Dengang da Danmark var med til U19 VM for kvinder

For lidt tid siden bekendtgjorde forbundet, at der igen ville blive et U19 landshold for kvinder.

Det skrev jeg lidt om i sidste uge i et par indlæg.

https://floorballnyt.blog/2019/01/16/u19-landsholdet-piger/
https://floorballnyt.blog/2019/01/17/staerk-succesrate/

Det blev også til en snak med Jasmin Damm, der er en af Danmarks bedste spillere i dag og som var med på U19 landsholdet dengang.

Du var med i den første U19trup der skulle til VM, hvordan var det at være udtaget?
Jeg var på daværende tidspunkt også en del af truppen til A-landsholdet, men udtagelsen til U19 truppen betød alligevel noget særligt, idet udtagelsen indebar, at man pludselig var en af dem som skulle tage ansvar og gå forrest (i modsætning til min rolle på A-landsholdet).

Hvad var dine tanker og følelser inden VM?
Jeg husker tydeligt, at vi egentlig frygtede, at det ikke ville blive en succes. Der var ikke megen opbakning omkring at sende et U19 kvinde landshold afsted, så det fyldte en del. Men det gjorde det kun endnu federe, da resultatet endte med at blive over forventet (vi vandt U19 B-VM). Derudover så jeg selvfølgelig frem til at spille sammen med en masse spillere i min egen aldersgruppe og blive pålagt en anden rolle end på A-landsholdet.

For din udvikling som spiller, hvad betød et U19 VM for dig?
U19 VM betød at jeg voksede som spiller. Jeg lærte at tage mere ansvar og pludselig skulle være med til at afgøre kampe. Jeg tror, at det har haft en stor betydning for min udvikling og selvtillid som spiller.

Hvad tror du det betød for spillerne i truppen dengang, at I var med til et U19 VM, i forhold til at 15 af 20 spillere senere kom på A-landsholdet?
Jeg tror, at det har haft stor betydning. Det er netop i den alder, at mange stopper til sporten. Så jeg tror helt klart, at det har været med til at få spillere, som måske ikke var udtaget til A-landsholdet på daværende tidspunkt, til at fortsætte med at spille og have ambitioner om at blive endnu bedre.

Hvad husker du fra det første VM?
Det må nok være, da vi kom tilbage til Danmark efter VM, og vi blev overrasket med fejring i Arena Nord af familie, venner, klubmedlemmer mv. Jeg tror ikke, at nogen havde forventet inden, at vi tog afsted, at vi ville ende med at vinde.

I havde Charles Hansen og Annika Bengtsson som trænere dengang, er det vigtigt for et kvindehold der er en kvindelig træner?
Når der er tale om et ungt pigehold, så kan det i nogle situationer være fordelagtigt med en kvindelig træner. Jeg vil dog ikke personligt mene, at det er nødvendigt. Men jeg syntes at trænersammensætningen med Charles og Annika var helt optimal for vores hold, og generelt havde vi et godt sammenhold i truppen.

Nu er der et nyt projekt klar til at Danmark igen kan være med til U19 VM, hvad er dine tanker om dette?
Jeg syntes, at det er et rigtig godt initiativ for dansk kvinde floorball, og jeg er sikker på, at det vil have en positiv effekt på ambitionsniveauet hos mange af spillerne. Jeg håber, at pigerne får en ligeså fed oplevelse, som vi i sin tid havde.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.