Klara Fjorder i Malmø.

I sommers skiftede Klara Fjorder fra Copenhagen FC, til den svenske klub Malmø FBC, som spiller i nok verdens bedste liga SSL. I Klara’s blot anden SSL kamp, scorede hun hele tre mål, hvilket er super flot.

Jeg har stillet Klara et par spørgsmål, nogle af spørgsmålene er fra nogle unge floorball piger også.

Hvordan startede sæsonen for dig i din nye klub ?
Sæsonen startede i maj med en hel del styrke træning og interval-løb. Det var rigtig hårdt i starten at vænne sig til træningsmængden. Det var fedt at træne på et hold, hvor indstillingen til alt var lidt mere professionelt.

Hvor mange gange træner du om ugen, og hvad er forskellen på at træne i Danmark og i Malmø ?
Det kommer an på, om der er kamp i løbet af ugen. På en normal uge vil der være 3-4 floorball-træningspas, 2 styrkepas og en kamp. Den store forskel mellem Danmark og Sverige er træningsmængden og tempoet til træningerne.

Der gik et stykke tid før at du fik spilletid på holdet, hvordan føltes det, og hvad var grunden ?
Det er klart, at det er en tung følelse at sidde på bænken. Man vil så gerne ind og vise hvad man kan. Men det er vigtigt at huske på, at man nok skal få en chance og så er det med at gribe den. Grunden til bænkepladsen var formegentligt, at det tog tid for mig at vænne mig til tempoet i Sverige.

Du spillede en fantastisk kamp mod Endre, hvor du laver tre flotte mål, hvordan føltes det, og hvad fungerede ?
Det var en fantastisk følelse. Det bliver aldrig kedeligt at score mål. Jeg tror, at det der fungerede var, at jeg slukkede hjernen lidt og bare tænkte på at nyde at spille. Så kom det lidt af sig selv. -Og så havde jeg også heldet med mig den dag.

En af pigerne spørger om, hvordan du har fået skole/uddannelse og floorball til at passe sammen ?
Jeg vil ikke lyve… det er hårdt at få det hele til at hænge sammen. Det kræver meget planlægning især fordi man går glip af skole når der er hverdagskampe/ landsholdssamlinger. Mit studie har heldigvis forståelse for det jeg laver og er gode til at støtte og hjælpe mig.

En anden pige spørger om hvordan du er blevet så god, og om du har nogle gode råd til de unge piger ?
Jeg har været heldig at have mange dygtige trænere i mit liv. Det kræver mange timer i en hal at blive dygtig til noget, men med den rette indstilling kan alt lade sig gøre. Så træn, træn, træn og find et hold hvor man har det sjovt. Det sociale er så vigtigt!

Hvor langt tror du Malmø kommer i denne sæson ?
Jeg tror først og fremmest, at Malmø tager en slutsspilsplads. Målet derefter bliver vel en semifinale plads.

Der er meget snart VM, hvad er dine tanker omkring det ?
Jeg tænker, vi har et stærkt hold i år. Vi har tre gode kæder, der alle kan gøre en forskel. Jeg tror på, at vi ender i top 8.

Ordet er frit.
Husk at følge damelandsholdets instagram @floorballdamelandsholdet.

Tak til Klara for at stille op til dette interview, og vi ønsker Klara alt mulig held og lykke med resten af sæsonen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.