Sådan en gang vrøvl at skrive

Det må nu engang forholde sig sådan, at indimellem så får jeg skrevet noget som slet ikke passer. Heldigvis er der mange der høfligt, andre lidt mere muggent kommentere på fejl.

Så tak for det, men i indlægget om DaFUs kommende repmøde skrev jeg noget i retning af, at er du utilfreds, så må du jo byde dig til og blive valgt ind i DaFUs bestyrelse.

Her er DaFUs vedtægter ændret, hvad jeg ikke var klar over, således at du skal komme med dit kandidatur 6 uger inden et repmøde.

Med mindre der er tale om en ledig plads som ikke har nogen kandidater endnu, så kan du på dagen blive valgt.

Det betyder ligeså, at DaFUs klubber, faktisk ikke har nogen mulighed for at agere i forhold til et kritisabelt regnskab, som først kommer ud senest 14 dage inden.

Nu smed DaFU så et underskud på 677.000kr, men de medlemmer der er på valg, ja da der ingen modkandidater er, så bliver de valgt.

Interessant er det da om et enkelt bestyrelsesmedlem vil stå sit skrevne ord, om at en vis procentdel af de stemmeberettigede skal stemme på ham.

Nu er politik sådan at man ofte glemmer hvordan det har været, og det som der var ballade om tidligere er glemt, og politiker er jo dygtige til at tilpasse sig ændrede forhold.

Nu er der intet galt i DaFUs vedtægter, for de er lovformelige vedtagne, men jeg finder det til et direkte rødt kort, at medlemsklubberne ikke kan ager i forhold til et så stort underskud.

Her bør det sig at være at kandidater først kan indstilles når regnskab er udsendt. Det. Det er det mest fair for medlemsklubberne, som jo er dem der tegner og vælger DaFUs bestyrelse.

Så en klar opfordring herfra til at ændre dette, så et regnskab kommer ud før den frist der måtte være for opstilling af kandidater, og gerne så der er tid at handle i mellem.

Set fra DaFUs bestyrelse, giver det mere arbejdsro når der ikke på selve dagen, kan dukke 15-20 stemmeberettigede op og trumfe de valg igennem man ønsker.

Lad mig se, hov nå ja det skete jo faktisk engang til et DaFU repmøde, hvor man ønskede at vælte daværende formand for DaFU. Alt blev gjort rigtigt i forhold til lovene, så der er intet at udsætte på dette, men usmageligt var det, nogle af klubberne var nogen man aldrig så i DaFU sammenhæng, men der var et politisk Rænkespil som blev dygtigt udført.

Så jo, jeg forstår godt DaFU ikke ønsker dette scenarie igen.

Men jeg så gerne dette forhold blev tilpasset, det kan du så stille forslag til, når der er repmøde igen om et års tid, med mindre du vil bruge energi på at få indkaldt til et ekstraordinært repmøde.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.