Pige jamboree.

Som man lige har kunnet læse, så er det lidt over seks år siden, at startskudet til den første pige floorball jamboree, blev skudt igang.

Tanken med pige jamboree’en var (og er), at floorball pigerne rundt omkring i klubberne, skulle have en sjov og inspirerende dag med andre floorball piger, og det skulle være nemt at gå til. Man skulle ikke var afhængig af at skulle stille med et helt hold, for at kunne deltage, men kunne deltage som enkelt person. Der skulle også være plads til helt nye spillere, så man eventuelt kunne invitere sin veninde med, altså en form for rekruttering.

Der er ikke en fast model på hvordan man afholder en jamboree, dog skal deltagerne blandes godt på holdene, så man ikke er sammen med dem man plejer at være sammen med fra sin egen klub, og så skal det være sjovt. 

På billedet kan man se tre nuværende faste landsholds spillere, der alle deltog som pigespiller for seks år siden, samt en af de helt nye skud omkring landsholdet – den sidste kan godt være svær at spotte, kan du finde hende ?

Jeg har spurgt tre af landsholdsspillerne hvad de syntes om jamboree’en, samt lidt omkring pige/dame floorball.

Maria Amalie Møller:

Hvorfor var det at du deltog i denne Jamboree, og hvad var det bedste ved den ?

Det er længe siden men jeg husker det som om at jeg deltog for at udvikle mig og for at få nogle nye øvelser med hjem til min egen klub. Det sjoveste var nok generelt fællesskabet og det at få snakket med nogle piger fra andre klubber.

Hvad syntes du om konceptet Jamboree, og skal man lave flere af dem ude i klubberne ?

Jeg synes det er et godt koncept i forhold til at få flere piger til at spille og møde hinanden på tværs af klubberne. Man kunne sagtens lave flere af dem.

Hvad kan klubberne, unionen, samt I spillere ellers gøre for at fremme sporten for denne målgruppe, altså så der kommer flere piger og damer til ?

Man skal gøre det mere attraktivt at spille floorball og få bygget nogle store hold op fra pigerne er helt små.

Hvad tænker du om de turneringstilbud der er for pigerne pt. ?

Jeg ved ikke så meget om pigernes turnering pt, men husker at der ikke var særlig mange kampe/turneringer da jeg selv spillede i ungdomsrækkerne hvilket jeg synes var en skam.

Hvordan ser du fremtiden for pige/damefloorball, både på klubplan, men også på landsplan ?

Der er mange unge talenter på pige/damesiden som forhåbentlig kan være med til at løfte niveauet i fremtiden.

Klara Fjorder:

Hvorfor var det at du deltog i denne Jamboree, og hvad var det bedste ved den ?

Jeg deltog i denne Jamboree dengang, fordi jeg simpelthen ikke kunne få nok af floorball. Så da jeg blev spurgt om jeg ville spille floorball en hel lørdag, sagde jeg selvfølgelig ja. Det bedste var at spille sammen med piger fra andre klubber. Dengang var jeg eneste pige i Copenhagen, og spillede kun med drenge. Så det var sjovt at prøve kræfter med piger for en gang skyld.

Hvad syntes du om konceptet Jamboree, og skal man lave flere af dem ude i klubberne ?

Jeg syntes, konceptet er rigtig godt. Det er vigtigt at komme ud, og møde piger/ drenge fra andre klubber, da det måske bliver ens fremtidige holdkammerater på landsholdet. Man skal helt sikkert lave flere af sådan nogle arrangementer. Jeg går ud fra, at alle unge piger dyrker floorball, fordi de syntes det er sjovt. Så en hel dag med floorball, træning og teambuilding kan kun blive en succes.

Hvad kan klubberne, unionen, samt i spillere ellers gøre for at fremme sporten for denne målgruppe, altså så der kommer flere piger og damer til ?

Jeg tror, der skal afholdes en masse arrangementer, hvor man samler floorballpiger. Så mener jeg også, at det er utrolig vigtigt, at Danmark har et u19-landshold. Der er langt til A-landsholdet for en 13-14 årig pige, hvorimod u19-landsholdet er lige indenfor rækkevidde.

Hvad tænker du om de turneringstilbud der er for pigerne pt. ? 

Jeg ved ikke så meget om turneringstilbud til piger. 

Hvordan ser du fremtiden for pige/ damefloorball, både på klubplan, men også på landsplan ? 

I takt med at floorball bliver mere og mere populær, og medlemstallene stiger, så håber jeg, at der bliver bedre forhold for pigefloorball – både for bredden og eliten. Jeg håber, at Danmark en dag kan udfordre de bedste nationer på internationalt niveau.  

Ordet er frit.

God sommertræning til alle.

Emma Vistisen:

Hvorfor var det at du deltog i denne Jamboree, og hvad var det bedste ved den ?

Jeg deltog i Jamboree, fordi vores daværende træner havde talt godt om det, og fordi jeg havde lysten til at mødes med andre jævnaldrende, der dyrkede samme sport som jeg selv, for at danne rammerne om et bedre socialt bekendtskab. Yderligere var det en god mulighed for, at spille på tværs af hold og klub, hvilket klart bringer mig til næste spørgsmål. 

Hvad syntes du om konceptet Jamboree, og skal man lave flere af dem ude i klubberne ? 

Jeg synes helt bestemt, at Jamboree er en ting man bør tage med sig ud i fremtiden. At man kan samles på tværs af hold, klubber såvel som alder betyder en hel del for det sociale aspekt af floorball. 

Hvad kan klubberne, unionen, samt I spillere ellers gøre for at fremme sporten for denne målgruppe, altså så der kommer flere piger og damer til ? 

Jeg har ikke på forhånd gjort mig særligt store overvejelser netop her, da jeg i min hverdag ikke beskæftiger mig med pigefloorball. Det sværeste på både drenge- og pigesiden er, at fastholde spillere, når andre ting i hverdagen begynder at fylde mere. Især i teenageårene, er det vigtigt, at man har det godt socialt på sine respektive hold, såvel som i klubberne. En anden vigtig ting er, at man kan udvikle spillere på alle niveau- hvilket i sig selv kan være en udfordring, hvis man, som oftest, kun er én træner til et hold.

Hvad tænker du om de turneringstilbud der er for pigerne pt. ?

Jeg var slet ikke klar over, at der var turneringstilbud. Jeg kommer fra ungdomsår, hvor der var mulighed for at spille med drenge, eller stille op i drengerækker og få tæv, for det meste. Det vidner klart om, at der er vækst i sporten, at der er nok pigehold, til at man kan spille mod hinanden. Positivt.

Hvordan ser du fremtiden for pige/damefloorball, både på klubplan, men også på landsplan ? 

Jeg kan kun tage udgangspunkt i egne erfaringer med dameligaen, der desværre er i tilbagegang år for år. Det er utrolig ærgerligt, men jeg er sikker på, at der er en masse unge piger derude, der om 5-10 år nok skal være med til at danne rammerne om en nyfortolkning af den turnering vi har på nuværende tidspunkt. 

Ordet er frit.

Hvor der er vilje, er der vej. Husk at følg’ kvindelandsholdet på Instagram og Facebook. @floorballdamelandsholdet.

Har du ikke fundet den sidste, som er Victoria Wohlert, så sidder hun som nummer to fra venstre. 

Tak til Maria, Klara og Emma.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.