AaB Dameholdstræner Daniel Persson, om Danmarksseriekampe og at have et ben hver i to meget forskellige floorballlejre

12884483_10153258844631330_175150854_n

Fra et træner perspektiv, hvordan er kvarfinale kampene gået?

Kvartsfinalerna har gået som planeret med 2 vinster, vi fick bruge alle spillere på holdet over to kamper og det var positivt. Jeg var tyvärr ikke med till den förste udekampen då jeg coachade drengarnes kvartsfinale 3 mod Brönderslev, så den kampen kan jeg ik si så mye mer om än adt vi ikke va tillfreds med resultatet 6-2.

Kampen på hjemmebane begynte lidt ukoncentreret og jeg syns adt 10-0 efter 60 minuter li väl kunde hvart 20-0 hvis vi varit effektiva. Spilet blev bedre og bedre under kampen, men vi kom nok op på max 2-3a gear. Så vi har lidt adt arbejde på inför semifinalerne!

Hvilke udfordringer har der været for dig som træner og for holdet?

Under säsongen så har fravär på träningarna varit den störste udfordringen. Men vi har många mödrar på holdet, så det är ofte gyldigt fravär. Det har ikke alltid gådt adt lave det jeg vill på tränging og då får man finne ud nogle annet. Det har då ofte blivit mye individuell träning og det hober jeg spilerne har fådt mye utav. Under kvartsfinalerne så har väl den främsta udfordringen varit adt spil mod ett hold som ikke helt har struktur og man hved ikke helt hvad som kommer adt ske når de spiler. De tar ofte lidt andre beslut än de vi plejer adt spil emot så det blver vannskligt adt läsa spilet.

Hvilke succes oplevelser?

Det bedste som skjet under kvartsfinalerne, är adt hvors nye spilere Line Blaabjerg kommit in godt på holdet og har scoret 3 mål. Hun kommer direkte fra ishockeyn og giver oss en ny dimension i vores spil!

Hvad er din analyse af de forestående semifinale kampe?

Vi har spilt allt för mye kamper mod Fredrikshavn den här säsongen men gläders oss till kamperne. De har mye duktiga unga spilere på holdet og jeg hobes adt Fredrikshavn ger dem spiltid då Dansk Floorball tränger fler unga dyktige spilere. Här efter jul så har de även fådt förstärkning utav de lidt mer rutinerade spilerene så det kan nok bli nogle hårda kamper! Vi har god styr på dem og jeg tror adt det holdet som tör spil sitt spil kommer adt vinna!

Hvordan ser du holdets muligheder for at nå det mest eftertragtede metal guld?

Jeg syns adt vi har goda muligheder till adt vinne guld! Men det finns 3 andre hold som vill nogle annet. Så hvis vi begynder at slappe af så kommer sagtens nogen annen ta det.

Har du lidt ord på ligaen idag?

För meg som svensk så är den Danska ligan lidt underlig. Främstadt vi spiler Öst/Väst og adt det kun är 3 hold i Väst. Men når sporten ikke har samma status som i Sverige og det ikke finnes så mange spilere så förstår jeg hvorfor det ser udt som det gör.

De bedste holden har mange dyktige spilere som behöver spile mange fler kamper för adt kunna bli ännu bedre. Adt kun spil 12 liga kamper, 2-3 Cup kamper + ca 5-7 slutspilskamper är allt för lidt hvis Danmark vill op og konkurere med Sverige, Finland og Schweiz.

Men för adt få fler kamper så behöver vi fler hold som vill op og spil i ligan. Men kostar det allt för meget og det ikke sattses på pigerne så kommer det adt ta lang tid. Bredden bygger eliten, og bredden är allt för lille för att vi skal kunne ha en bedre liga inom kort. Men det som behöver göres hurtigt, är adt öka antalet kamper pär säsong i ligan, og sprida ut dem över säsongen, så vi ikke går 2-3 uger utan kamp.

Dit håb for næste sæson?

Mitt främste åb inför näste säsong är adt 1-2 hold vill ta klivet op till Ligan så vi får möta lidt andra hold än iår. Jeg vill även adt vi måske spiler 18-20 kamper så vi kan få mer kampträning samt adt det startas fler ungdomshold runt om i Danmark så adt nivåen kan höjas i framtiden!

Mange Tak til Daniel, det er virkelig rart at få perspektiv ‘udefra’ på mange af de overvejelser og erfaringer, der bliver talt om i klubberne rundt omkring. Bredden er ekstremt vigtigt at få i gang, for at have en dame-landsliga i fremtiden, og et landshold der kan markere sig iblandt de bedste i verden.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.