Ligaen…

Vi har en god liga, der er gode kampe, men ligaen har en udfordring, den er ved at blive lukket land! Det kan blive en udfordring på sigt!

For som det er nu, så koster det mindst 100.000 at være med i ligaen. Det gør at det er få klubber der kan være med.

Jeg har tidligere skrevet indlæg om hvad formået med ligaen er. Naturligvis skal den bedste række have kvalitet og ikke være udvandet.

Formål med liga er at kåre en dansk mester, men derudover skal forbundet og ligaklubberne gøre op med sig selv, hvad er det vi vil med ligaen!

Danmarks 5.plads ved VM, tror jeg meget skyldes at spillerne har fået tættere kampe i ligaen at der begynder at blive trænet mere og mere klogt!

Men mange klubber i ligaen er afhængige af kommunale tilskud
Benløse
Hvidovre
Rødovre
Helsingør
Copenhagen
Frederikshavn

Alle disse klubber modtager støtte til deres ligahold, måske er der flere klubber. Nu dækker det kommunale tilskud ikke hele ligabudgettet, men det hjælper godt til.

Samtidig er det en anerkendelse til de klubber fra deres kommuner for deres indsats.

Men ser jeg på klubberne rangeret som 9-16, så er det relativ små klubber, og har en klub 100 medlemmer, og du skal regne med mindst 100.000 for at være med. Så er det en udgift pr. medlem på 1.000.

Nogle klubber er så dygtige til at hente sponsorkroner ind eller være med på diverse opgaver der gør de tjener gode penge.

Omvendt kan man sige, ligaen gør at klubberne skal løfte sig for at være med!

Så et er at have klubber med økonomi, det næste er så, hvor skal spillerne komme fra?

Det bliver bedre, men tager jeg de 16 bedste klubber i Danmark, så er det beskæmmende hvordan det ser ud med ungdomsarbejdet!

Som klub kan du få spillere på mange måder, men der skal udvikles spillere, en klub skal til en hvis grad kunne være selvforsynende med spillere nedefra, og ikke leve på tilfældige tilflyttere eller på at kunne hente de spillere der er blevet til overs.

Naturligvis skal enhver klub drive deres klub og ligahold som de gerne vil, men fællesproduktet liga, det er et fælles ansvar, og der skal udvikles spillere nedefra. Det er noget alle klubber skal.

Helsingørs formand, skrev denne kommentar i et indlæg

Springet fra nivauet under liga til liga er en nærmest uoverstigelig størrelse – ikke kun sportsligt, men så sandelig også organisatorisk og økonomisk.

Den barriere vi har sat op med den struktur vi har idag vil i min optik holde dansk floorball fast i få geografiske magtcentre i en rum tid fremover – og min største frygt er egenlig at i samme øjeblik en 10 holdsliga begynder at blive geografisk skæv (4 – 6) så skrider det økonomiske fundament i den del af landet med få hold, som derved større transportomkostninger og så er der ikke langt til at først et om måske hurtigt flere af de hold kaster håndklædet – og hvor efterlader det en liga?

Jeg ved ikke hvor mange af ligaholdene der er afhængig af kommunal støtte for at få det til at løbe rundt, men er det sundt at have en struktur hvor det er tilfældet – og husk vi har pt. IKKE et produkt vi som ligaklub kan sælge til en sponsor – ihvertfald ikke alle steder på denne side af storebælt.

Det bør give stof til eftertanke at INGEN hold syd eller øst for Århus har ligaspil i tankerne – der er i den grad brug for at vi tænker os om – og ja den rigtige beslutning kan godt koste eliteudvikling på den korte bane, men i min optik så er det vigtigt at vi tør tænke langsigtet og til floorballsportens bedste

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.