Årets spiller 2011- Henrik Engelsen

Her der og alle vegne på en floorballbane, sådan vil mange nok beskrive den dygtige all round spiller, der med stor naturlighed mestrer alle pladser, omend jeg ikke har set ham i målet.

Som 20 årig blev han del af det danske landshold, og var med til 4 slutrunder. 20 VM kampe med 16 point til følge. Bedst husker jeg ham fra 2006 der blev afviklet i Sverige. I kampen mod Norge, vendte Danmark 1-3 til 5-3, i en kamp hvor Henrik Engelsen ikke lavede point, men løb, løb og løb og var med sin energi en af årsagerne bag sejren, som er en af det danske landsholds bedste.

I slutningen af dette interview fortæller Henrik Engelsen han hygger sig med Arnes Corner, men ikke helt, for i løbet af sæsonen, kom lysten til topfloorball igen, og han var en bærende kraft hos Team Århus.
Han blev bedre og bedre i slutspillet, og endte med, trods en primær plads som back, at blive en af holdets bedste pointmagere. Godt gået

Hvorfor startede du til floorball og i hvilken klub og hvor gammel var du egentlig?

Jeg startede til floorball i Herning FC da jeg var 15 år , idet en af mine gamle venner inviterede mig med til træning og blev lynhurtig fyldt med en sult for mere floorball.

Var den første træner du havde vigtig for dig?

Min første træner var en rigtig hyggetræner, han sørgede virkelig godt for os allesammen på det juniorhold vi havde i 99-01 og det er jo lige det man har brug for i starten.

Kan du huske hvad du tænkte første gang du havde været til træning?

Det der fascinerede mig ved sporten, er jo det som fascinerer mig idag. Det er farten og intensiteten i spillet, krydret med tekniske finurligheder. Jeg synes det er fascinerende at betragte de spillere som får svære driblinger og finter til at se ud som leg.

Hvilken træner er den der betød mest for din udvikling?
Den træner som har haft mest sportslig betydning for mig har været Johan Schönbeck, han kunne sætte spillet op således, at alle spillerne kom frem med deres spidskompetencer. Han udnyttede alles potentiale til fulde og det gælder selvfølgelig også for mit eget vedkommende. Ydermere var han en motivations-faktor af største kaliber, de peptalks og input han kom med i de forskellige periode pauser vil jeg aldrig glemme.

Havde du en favoritøvelse?
Favorit øvelse: spil på 2 mål;)

Hvorfor blev du god?

Et bizart spørgsmål, synes det er svært at fremhæve sig selv som god og især at fremhæve hvorfor enkelte synes man er god. En gammel landsholdskammerat fortalte mig engang at “ved siden af vilje i ordbogen er der et billede af Henrik Engelsen” og det er vel her jeg har haft min force, aldrig at give op og kæmpe til sidste fløjt.

Hvis en træner skal gøre spillerne bedre, hvilke råd har du så at give af?
hurtigere boldtempo, vi har for travlt med at bage på bolden og vil det hele på den halve tid, vi glemmer ofte det effektive i holdspillet og det er boldtempoet.

Hvilke 2 oplevelser er dine bedste som spiller?
Jeg har haft utrolig mange gode oplevelser med sporten, både på landsholdet og på klubplan. De to ting der overstråler de andre er naturligvis at være anfører på landsholdet og kåringen som årets spiller 2010-2011.

Hvis du skulle sætte dit eget drømme hold, hvem ville du sætte i kæden og hvorfor?

Jeg synes der har været mange profiler, som har været vanskelige at spille overfor, men jeg synes at en spiller som folk hurtigt har glemt og skummede fløden var Henrik Djurvall. Han var så absolut min favorit/mareridt idet han var alle steder på banen. Han placerede sig altid godt på banen, havde et fremragende overblik og var altid sit holds bedste mand på banen. Han var ikke selv den allerstørste målskytte, men han var oftest arkitekten bag holdets mål

Min bedste kamp:
Jeg har haft mange gode kampe, men kun en hvor først hell froze over og stjerne, sol og måne stod helt rigtigt placeret. I en kamp hvor vores hold trækker sig sejrrigt ud med et slutresultat på 11-7, fik jeg lavet 6 mål og 1 ass. Det er en kamp jeg aldrig vil glemme, pga. omstændighederne, statistikken og det faktum at alt hvad jeg rørte ved i den kamp blev forvandlet til scoring.

Hvis du skulle give et råd til DaFU om at skabe vækst hvad skulle det så være?

Et råd som jeg vil give både til klubberne og til DaFU er, at der skal satses mere på udbredelsen af sporten. Det handler om at få unge til at spille floorball og gøre det attraktivt at være en del af floorball samfundet.
Har du noget med floorball at gøre i dag?

Idag hygger jeg mig med Arnes Corner, som jeg ved alle har fået øjnene op for;) Vi satser på at fortsætte vores udvikling og går jo selvfølgelig efter pokaltitlen, samt oprykning til 1 div. Vi skal selvfølgelig først lige have fundet ud af om vores nye spillere er left spillere eller right spillere;) Dernæst forklare dem at vores modstandere ikke er dopet, men bare i bedre form;) og til aller sidst forsøge at holde dem væk fra alt for mange øl…… nahh……;)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.