Lad de dygtigste trænere have de nye spillere.

I sidste uge ringede en god gammel ven, han fortalte en interessant historie. Han dukkede op for et par år siden til en ungdomstræning, og kiggede lidt på, inden han selv skulle til træning, han så hurtig et par spillere der havde lidt flair.

De kan godt lære det de spillere der sagde han til den unge træner der havde nybegynderholdet. Han kiggede på dem og sagde, dem der, glem det. De kan ikke noget.

Må jeg spille lidt med dem næste gang spurgte min gode ven. Ja gør bare det sagde den unge træner, og satte begynderholdet til at lave 6 dagesløb i 10 min.

Historien er jo nu at de drenge der fik en træner der vidste hvad der skulle trænes, ja de gik hurtigt frem og er top 10 i Danmark i dag.

Sporten er som sådan underordnet, men jeg tror mange vil kunne genkende billedet, jeg tilmelder mit barn til en idræt, og så bliver de sat til at lave fysisk træning som 6 dagesløb eller hvad man nu finder på.

Jamen bedre måde findes ikke til at skræmme børn væk. De er netop startet til en sport for at spille denne sport…og ikke for at løbetræne eller lave fysisk træning. Lad det komme senere.

Claus Hansen der er talentansvarlig for dansk håndbold og U18 landstræner er inde på det samme. Lad de bedste trænere have de små og nye spillere, så det stille og roligt leges ind i spillerne og så de får lov at dyrke den sport de gerne vil, fremfor at blive sat til at løbe rundt…Så havde de nok meldt sig ind i en løbeklub.

Som klub, overvej derfor hvem du sætter ind som træner, og har du som klub faktisk nogle retningslinjer for hvordan de skal træne, så en træner ikke skræmmer dem væk.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.