Årets spiller 2001 – Lars Jespersen

Jeg har spurgt alle de spillere der er blevet kåret til årets spiller i floorball, de samme spørgsmål. Den første spiller der blev kåret var Lars Jespersen fra Frederikshavn Bulldogs. Selv husker jeg som en enorm spilintelligent spiller, som læste modstandernes taktik meget enkelt og dirigerede holdet i de rigtige positioner så de taktisk stod godt.

Jeg spurgte ligeså den tidligere landstræner Urban Kalrsson om et par ord om Lars Jespersen:
Spelskicklig back med bra speed som gjorde det mycket bra i landslaget.

Hvorfor startede du til floorball og i hvilken klub og hvor gammel var du egentlig?
Jeg startede da jeg var 17 år og det var på Bulldogs 2. hold Grunden til at jeg startede var at jeg skulle udfylde vinterpausen i fodbold og så spillede alle mine kammerater på Bulldogs 2. hold og derfor blev det der.

Var den første træner du havde vigtig for dig?
Nej

Kan du huske hvad du tænkte første gang du havde været til træning?
Det var sjovt

Hvad facinerede dig ved sporten dengang?
Det hurtige, taktisk, tekniske og hårde spil. Floorball er så fyldt med detaljer taktisk som teknisk at det er meget tiltrækkende.

Hvilken træner er den der betød mest for din udvikling?
Urban Karlsson. Nu var han den første floorballtræner jeg har haft som virkelig havde en professionel og faglig tilgang til sporten. Jeg har efterfølgende har mange andre dygtige trænere, som Johan Schönbeck og Martin Schön. Fælles for alle disse trænere er deres faglighed og engagement.

Havde du en favoritøvelse?
Ja kamp

Hvorfor blev du god?
Talent, hårdt arbejde, fokus, målrettethed, vilje og en hungren for at blive den bedste

Hvis en træner skal gøre spillerne bedre, hvilke råd har du så at give af?
Drop snæversynet på guldet og fokusere i stedet på at udvikle hver enkelt spillers nærmeste udviklingzone. Desuden skal det ligge latent i en træner at hans vigtigste job er at udvikle spillere og hjælpe dem på vej hen til deres drømme

Hvilke 2 oplevelser er dine bedste som spiller?
Sæsonen 2006/07 med Bulldogs, hvor vi vandt alle kampe i pokal, turnering og træningskampe. Holdet var 100% med spillere fra byen og sammenholdet og dynamikken på holdet var utroligt. Desuden var VM 2000 og 2002 en kæmpe oplevelse

Hvis du skulle sætte dit eget drømme hold, hvem ville du sætte i kæden og hvorfor?
Det må blive den kæde jeg spillere sammen med i 2006/07 hvor vi vandt alt:
Kjær i mål
Dannie P og Claus Riis som backer
Ronnie G og Kim H som forwards

Hvilken spiller var sværest at spille overfor herhjemme i Danmark?
Tobias Nielsen fra Rødovre – super dygtig back

Er der en speciel kamp du husker som din bedste?
Måske det år vi vandt guld med Outlaws første gang. Hvor vi i semifianlen vandt den første kamp og derefter tabte den anden kamp over Bulldogs og vores store stjerne Jerker Lundgren brækkede hånden. Den efterfølgende kamp 3 på hjemmebane vandt vi 3-1 eller 3-2.

Hvis du skulle give et råd til DaFU om at skabe vækst hvad skulle det så være?
Jeg synes faktisk at Dafu selv har lagt strategien for vækst på både bredde og elite. Hvis deres planlagte koncept med landsdækkende liga bliver en realitet, tror jeg på elite vækst og fremgang for sporten . Bredden skal man aldrig nedpriotere, men hele tiden “nurse” Et andet forslag til vækst på bredden er at købe bander til alle nye potentielle klubber og dermed fjerne den største investering for foreninger der ønsker at starte. I den forbindelse skulle der følge x. antal konsulent timer med banderne. Konsulent timerne skulle indeholde floorballmæssige viden, men også dannelse af forening og kontakt til DAFU.

Har du noget med floorball at gøre i dag?
Ja, spiller stadig elite på halv tid 🙂

Hvis du skulle give klubberne et godt råd, hvad skulle det så være?
Gør det professionelt, interessant og skabe gode rammer for spillerne, så skal de nok komme. Tænk utraditionelt for at tiltrække de unge, for vi konkurrere med alle andre sportsgrene.

Ordet er frit?
Jeg kan ikke takke alle floorball ildsjæle nok for de fantastiske muligheder i har givet os spillere i alle de år jeg har været i sporten. Uden jer ville det aldrig have været muligt at give os spillere de mange oplevelser som har været tilfældet. I startede sporten og gav den så meget at tak er et ringe ord. Jeg kunne nævne mange ledere, men for ikke at glemme nogen vil jeg ikke begynde at skrive en liste.

Men forestil jer følgende:

Hvad ville FC Outlaws være uden Aage Gøgsig?
Oftest når en klub vinder Dm er det sjældent disse ildsjæle som løfter pokalen – det burde det være – de skal stå forrest når der skal uddeles medaljer og anerkendelser.

Husk nu alle spillere ude i klubberne – vær taknemlig og værdsæt disse ledere

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.