Landstrænerteamet

Leave a comment

14/12/2016 by Steen Houman

De kan ikke gøre det meget bedre. De holdt fast i deres filosofi, de spillede kortene rigtigt og de viste tålmodighed.

At få Danmark frem til en 5.plads, det er en præstation uden sidestykke, det vel at mærke med en trup baseret på hjemlige spillere på nær en enkelt.

Selv klart er der mange mange marginaler der går Danmarks vej, når tre kampe bliver afgjort i overtid/straffe, så skal marginalerne med.

Men, søger du marginalerne, så er du mere tilbøjelig til at få dem med på din side.

Til VM så vi en trænerbænk der var rolig og klare på hvad de ville og gav tillid til spillerne. De lavede små taktiske ændringer i spillet, blandt andet med at se Danmark gå op og stresse modstanderen, med succes. Det er et område Danmark ikke just har været skarpe på mod bedre modstandere.

Så vi har set et dansk landshold udvikle sig til at være et der er dygtigere på bolden internationalt, et hold der kan spille andet end omstillinger, et hold der viste tålmodighed i kampene, og ikke mindst et hold der arbejde for hinanden.

En god udvikling for Danmark, og stort cadeau til Jens Ørhøj og Daniel Hahne, som med dette VM, tager Danmark fra en placering som nummer 12 på verdensranglisten til nummer 5!

Kan vi så have en landstræner, der ikke er træner og ikke har været i træner i en del år i klubregi og som ikke har en speciel faglig høj uddannelse sportslig set.

Det er et relevant og godt spørgsmål at stille.

Jeg ser et trænerteam der matcher hinanden godt, og en landstræner der er særdeles skarp og bevidst om hvad han vil med holdet og hvordan. Det arbejde der blev præsteret her ved VM, det var et svendestykke. Flot!

Jeg ville ikke tøve med at give Jens Ørhøj en ny kontrakt frem til næste år, og gerne indføje i den kontrakt, et endnu tættere samarbejde med U19 landsholdet.

Alting handler om ressourcer, og økonomien i at være landstræner, den er ikke prangende!

For at runde af, så skal forbundet få defineret at den næste træner der skal have ansvaret, han skal have et givent uddannelsesniveau. Det er vejen frem.

Hvis forbundet ønsker at påvirke klubberne til at få højere fagligt niveau på liganiveau, så skal en landstræner matche dette!

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blogstats

  • 730,681 hits
%d bloggers like this: