Turneringen for damer

Er glasset halvtomt eller halvt fuldt. Det er det gode spørgsmål. Niveauet i vest er højt hos de tre hold i ligaen. Så højt at ingen andre hold har lyst at møde de tre hold, for det giver ingen mening at tabe stort.

I øst, der er der trods alt lidt flere hold, men to hold blev grukket inden sæsonstart.

Det ironiske er, at det samlede antal damespillere, ja det stiger.

Ser du isoleret på ligaen i vest, jamen så er det jo lige en hver træners drøm, men tætte kampe hele vejen, problemet er bare at det er røvkedeligt at møde den samme modstandernigen og igen.

Så hvad kan man gøre?

Når jeg påpeger at den enkelte klub skal være med til at løfte, og få gang i ungdommen nedefra, så hører jeg fra forskellige, det har vi prøvet, det er svært, det er vi ikke lykkedes med, vi har brug for spillere her og nu.

Sådan lyder de typiske svar.

Men du kommer bare ikke uden om, det er det lange seje træk der skal til.

Jeg tror at klubberne der ligger tættere på hinanden, skal begynde at lave tættere samarbejde om tiltag.

Jeg tror klubberne skal se mere på, hvad er det egentlig piger gerne vil. Pigerne er mere sociale end de er resultatorienterede, det sagt med glimt i øjet.

Men det handler om at få gang i lokale tiltag, og lave fælles arrangementer på tværs, lav fællestræninger, lav små turneringer, hvor det handler om at alle skal være med.

Det er noget af det jeg tror der skal til. Se på de klubber der med succes har fået gang i pigerne, kontakt dem og hør dem ad med erfaringer.

Ligaen

Et konstruktivt forslag herfra, drop den. Drop liga, 1.div og 2.div. Lav i stedet en helt anden turneringsform, hvor du som sæsonen forløbet møder hold på samme niveau.

Der findes andre typer af turnering end traditionel turnering som vi kender det. Hvorfor ikke turde prøve det an. For det der sker lige nu er at der bliver færre og færre hold, og du kan spørge dig selv om dameligaen ikke blot er væk om 1-2 sæsoner?

Så hvad er der at tabe?

Hvis vi fortsætter ad den vej vi går på, så ender vi der hvor vi er på vej hen!

Stil det forslag, at om x år, der skal holdene i en dameliga have pigehold tilmeldt. Kald det pisk, men hvis du vil være med på højeste niveau, så skal du bidrage.

Jamen skal vi ikke have slutspil, jo vi skal da, og mon ikke det er enkelt at finde ud af det.

Når jeg skriver dette, hvad enten det gælder herrer og damer, så er der straks ledere der skriver god ide, men det er svært.

Ja det er da ikke let. Men se på de klubber der faktisk lykkedes. Er de anderledes end jer. Se på de andre holdidrætter, hvor er fodbold lykkedes med at blive den største sport i Danmark for pige?

Det kan lade sig gøre, og er du ikke lykkedes endnu, så prøv igen, prøv andre metoder.

Men i sidste ende handler det om hvilket produkt du tilbyder. Kan pigerne lide at være i klubben. Føler de at de bliver værdsat, tænk virkelig over hvordan du griber det an.

DaFU holder budgetmøde den 2.jan i Brønderslev i forbindelse med pokalfinalerne. Et af emnerne, ja det er just arbejdet med pigerne og ligaen.

Så det er at komme denne dag, eller på anden måde gøre opmærksom på ens ideer til DaFU. For DaFU lytter gerne.

Der er ikke noget Quick fix, det er det lange seje træk det handler om. Det starter nedefra, hvis du på sigt skal have succes.

floorball9

Advertisements

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.