#Floorball, interessant beslutning i DaFU…hvad betyder det økonomisk

Dansk Floorball Union afholdte deres årsmøde og referatet kan læses et eller andet sted på DGI siden.

Årsmødet er ikke det mest ophidsende for de fleste, omend det er her bestyrelsen og udvalg skal stå til regnskab for året der er gået.

Ligeså er det her demokratiet afgør hvad der skal gælde det kommende år.

En af de beslutninger der blev truffet var denne.

Medlemskontingent bliver fremover på 500,- for alle. Tidligere kostede det 2.000 for A-medlem og var gratis for B-medlem. Som B-medlem havde du samme muligheder som A-medlem, du kunne blot ikke deltage i holdturneringen.

Ideen med B-medlemsskabet var at få klubber ind i folden, hvor der blev spillet floorball. Var de inde i folden, er de til at påvirke, og ville tage springet til at blive A-medlem.
Men det at have dem inde i DaFU var vigtigt for at påvirke dem.

Økonomi.
Et andet MEGET væsentligt argument var økonomien, for godt nok kostede det ikke noget for foreningen at være medlem af DaFU…men DaFU tjente penge på to måder på foreningen.

991,- pr. forening
12,- pr.medlem under 18 år
8,- pr. medlem mellem 19-24
5,- pr. medlem over 24 år
6,- for alle medlemmer oven i hatten.

Så DaFU har alle år tjent på B-medlemsskabet.

Antal.
Hvor mange foreninger er det så det drejer sig om. Ja alle de foreninger der ikke er med i turneringen, og det er vel 40-50 foreninger totalt.

Det interessante spørgsmål er så, hvad vælger foreningerne at gøre, når de som tidligere B-medlem skal betale.

Der er 109 klubber i DaFU, hvis vi antager fordelingen er cirka 65/35 på A/B…så giver det en fordeling på 71 og 38 klubber på A og B-medlemsskab.

Med den nuværende model, hedder regnestykket

type pris klubber total
A-medlem 2000 71 142000
B-medlem 0 38 0

Med den nye model hedder det!

type pris klubber total
DaFU medlem 500 109 54500

Det giver en mindre indtægt på 87.500!

Laver jeg så regnestykket på, hvad tjener DaFU på de skønnet 38 B-medlems klubber der er, så er det cirka små 43.000.
Kalkylen for mit regnestykke er er gns. klub har 20 medlemmer fordelt med 2 under 18 år og 9 medlemmer i de to andre kategorier.

Potentielt er det små 125.000,- som DaFU kan komme til at mangle i næste års regnskab.Dette hvis alle meldder sig ud…Det tvivler jeg på.

Men de første 87.500,- de er tabte og skal hentes ind…det sker ved at DaFU får 60 nye klubber der melder sig ind i DaFU det kommende år, så er tabet udlignet.. Naturligvis hvis jeg kun ser på tallet baseret alene hvad DaFU modtager fra DIF (991) samt de 500 det koster i medlemsskab.

Argumentet er:
Det er et strategisk valg i DaFU for at gøre det lettere for foreninger, når de forhåbentlig også vil melde sig ind i DGI fremadrettet i forhold til visionsprojektet og de fantastiske muligheder, der ligger der. Svaret på, hvordan det skal hænge sammen, er selvfølgelig flere nye medlemmer i Dansk Floorball Union.

Nu kan man kalde mig negativt og en der ikke tror på floorball kommer til at vækste, og med 10 mill fra DIF/DGI over de næste tre år, ja men så er der jo al god grund til at sige, pyt med 125.000.

Men jeg holder meget af at man foretager sine valg på et oplyst grundlag.

Ligeså er at andet argument, at pengene ligger bedre i klubbernes lommer end i DaFU’s lommer. De klubber der sparer 1.500,-, hvis de så bliver brugt i klubben på mulig vækst på den ene eller den anden måde, så er det da perfekt.

Det er et fint argument, men bottom line er, at DaFU har et budget der skal balancere, og når DIF/DGI millionerne stopper om 3 år…midler der i øvrigt er øremærkede, så skal DaFU stadig have et budget i balance!

Jeg ønsker virkelig DaFU alt det bedste og jeg håber virkelig væksten kommer, potentialet er der, potentialet er kæmpestort…
Facts er bare at Floorball i Danmark siden 2009 er vokset med TOTALT 580 medlemmer på 5 år! og der er 1 klub mere i dag, end i 2009.

Omvendt er det klubberne der har skulle betale milliongælden til DIF, så måske er det fair med lidt skattelettelser, nu hvor DaFU er gældsfri igen.

Demokratiet er det som afgør sagerne, så nu har demokratiet talt, så for vi se om et års tid hvor vidt jeg var pessimisten…alt det bedste til de der arbejder med væksten…det er dygtige folk

blog floorball antal klubber
Antal klubber i floorball historisk set

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.