En snak med formanden del 2

Så følger anden del med DaFU formand Thorbjørn Ovedal, hvor han bla redegør for hvorfor DaFUs hjemmeside er en underside hos DGI

DaFU som en troværdig og selvstændig organisation, lider den ikke et knæk, når et DIF forbund er en underside under DGI
Visionsprojektet har undertitlen ”En indgang til floorballsporten”, derfor var det naturligt at indgå et hjemmesidesamarbejde med DGI for at sikre, at vi ville nå ud til så mange eksisterende og potentielle udøvere som muligt.
Den synlighed som floorball får via DGI.dk er en vigtig brik i at få de flerstrengede foreninger i DGI gjort opmærksomme på floorballsporten.
Skriver man http://www.floorball.dk i sin browser bliver man stillet direkte videre til DaFUs hjemmeside på dgi.dk.

En anden overvejelse var, at vi stod overfor at skulle skabe en ny hjemmeside, da vi ikke længere kunne bruge DIFs sitecore platform, som blev nedlagt pr. 31. maj 2015.

At skulle opbygge en ny hjemmeside inkl. timelønninger kunne nemt have kostet DaFU en betragtelig sum penge. Derfor gik overvejelserne på om vi skulle bruge midler på udvikling af floorballsporten eller på en ny hjemmeside – bestyrelsen og sekretariatet pegede sammen på at bruge midler på sportens udvikling.

Jeg kan sagtens forstå, at nogen savner ting fra den gamle hjemmeside, som var mere DaFU fokuseret, men jeg mener stadig at fordelene ved den nye hjemmeside opvejer ulemperne.

DaFU har en stor koordinatorrolle i projektet, men hvis du har en lille bøn til klubberne, hvad ville det så være.
Jeg synes klubberne skal bruge både DaFU og de lokale DGI konsulenter endnu mere, der ligger masser af ekspertise her, som kan være med til at lette opgaverne i de enkelte klubber, så de frivillige kan fokusere på det sjove – at dele glæden ved floorball med andre.

 

Skolernes floorballdag havde pænt mange deltagere, 6.000 sådan rundt regnet. Er det et koncept der kommer de næste år, og hvad får klubberne ud af det fra DaFU?
Jeg håber bestemt at skolernes floorballdag vil være en tilbagevendende begivenhed. Selve konceptet er en del af ”Aktiv rundt i Danmark”, som udbyder forskellige aktiviteter til skoler, og vi er rigtig glade for at vi kom med, og for den synlighed som klubberne fik lokalt på dagen.

”Aktiv rundt i Danmark” har leveret tilmeldingsmodulet til arrangementet, og så har der været sekretariatsbistand fra DaFU i forbindelse med spørgsmål fra klubberne, men selve afviklingen har været båret lokalt. Og der er ingen tvivl om at der er rigtigt mange frivillige, som har gjort en jætte indsats for at få arrangementet op og stå i de enkelte klubber, og det skal de have en stor tak for.

Har I nogen meldinger fra de klubber der har været med, om de har oplevet tilgang?
Om der er nogen, der efterfølgende har meldt sig ind i de arrangerende klubber har vi ikke fået tilbagemeldinger på endnu, men taget i betragtning, at man i nogle klubber havde rigtigt mange deltagende børn eksempelvis 900 i Benløse og 500 i Rødovre, så vil jeg da håbe at det er lykkedes at fiske et enkelt nyt medlem eller to.

Det klubberne med sikkerhed har fået er en masse positiv omtale lokalt, og det har i hvert fald skærpet klubbernes og sportens synlighed.

 

Med forhåbentlig flere, der søger floorballsporten, hvilke tanker gør du dig om at få øget halplads, kvalitet i klubtræningerne, så de nye kunder butikken oplever et positivt tilbud når de starter.

Floorballs visionsprojekt har tre målgruppe fokus børn, unge og motionister. I forhold til de to først nævnte målgrupper, så er folkeoplysningsloven helt klar på dette område. Godkendte folkeoplysende idrætsforeninger med børne – og ungdomshold skal tildeles haltimer i hjemkommunen inden for et tidsrum som er realistisk i forhold til aldersgruppen. Ligeledes er kommunerne forpligtet til at stille egnede lokaler til rådighed for alle godkendte folkeoplysende idrætsforeninger det kan, som mange floorballklubber sikkert kender til, dog betyde træning sidst på aftenen på hverdage eller lørdag formiddag, men det vigtigste er, at klubberne kan få tildelt timer. Hvis nogen nye eller eksisterende floorballklubber skulle opleve udfordringer i forhold til, at få tildelt haltider eller lignende, så er man selvfølgelig velkommen til at kontakte DaFUs sekretariat, som står klar til at hjælpe i dialogen med kommunen.

Du har været på plads her til VM, hvad foregår der egentlig i kulissen og hvad laver du
Vi har været her i 4 dage. Jeg er heroppe med vores sekretariatschef Nils-Ola Nilsson, for at deltage i IFFs associations meeting, som afholdes hvert andet år i forbindelse med Dame-VM. Dette års associations meeting har handlet meget om udvikling af floorballsporten med udgangspunkt i IFFs Each One Teach One projekt (EOTO). DaFU har i EOTO projektet samarbejde med Norge og Sverige, og der arbejdes på at udbygge disse samarbejder. Samarbejdet med Norge har særligt fokus på damefloorball da begge forbund ønsker at løfte udviklingen på damesiden endnu mere.

På IFF mødet blev IFF bestyrelsens forslag til et nyt licenssystem også diskuteret. Dette forslag går grundlæggende ud på at styrke udviklingen i de enkelte medlemslande, og som middel til dette, at indføre et licenssystem med fire niveauer, således at det sikres, at de enkelte lande følger en god udviklingskurve.

Derudover har vi holdt en del møder med andre lande. Der er rigtigt mange, som gerne vil høre om visionsprojektet, og hvilke muligheder det giver for udviklingen af dansk floorball. Vi fik også lejlighed til at tale med nogle af de lande, som sportsligt ligger på niveau med Danmark, og her gik snakken bl.a. på, hvordan vi i fællesskab kan styrke udviklingen af vores herre og damelandshold.

Det er ikke mange kampe jeg får set, men det er lykkedes at se de kampe Danmark har spillet mens jeg har været her.

Hvornår skal Danmark have et VM. Og hvad skulle der være opfyldt for at set skete.
Vi skal ikke have et VM foreløbig. Vi kan da overveje om vi skal byde ind på en VM kval på et tidspunkt, men vi skal kun stå for et IFF arrangement, hvis vi har ressourcerne til det. Så for at svare på hvad der skal til, så vil jeg sige væsentligt flere medlemmer, og dermed bedre grundlag for sponsorindtægter og frivillige til at hjælpe, men hvem ved måske visionsprojektet, skal sluttes af med et stort arrangement i 2025 eller 2026, hvis vi når vores målsætninger.
(red): Sidst Danmark var vært for et VM, var dame VM i 2007, det gav underskud i kassen og DaFU måtte låne 1 million af DIF, da året efter igen gav stort underskud 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.