløse flere offensive strenge end Brønderslev, så defensiven skal nok komme på arbejde.

Hold øje med
Der er mange profiler på begge hold lad os gå gennem kæderne

Keeper
David de Fries (Benløse) og Mike Trolle (Rødovre)
Jamen det er jo Danmarks to bedste keepere. Begge er sikre keepere, dog med hver deres stil. Bege rolige og hvor de Fries måske er mere analytisk i sit spil og Trolle mere lever på erfaring og fornemmelser, så er det keepere der laver få fejl, ja Trolle vel aldrig.

Forsvar
Lad os starte med Rødovre, Marko Krogsgaard og Jannik Trolle. Høj klasse, de ved hvor de skal være på banen og de kan med deres pasninger og afslutninger udefra afgøre meget. Specielt Krogsgaard har et godt trækskud fra distancen.

Hos Benløse forventer jeg Mathias de Fries er nede på backplads efter Daniel Nygaard røg ud med skade.
Så er der Daniel MacCabe som med stor autoritet bidrager offensivt og er en solid klippe defensivt.

Endelig er der anfører Niklas Elfving, han laver ikke mange point, men han er om nogen den garant for at rydde op bagtil for de andre. Der er en god grund til han er anfører.

Angreb
Den klassiske center, finder vi i Emil Kristensen, en tovejsspiller, der bidrager offensivt og er første mand til at være bolværk mod modstandernes offensiv. Han har spillet en stor sæson.

Benløse har ikke på samme måde klassiske centerspiller, her er der mere frihed til at bevæge sig rundt.

Rødovres mål skal komme fra Nicolai Børner, Daniel Hedegaard, Jannik Dalkvist og Andreas Kleczewski.

4 spillere der alle har lavet pænt med mål, men som alle har været særdeles ustabile. Men når den ene spiller har været i målkrise, ja så har andre taget over. Alle fire kan afgøre en finale.
Endelig er der der Frederik Kobberub som er en lidt undervurderet tovejsspiller, som i slutspillet har vist kvaliteterne i sit spil, efter en stille sæson.

De 5 spillere er dem som Benløse skal stække.

Hos Benløse, der har spillerne leveret varen stabilt gennem hele sæsonen. Holdets bedste spiller er Tim Jannerup, elegant og uforudsigelig i sit spil og med en fantastisk evne til at gøre sine medspillere bedre.
I kæde med Jannerup finder du svenske Joel Berg som bare ved hvor han skal være på en floorballbane og har vel en uhørt stor andel af assisterne til holdets topscorer Mathias Glass. Den unge U19 landsholdsspiller, smider bolden i rusen fra alle mulige vinkler og evnen til at afslutte direkte på pasninger, er ikke set i mange år.

Rødovre skal sidde tæt på Glass men ligeså skærme af for pasninger til topscoreren.

Benløse har så Jacob Bøge, evige bevægelige og opportunistiske er han i sit spil, og det er først efter jul han egentlig har vist sit niveau.
Skader har sendt ham tilbage og han har ikke vist alt det han kan. Men siden jul, der har han været særdeles stærk og laver mange mål og assister.

Det er de stærke kort hos Benløse som Rødovre skal stække.

Men Benløse har en håndfuld unge spillere, som sagtens kan få en afgørende rolle. Så hold øje med Mikkel Christensen, Frederik Pil og Frederik Stigaard

Trænerne
For 14 dage siden arbejdede Jens Hagbarth og Michael Dahl sammen om U19 landsholdet med stor succes, nu står de overfor hinanden.

Det er to trænere der kender hinanden særdeles godt og de har forberedt sig på finalen som kun kan blive særdeles interessant.

God kamp.

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.