U19 VM: Tjekkiet – Danmark 12-2

Danmark havde blandet kæderne lidt til dagens kamp mod Tjekkiet i U19 VM. Tjekkerne havde imponeret stort mod Sverige, som de havde slået i deres første gruppekamp, men Danmark havde faktisk i perioder matchet Tjekkiet, da holdet mødte dem i en træningskamp inden VM.

Tjekkerne gav ikke ved døren, de vandt bolden da kampen blev startet, og holdt derefter fast i bolden i 1.32 min, så havde de scoret til 1-0! Øv

Danskerne arbejde fint defensivt, og igen i dag var der god opbakning fra en masse rødklædte tilskuere, men tjekkerne spillede koncentreret og virkede opsatte på at holde fast.

For Danmark havde svært ved at holde i bolden, og da tjekkerne lavede 2 mål på under 2 min, så var Danmark nede 3-0 midtvejs i første periode.

Ros til holdet for ikke på nogen måde at falde sammen, men blive ved, og der blev arbejdet hårdt for at komme frem til muligheder, men Tjekkiet var gode.

Med 4-0 målet godt 1 min inden perioden sluttede, så var kampen reelt lukket fra tjekkisk side.

Danmark søgte de direkte muligheder og havde tilløb, og et godt eksempel var denne chance.

Danmark skiftede keeper i pausen, og talentfulde Mathias Hjelm kom ind, og han fik næppe den start han havde drømt om. Tjekkerne lagde igen ud med at vinde facoff fra periodens start og så holde de fast i bolden, indtil de på en god frislagskombination scorede til 5-0.

Men blot 17 sekunder senere svarede Danmark igen, fint pres fra Mathias Glass gjorde Danmark fik en 2 mod 1, og Glass svigtede ikke og fandt Magnus Nyeng der scorede for anden kamp i træk.

Tjekkiet holdt dog fast, og 92 sekunder senere så havde tjekkerne scoret to gange og øget til 7-1. Jo Tjekkiet var et klassemandskab.

Danmark kom mere med og kom frem til muligheder, men Tjekkiet spillede klogt, de havde stor bevægelighed i deres spil og lod bolden rulle rundt!

Halvejs i kampen var Danmark nede med 8-1, og Tjekkerne rullede endnu mere bold og brugte banens længde klogt.

Kampens sidste periode startede med dansk powerplay, muligheden var der blandt andet ved denne mulighed  tjekkerne greb dog taktstokken og scorede kort efter de blev fuldtallige.

Den sidste periode så Danmark komme frem til flere muligheder, det var kombinationen at tjekkerne nok slækkede på tempoet, men også at de danske spillere insisterede på at blive ved. Respekt til de danske spillere for på ingen måde at slå op i banen! Stærkt

Et eksempel på godt dansk spil med tempo var denne mulighed

Slutteligt endte det med en tjekkisk 12-2 sejr, men Danmark kan kun være tilfreds, der var langt mere energi i spillet og det er i denne slags kampe, at spillerne udvikler sig, og tjekkerne er et godt bud på en VM guldvinder.

Landstræner Jens Hagbarth:
Følger

Tjekkiet – Danmark 12-2 (4-0, 4-1, 4-1
Magnus Nyeng 1+0, Mathias Glass 0+1, selvmål 1+0

Skud: 34-16 (9-0, 10-5, 15-11)

Mom: Mikkel Christensen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.