Landstrænerteamet

De kan ikke gøre det meget bedre. De holdt fast i deres filosofi, de spillede kortene rigtigt og de viste tålmodighed.

At få Danmark frem til en 5.plads, det er en præstation uden sidestykke, det vel at mærke med en trup baseret på hjemlige spillere på nær en enkelt.

Selv klart er der mange mange marginaler der går Danmarks vej, når tre kampe bliver afgjort i overtid/straffe, så skal marginalerne med.

Men, søger du marginalerne, så er du mere tilbøjelig til at få dem med på din side.

Til VM så vi en trænerbænk der var rolig og klare på hvad de ville og gav tillid til spillerne. De lavede små taktiske ændringer i spillet, blandt andet med at se Danmark gå op og stresse modstanderen, med succes. Det er et område Danmark ikke just har været skarpe på mod bedre modstandere.

Så vi har set et dansk landshold udvikle sig til at være et der er dygtigere på bolden internationalt, et hold der kan spille andet end omstillinger, et hold der viste tålmodighed i kampene, og ikke mindst et hold der arbejde for hinanden.

En god udvikling for Danmark, og stort cadeau til Jens Ørhøj og Daniel Hahne, som med dette VM, tager Danmark fra en placering som nummer 12 på verdensranglisten til nummer 5!

Kan vi så have en landstræner, der ikke er træner og ikke har været i træner i en del år i klubregi og som ikke har en speciel faglig høj uddannelse sportslig set.

Det er et relevant og godt spørgsmål at stille.

Jeg ser et trænerteam der matcher hinanden godt, og en landstræner der er særdeles skarp og bevidst om hvad han vil med holdet og hvordan. Det arbejde der blev præsteret her ved VM, det var et svendestykke. Flot!

Jeg ville ikke tøve med at give Jens Ørhøj en ny kontrakt frem til næste år, og gerne indføje i den kontrakt, et endnu tættere samarbejde med U19 landsholdet.

Alting handler om ressourcer, og økonomien i at være landstræner, den er ikke prangende!

For at runde af, så skal forbundet få defineret at den næste træner der skal have ansvaret, han skal have et givent uddannelsesniveau. Det er vejen frem.

Hvis forbundet ønsker at påvirke klubberne til at få højere fagligt niveau på liganiveau, så skal en landstræner matche dette!

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.