Hvad er formålet med en hjemmeside?

Jeg faldt i snak med en der arbejder lidt på dette felt, og som havde nogle interessante input.

Det første var, stil dig selv spørgsmålet, hvad der formålet med en hjemmeside?

Er det salg det handler om, skal du bruge de sociale platforme til at skabe trafik til din hjemmeside hvor salget er. Det enkle er eksempel er jysk, som bruger facebook og Twitter til at fortælle om hvad god søvn er, og ikke til at komme med tilbud, men helt tilfældigt så sælger de produkter der fremmer en god søvn.

Med denne lille indlysende historie, kan du køre over på en hvilken som helst forbunds hjemmeside, men lad mig pudsigt nok tage udgangspunkt i floorball.

Hvad er formået for dansk floorball, jo det står faktisk i lovene, at sporten skal udøves på forskellige niveauer og at DaFU er det organ der skal understøtte dette.

Formålet med hjemmesiden, er for mig at du har tilbud der kan understøtte dette, det i form af en turnering, som vi klassisk kender den, men endnu mere de tilbud der SKAL være til nye hold og klubber, hvor DaFU er katalysator for dette.

Det skal ligeså afspejle forbundets Twitter og facebook, her skal der være langt flere historier fra stævner og turnering fra alle mulige aldersgrupper, som gør at de der følger med, får en lyst til at være med på den ene eller den anden måde.

Det er ikke interessant at lave opdateringer fra en landskamp, det skabe ikke vækst, her kan DaFU i stedet lave links til IFFs link.

Nu er det heller ikke tilfældet, men som forbund skal man være meget bevidst om hvad facebook og Twitter skal bruges til.

Ingen tvivl om, er sporten ved at blive stor eller lave et godt resultat, så er det denne kanal der gør du kan få større medier til at skrive om sporten.

Men først og fremmest er formålet at facebook og Twitter skal bruges til at promovere de tilbud der er og fortælle om det som er sket.

Således at der skabes en trafik ind til hjemmesiden, hvor det skal ende ud i flere aktiviteter og dermed i sidste ende vækst.

Hvis du bygger den mest fantastiske bil, men der ikke e nogen veje at køre på, hvor fedt er det så.

Stævner, turneringer mm som du skal kunne tilgå i løbet af sæsonen, det er de veje DaFU skal bygge, så bilen kommer ud og køre.

Det er et ressourcekrævende, men det kan enkelt administreres, og facebook og Twitter er det som skal understøtte formålet med din hjemmeside.

Det som der kunne være interessant for DaFU er at se på deres hjemmeside, lave et track på hvad er det brugerne faktisk ser på. Som ansat eller politisk valg kan man have sine tanker om hvad der er vigtigt og hvad der skal fremhæves og hvad der skal placeres hvor.

Men med et enkelt lille redskab i form af en mousetracker, får du skabt et heatmap over din side, og får viden på den måde, om hvad og hvor kigger bruger e hen.

Det gør det enklere at beslutte udseende på hjemmeside, for det er baseret på facts.

Da jeg for mange år siden var ansat i DaFU, var den side der var mest besøgt udover link til stillinger og selve forsiden, en side der hed undervisningsmaterialer til skoler.

Her har DaFU en stor pligt, nemlig igen at bruge hjemmesiden til at understøtte formålet, og hvis floorball vil vækste, så skal der være redskaber der kan hjælpe den forældrertræner eller den skolelærer der ikke ved så meget om sporten endnu.

Din hjemmeside skal understøtte dit formål. Dette kan enkelt ske med en side der er rimelig statisk.

Ligeså skal du være meget opmærksom på din sides mobilitet, for alle søgninger i dag er 25/25/50. Fordelt på smartphone/tablet/PC.

MEN EN SIDE, på en søgning fra mobil eller tablet er anderledes end hvis du er på en PC.

Således ser er skærmdump ud fra en tablet for floorballs hjemmeside


Ikke noget der er specielt brugervenligt fra en tablet eller endnu mindre fra en smartphone.

Men igen, det kunne den være, hvis der var en fornuftig placering af de ting/links der skal understøtte formålet.

Det koster vel kassen at have en sådan hjemmeside, næ egentlig ikke, ikke i forhold til det behov DaFU har i dag eller det som var på den gamle side.
DaFU er bare bundet af hjemmesiden tror jeg, uden at vide det

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.