En ny damesæson står for døren – udfordringer er de samme i toppen.

For tredje sæson i træk, skal der findes en struktur i toppen af øst dame-rækken. To af holdene er suveræne (Copenhagen og Hvidovre), det tredje hold kan man godt bide skeer med (Rødovre), men det er de tre hold, der igen står alene tilbage i en mulig øst liga.

For at få en dameliga rigtigt op og stå, kræver det at fem andre hold rykker op, så man kommer op på otte hold i alt. Dette ønske kom mange af dameholdene med til den nye sæson, men pt. er der ingen der har lyst til at rykke op. Nederlagene er for ydmygende, og klubbernes spillermateriale er for brede, det bliver svært for en nybegynder at træde ind i en liga turnering.

I toppen er der tre super dygtige liga hold i øst Copenhagen, Hvidovre og Rødovre. Alle tre hold savner nogle at spille imod, i en meningsfyldt turnering. Der er ingen tvivl om, at hvis du vil noget mere med sporten som spiller nu, så er det i de tre klubber man skal være, da du her har optimale rammer for at udvikle dig som spiller, bl.a. er niveauet til træningen meget højt. Men det skaber en skævvridning turneringsmæssigt, at samle de bedste spillere i to/tre klubber.

Den første struktur der blev lavet, efter at man løb ind i udfordringerne i øst, valgte man at de tre ligahold spillede mod hinanden i den første halvdel af sæsonen, hvilket ligaholdene syntes var lidt spild af tid. Man delte 1. Div. op i to kredse, og vinderen af hver kreds skulle rykke op i et liga mellemspil efter nytår. De to hold der vandt rækkerne, valgte oprykningen fra, og derfor endte det med at nr. to og tre fra de to kredse rykkede op (Vanløse og Benløse).

I den netop overstået sæson, lagde man så liga og 1. Div. holdene sammen i et grundspil, hvorefter nr. fire og fem i rækken rykkede op i et liga mellemspil efter nytår. Igen trak et af oprykkerholdene fra, så det blev nr. fire og seks der rykkede op (Hafnia og Greve), men igen det samme mønster.

Nu skal en ny struktur findes, og med de udsigter der er, så går der lang tid før at det flotte stykke pigearbejde, der bliver lavet ude i klubberne, giver bonus i toppen af damefloorball. Men hvordan får man de sidste hold til at rykke op. Som det er nu, så “vinder” man en taber plads, og derfor vil de fleste helst spille om at vinde 1. Div., hvor der også er plads til nye spillere. Hvad kan de resterende klubber så selv gøre lige nu, for at spille i den øverste række, for holdene vil gerne, det bliver bare for svær en opgave. Skal 1. Div. holdene tage nederlagene som en del af deres udvikling, eller måske lave holdfællesskaber i mellemspillet, for at skrabe et dygtigt hold sammen f.eks. ??? 

Det bliver i hvert fald igen en svær opgave turneringsudvalget får til opgave, den ligger ikke lige til højrebenet….

Du kan f.eks. læse Hafnia’s dametræners beretning her, som beskriver deres sæson:

Fra 1. Division til DM Kvartfinale – Hafnia Damers Årsreferat

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.