VM Danmark – Letland 6-5

 

Danmark var til tælling og balancerede på randen af et knockout, men et magisk comeback endte med en fantastisk følelse i den danske lejr, da Mike Trolle blev helten med den afgørende redning i straffeslag, og dermed måtte de mange lokale lettiske fans gå skuffet hjem.

Danmark startede afventende i første periode og kørte på 3.kæder, og efter blot 22 sek, ja så gjorde Hedorf det lidt overraskende til dansk føring.

Letland summede om det danske mål, men Danmark stod kompakt og nok kom der mange afslutninger, men Mike Trolle i målet, ja han indgyder respekt.

Da Kenneth Danielsen scorede til 2-0 på en af de meget få danske chancer, ja så lå det lige til for Danmark. Foran og med mulighed for at spille det ønskede omstillingsspil.

Letland fik en moralbooster, da de udnyttede den anden danske udvisning og scorede 27 sekunder inden første periode sluttede.

Danmark fik den gyldne mulighed i anden periode, for efter 54 sekunder stod den på dansk powerplay. Det blev ikke udnyttet, og i stedet kom Letland stormende. Med tempo og stor bevægelighed, godt hjulpet af et stillestående dansk hold.

For Danmark lignede en groggy bokser der dinglede rundt, og 4 lettiske scoringer på 6 min gav dybe panderynker på den danske bænk. For hvad skulle modtrækket være og kunne Danmark komme igen.

2-5 var Danmark nede inden de sidste 20 min, svaret fra trænerbænken blev at gå på to kæder, og hvor 3 spillere dækkede 2 pladser.

I optakten havde jeg luftet tanken med Lukas Eldholm skulle op i andenkæden. Det kom han og flere spillere fik på skift en puster. for Danmark kørte nu med to kæder +1 spiller

Letland trak sig en smule, og måske var de ved at være møre efter den kraftanstrengelse de havde leveret i en flot anden periode.

Danmark havde nok bolden mere i sidste periode men det kneb med de åbne chancer. Men tålmodighed var nøgleordet, og på en lidt løs bold, får Andreas Glad startet comebacket med sin scoring til 3-5.

4 gange måtte Letland se en spiller få to min i sidste periode, nok et tegn på træthed, og på udvisning nummer to og tre slog Danmark til. Begge gange ved Mikkel Skov på assist af Daniel MacCabe…

Den sidste scoring, sat ind 2 min før slutfløjtet.

I overtiden, ja der var marginalerne med Danmark og Mike Trolle i målet, for på en hurtig vending af den danske keeper, for han fisket bolden væk fra målstregen og lige ud i en lettisk stav, men med styrke nok til at modstå returbolden.

Puha.

Begge hold havde flere løse chancer, men som de ti min stille og roligt nærmede sig så blev det klart at den stod på straffe.

Her var Andreas Glad iskold med sine to scoringer og da Mike Trolle fulgte op på Glads anden scoring i straffekonkurencen, med en god redning.

Så kunne Trolle storme ned ad banen i en forløsende jubel mens resten af holdet kom springende efter ham.

Fantastisk indsats af Danmark, der for andet VM i streg er i en VM kvartfinale, og her venter Finland.

Respekt for en tålmodig, helstøbt indsats. Ros til trænerteamet for at bevare roen og tak for en fantastisk aften.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.