Så er der netværksmøde i aften med pigefloorball på dagsordenen!

12939616_10153290431951330_1998311902_nPå dagen, hvor der er netværksmøde her i øst, ved jeg vi er mange klubber der er meget forventningsfulde, da der er pigefloorball på dagsordenen. Med lovende ord fra DAFU om at de er indstillet på at samarbejde med klubberne om at forsøge at få stablet en jævn pigetilgang til sporten, da det er et område der halter voldsomt.

Så det er bare så glædeligt at DAFU melder sig under fanerne, og vil hjælpe os klubber til at få et samarbejde i gang, desværre er der meget andet på programmet. Så om noget vil jeg opfordre klubberne til at italesætte og dele de problemstillinger og succeser de oplever på pigeområdet, og vise det initiativ og engagement vi alle ved er der i klubberne, og være åben for at vi godt kan gøre det her men samarbejde er vejen frem, deri står vi meget stærkere.

Vi ligger jo i konkurrence fra Håndbold, Basket og Fodbold (men også de mere traditionelle pigesportsgrene som ridesport) De førstnævnte der godt ved hvor stort potentiale pige og kvindesporten er, og med de erfaringer de har gjort sig allerede, sætter barren højt og nupper piger i en tidlig alder. Piger der lige så godt kunne spille floorball!

De konkurrerende sportsforbund ved, at de skal spille på andre metoder for at få gang i pigerne, ikke kønslig særbehandling, men fordi der skal noget forskelligt til at tiltrække piger og en anden metode end ved drengene til at fastholde dem. Det er jo et simpelt regnestykke, at se hvor mange kvinder og piger der er i floorball sporten på nuværende tidspunkt, mod pigeantal i håndbold, fodbold, volley og basket og hvis det fortsat kun går fra pigemund til pigemund, så er der mange flere piger der vælger det veninderne går til nemlig håndbold, volley osv. og vi vil på sigt ikke formå at ændre på dette.

Så der skal oplysning og en særskilt reklame målrettet mod piger og et spilprodukt klart til implementering i idrætstimerne på skolerne, for at pigerne begynder at kende til fænomenet floorball og dermed får valg.

Med tanke på hvor vi rangere på verdensplan med vores landsholdskvinder, et resultat skabt trods det noget skrøbelige fundament vi står på, så skal der ikke meget klubsamarbejde og sammenhængende talentarbejde og bredde til at vi kan avancere, men det tager tid og arbejdet skal starte nu og koordineres ordentligt, ellers kan vi ikke følge med de andres landes udvikling.

Jeg vil derfor bringe lidt opmærksomhed på, hvilke tiltag der trods alt sker på pige området, med et par artikler de følgende dage, om de pigebegivenheder der har været afholdt i denne sæson.

Til slut vil jeg opfordre til, at der i aften startes på at samle tropperne, sådan at der kan påbegyndes arbejdet på en samlet skoleplan for hvordan vi får fat i pigerne, sådan som Basket København har gjort det med kæmpe succes

En forholdsvis enkel opskrift på succes, som jeg ved alle vi engagerede klubber, også kan gøre brug af, i pige floorball verdenen!

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.