Årets spiller 2010 – Stefan Hedorf

Det er ikke så tit det sker, at en spiller får debut til et senior VM, før et U19 VM. Det skete for Stefan Hedorf, som var 16 år og 1 dag da herrer VM startede. Året efter fulgte U19 VM. Siden hen er det blevet til 2 herrer VM, nemlig 2008 og 2010. Specielt det sidste trådte den tekniske dygtige spiller for alvor ind på scenen, med 11 point i 5 kampe, og var dermed den på det danske landshold der lavede næstflest point.

I Danmark er det Hvidovre der er hans klub, og her er han alletiders mest scorende spiller. 244 kampe har kastet 343 point af sig! Ikke dårligt at have spillet så mange kampe allerede.

I dag slår han folderne i den næstbedste svenske række for Malmø FBC. Her blev han nummer to på den interne topscorerliste. 22 kampe gav 22+15 i alt 32 point. Totalt gav det en top 10 placering på topscorerlisten.

Malmø sluttede som nr.2, og lavede 140 mål i alt, dvs. Stefan Hedorf er involveret i godt hver 3.scoring af klubben

Hvorfor startede du til floorball og i hvilken klub og hvor gammel var du egentlig?

Jeg startede med floorball fordi jeg syntes det var sjovt og spændende. Da jeg var yngre boede vi i Stockholm og det var normalt at hver folkeskoleklasse havde deres eget sæt stave/bolde og mål. Efter et stykke tid, så hev nogle af mine klassekammerater mig med til træning i den lokale klub, Älvsjö AIK. Jeg kan huske at der var 3 hold af 25 på hver og dette var kun i årgang 88. Jeg må have været omkring 9 år.

Var den første træner du havde vigtig for dig?

 Nej, ikke rigtigt. Den første træner jeg havde var en forældre til en af den andre spillere. Det primære fokusområde lå på at have det sjovt og at spille så meget som muligt.

Kan du huske hvad du tænkte første gang du havde været til træning?

Det må have været noget i stil med: wow, det her er fandme fedt!

Hvad facinerede dig ved sporten dengang?

Det fede var jo at komme ud og spille kamp. Der var aldrig noget lette kampe og det hørte til sjældenhederne at man mødte det samme hold mere en 2 gange på en sæson.

Hvilken træner er den der betød mest for din udvikling?

 Jeg synes at jeg har haft rigtig mange gode trænere igennem årene. Men det der betød mest for min udvikling var da Mattias Wennbring hev mig op på 1.holdet i Hvidovre og at han  rent faktisk gav mig forholdsvis meget spilletid, selvom jeg var så ung.

Derudover så har mit ophold i Malmö lært mig rigtig meget. Det har været fedt, at træne og spille kampe med virkelig gode spillere hver uge og samtidigt have haft en sindssygt dedikeret og kompetent træner i Mikael Karlberg. Personligt synes jeg han har den helt rette miks af trænerevner, personlighed og det at være floorballnørd

Havde du en favoritøvelse?

Nej, ikke rigtig. Men de sjoveste øvelser synes jeg generelt er dem med massere af pasninger og afslutninger.

Hvorfor blev du god?

Lysten til at blive bedre og træningsflid må være de primære årsager.

Hvis en træner skal gøre spillerne bedre, hvilke råd har du så at give af?

Trænere skal motivere spillerne til at ville træne og udvikle sig selv. Det er det vigtigste når man er ung.

Hvilke 2 oplevelser er dine bedste som spiller?

Uha, der er mange synes jeg. Men hvis jeg skal vælge to, så må det være den første senior DM finale, samt min debut på landsholdet. De to oplevelser står klart i erindringen.

Hvis du skulle sætte dit eget drømme hold, hvem ville du sætte i kæden og hvorfor?

Det må blive et mix af et par svenske og finske landsholdspillere. De er bare et par klasser over os danskere.

Hvilken spiller var sværest at spille overfor herhjemme i Danmark?

Det må helt klart var Tobias Nielsen fra Rødovre. Nu er det godt nok over 2 år siden jeg spillede mod ham sidst, men dengang var han i hvert fald både hurtig og fysisk stærk. Dette sammen med en glimrende teknik gjorde, at det altid var irriterende at spille overfor ham.

Er der en speciel kamp du husker som din bedste?

Jeg synes jeg har haft mange gode kampe som både ungdomsspiller og seniorspiller, men der er ikke en der skiller sig ud.

Hvis du skulle give et råd til DaFU om at skabe vækst hvad skulle det så være?

Jeg tror det er vigtigt at man får skolerne mere med. På hvilken måde skal være usagt, men jeg tror der er meget at hente her.


Har du noget med floorball at gøre i dag?

Ja, jeg spiller i Malmö FBC i den anden bedste række i Sverige.


Hvis du skulle give klubberne et godt råd, hvad skulle det så være?

Så ville det være, at de skulle lade alle børn spille kampe til en vis alder. Altså ikke plante nogle på bænken, men få alle aktivt med i kampene sådan så de ikke mister lysten til at spille.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.