Livet under VM, en snak med Emil Kristensen, Rødovre

Det var dit andet VM som spiller, hvilken lærdom tog du med dig til dette VM i forhold til det første VM?

Jeg havde ikke den store rolle under det første VM i Göteborg, udover at spille en del boxplay og aflaste når de første 10 personer havde brug for en pause. Jeg har dog lært at hvis man kan holde sig på 3 kæder under et VM, kan ens kræfter udnyttes væsentligt bedre i slutningen af VM.

Det er mange dage man er væk under et VM, hvordan sikrer man selv og truppen at der er god energi i truppen?

Vi var væk fra familie, arbejder og kærester i godt 10-12 dage. Dette gør selvfølgelig at nogle personer har lidt mere hjemve end andre. Det er vigtigt at man får opbygget et sammenhold på tværs af klubberne, og derved skaber god energi ved at have det sjovt. Jeg synes det er vigtigt at have det sjovt og tage lidt pis på hinanden under sådan en turnering, da det ofte er en lidt anspændt stemning pga. man spiller VM og skal være seriøse i nogle stunder.

Hvordan ser dagen ud for en kamp for holdet?

Hvis man tager udgangspunkt i en kamp mod Letland, som var onsdag aften kl. 19.30, foregik denne ved at vi spise en tidlig morgenmad og fik lov til at sove lidt videre til kl. 11. Efterfølgende gik vi en tur over til et center, hvor man kunne købe lidt frokost eller shoppe lidt for at få det hele lidt på afstand og slappe af. Efterfølgende var det tilbage på hotellet og slappe af eller se lidt video af modstanderen, andre VM kampe mv. Kl. 16 var der kampoplæg med efterfølgende aftensmad på hotellet og ellers direkte i hallen herefter med opvarmning 18.45.

I spiller en kamp hver dag, hvordan mærker man det på kroppen som turneringen skrider frem:

Man kan virkelig mærke hvordan det føles at give sig selv 110% i hver nærkamp og alle kampe generelt. Man har ømme led, nogle døjer med mindre forstrækninger og ømhed i kroppen. Man ved godt når man når onsdag/torsdag at kroppen er træt. Heldigvis har vi en dygtig behandler og Fys på holdet i Carina Hansen, som virkelig får sin sag for fredag-søndag i de sidste kampe.

Efter VM kvartfinalen mod Finland, var kampen slut kl. 21 om aftenen. Dagen efter spillede i kvalifikationskamp kl. 12 imod Estland. Hvordan får man restitueret til en sådan kamp, som med tanke på i dagen inden møder Letland kl.19.30. (3 kampe på 39 timer)?

Det var den mest ulidelige kamp at varme op til lørdag morgen imod Estland. Ens ben og led er så ømme og trætte at man dårligt kan bevæge sig, men så snart fløjten lyder og man får den første tackling forsvinder al smerten indtil vi når 60 minutter og 3 periode er slut (Eller evt. overtid J)

Det handler i store træk om vilje, masser af vand og få fyldt sine kulhydratdepoter helt op med sukker, salt osv.

Under en slutrunde kan der ske ting og sager, som frustrere både spillere og ledere? Hvordan håndterer du disse frustrationer og hvad gør holder som helhed:

Jeg håndterer det nok anderledes end de fleste, ved at jeg vender disse frustrationer til vrede mod diverse modstandere eksempelvis Ketil Kronberg. Han kan ikke lide at vi råber og skriger men det øger vores energi og styrke.

Hvad har det kostet pr. spiller i egenbetaling at være med til VM?

Det er ikke gratis at deltage i VM, men det har kostet hvad forbundet har synes fair.

Hvis du skal pege på tre nøgleområder, der gør at Danmark ender som nummer 5?

Sammenhold, Vinderskalle og fightervilje! (Plus at Mike får gode vinkler af hans forsvar, og derved ser god ud på kassen J)

Du kommer rigtig langt med at slås og bare kæmpe for den anden person i den røde/hvide trøje ved siden af dig.

I taber 0-7 til Finland, og det må være en blandet følelse, for nok hader mange at tabe, men omvendt var det en god indsats.

Jeg var faktisk pisse irriteret på mig selv, på holdet og alle andre. Uanset om man taber 30-0 eller taber 7-0 så hader jeg at tabe mere end noget andet. Jeg vil spille op med alle modstandere og slås for hver en bold uanset hvem man møder.
Når det så er sagt, så kan man godt klappe sig selv på skulderen og sige man har holdt Finland på 7 mål i en hel kamp og samtidig holdt dem fra at score i 5 min overtalt (med undtagelse af skud på foden fra hjørnet).  Vi har verdens bedste undertalsspil (Boxplay).

Ordet er frit:

Jeg vil gerne sige et stort tak til alle der fulgte med herhjemme. Det begynder så småt først at gå op for mig nu, hvor stort et resultat det er vi egentlig har leveret. En 5’ plads til et VM lige efter top 4 nationerne. Nu er spørgsmålet hvad der skal ske nu hvis man vil højere op? Hvor starter det? Starter det i klubberne, i forbundet eller hos den enkelte spiller?

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.