Krise i Århus?

Krise i Århus?

Landets næststørste by, og intet ligahold for herrer… Det måtte jeg høre den mand der egentlig var udset som træner for Århus FK i denne sæson om.

Lars skytte, hvad skete der fra maj da de første rygter meldte sig på banen om I manglede spillere frem til nu?

Vi havde et møde i foråret, hvor den kommende sæson blev vendt. Dels blev der snakket om nogle økonomiske udfordringer, og dels blev der spurgt til hvilke spillere der ville fortsætte. Opbakningen var ikke overvældende, men der var dog en tro på at det kunne lade sig gøre at fortsætte i ligaen.

Herefter blev der dannet et ligaudvalg, som skulle sondere mulighederne for fortsat at have herreliga-floorball i Århus. 

Efter sæsonafslutningen blev der afholdt nogle hygge-sommertræninger, hvor opbakningen ikke var specielt stor, og da vi så i løbet af sommeren ringede rundt til spillerne, så stod det ganske klart, at det ikke var muligt at tilmelde et ligahold. Der var reelt kun en markspiller fra forrige sæsons trup, der kunne sige 100% ja til at spille (2 inkl. mig selv).Derfor blev vi nød til at droppe ligaholdet.

Hvad gjorde at I mistede så mange spillere?
Ingen tvivl om at det var en svær sæson sidste år. Dels var der en fejldisposition på trænerfronten, og dels blev holdet aldrig rigtig en integreret del af klubben. Derudover må man også bare konstatere at den grundstamme, der gennem mange år har været i Team Århus er blevet ældre, og blandt dem er interessen og engagementet måske ikke helt til ligafloorball længere. 

Hvis du selv skal pege på årsager til at det skete, hvad ville det så være?

Det var helt sikkert et problem, at man stort set udelukkende havde et hold bestående af spillere udefra. Det betyder jo alt andet end lige, at der ikke er så meget klubfølelse blandt spillerne. Det tror jeg er meget vigtigt når man skal stå sammen i en svær tid. Netop derfor er det også essentielt at man fremadrettet får opbygget et hold, som i større grad er klubbens hold.  

Mener du selv det er lidt en falliterklæring for ligaen at et hold må trække sig så kort tid inden sæsonstart?

Det kan man sige, men jeg tror der er et par ting som er vigtige at nævne i den sammenhæng. Først og fremmest skal det siges, at der ikke var nogen hold som ønskede oprykning til ligaen. Derfor var vi endt med 9 hold i ligaen uanset, hvornår holdtrækningen var blevet meldt ud. 

Derudover bør det nævnes at ÅFK løbende har været i dialog med DaFU omkring situationen, og man har haft en sidste deadline for holdtrækning d. 1. august. Så kan det selvfølgelig diskuteres om deadline var for tæt på sæsonstart eller ej, men hvis den havde ligget i foråret, så var holdet helt sikkert også blevet trukket. Alle parter har jo håbet på, at vi kunne finde en løsning, så der fortsat kunne være ligafloorball i Århus.

Hvad nu fremadrettet, hvad skal der til for igen at kunne have et ligahold?
Som jeg ganske kort har nævnt, så tror jeg det er super vigtigt, at man får et førstehold som er en integreret del af klubben. Desuden er det vigtigt at man får opbygget en grundstamme af spillere, som er en del af truppen fra år til år. Det nytter ikke noget at man hvert eneste år udskifter halvdelen af holdet. Der skal helst være nogle kulturbærer i truppen. Det er måden hvorpå man opbygger et langsigtet hold i en by som Århus, hvor fødekæden af ungdomsspillere desværre ikke er så stor.

Forhåbentlig kan vi få et ligahold allerede fra næste sæson, men det bliver nok til et par svære sæsoner i ligaen. Jeg synes dog det er super vigtigt, at man har et ligahold i Århus.

De gode spillere fra sidste sæson, hvor er de henne til denne sæson?

Det vides ikke helt endnu. Brian Nielsen spiller i Brønderslev, mens Mathias Nordman og Mathias Christoffersen spiller i Randers, hvor Sylvester Hansen skal være træner. Derudover er der nok en del spillere, som stopper og et par enkelte, som spiller i Team Århus. Det er formentlig ganske få spillere, der fortsætter i ÅFK.
Set med klubbriller, kan det være mange midler at satse på et ligahold, hvad gør klubben sig af tanker for at øge omsætningen på sigt?

I første omgang skal det sportslige være på plads, og så man derefter kigge på de økonomiske udfordringer.

Tak til Lars Skytte, for en god indsigtsfuld kommentar

IMG_2876

 

Advertisements

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.