VM optakt Danmark – Letland

Hvad kan vi forvente af dagens play off kamp om at komme til kvartfinalen.

Det må være et såret og sultent lettisk hold Danmark skal møde, ambitionen var på hjemmebane at udfordre, og komme i en VM semi. Letland gjorde det godt med hæderlige nederlag mod Sverige og Tjekkiet, men må sande at der er et stykke vej endnu.

Til gengæld har det været en massiv opbakning til hjemmeholdet, og der har været over 20.000 samlet set til deres 3 kampe.

Så det bliver en kamp med fuld udblæsning på tilskuerpladserne.

Letland er et fysisk hold der arbejder stenhårdt og som kan spille særdeles direkte. De har haft tre hårde kampe, mens Danmark har haft lidt lettere kampe. Letland spillede en tæt kamp 22 timer tidligere, hvor Danmark har haft 30 timer til at restituere!

Letlands kamp mod Norge giver et klarede billede af hvad Danmark kan forvente, og mod et godt spillende norsk landshold, ja der kom der scoringer både i organiseret spil, powerplay og omstillinger.

Letland kan spille i højt tempo med deres pasninger, og specielt mod Norge havde de succes med hurtige pasninger på tværs i banen og med afslutninger direkte. Det gav mål!

Så hvad nu Danmark, tja vi plejer at spille ret lige kampe med Letland, så det må forventes her. Det som er interessant er hvor meget Letland har kørt med 2 kæder i deres kampe, specielt mod Sverige og Tjekkiet, og derfor er mere møre end Danmark, som har stort set har kørt på tre kæder.

Danmark skal spille det vi er stærke til, at kunne holde fast i bolden og være tålmodige. Vi har spillerne der kan afslutte direkte på en pasning. Men just det at turde holde i bolden og køre den rundt er vigtigt, så vi ikke løber bolden op og mister den hurtigt, for så bliver det Danmark der kommer til at løbe.

Mod Slovakiet læste landstrænerne og spillerne flot det slovakiske spil, og holde en stærk nation som Slovakiet nede på 2 scoringer og hvor der først scores efter 56 min. Det et stærkt. Det har Letland nok luret på at den danske defensiv skal de være opmærksomme på, og at de ikke må give dumme omstillinger væk.

Just mod Norge, der så vi et par fejl fra lettiske spillere, der kostede mål.

Så Danmark skal ikke være bange for at stresse og presse højt.

Skal der ændres noget, egentlig ikke. De overvejelser der kunne være er:
Skal Danmark køre på 2 backpar og 3 angrebskæder
Skal Danmark kun køre 2 kæder
Skal der ændres i kæderne, en ændring var at smide Lukas Eldholm op som center på bekostning af Brian Nielsen. Det afstemt taktisk, for Brian Nielsen laver meget få fejl defensivt og stå bomstærkt defensivt. Men mangler målene, kan det være Eldholm skal I spil.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.