Hvor stærk er 1.div egentlig?

Med planerne der hedder en kommende model med 12 hold i ligaen opdelt  med 6 hold i øst og vest, og en tilsvarende opdeling i en 1.div øst og vest.

Hvor gode er holdene så egentlig i de to nuværende 1.divisioner, det bad jeg 4 trænere om at give et bud på, og det i form af de skulle sætte de to bedste kæder i henholdsvis 1.div øst og 1.div vest.

Men inden da har jeg fået lov at sakse dette fra Helsingørs facebookside, hvor deres træner giver hvert hold i 1.div disse ord med på vejen.

Hafnia FC
Selv om gennemsnitsalderen må være blandt de højeste i dansk floorball, kan Amagerkanerne ikke løbe fra favoritværdigheden til serie-sejren i årets 1. division. Ført an af (G.O.A.T.) Jesper Schow, der rundede 100 point med et snit på over 6 point per kamp sidste år, samt flere tidligere ligaprofiler udgør Hafnia-mandskabet en sammentømret enhed med et spilkoncept, der fuldstændig sidder på rygraden efter en menneskealder (for nogle af HFT spillerne i hvert fald) med den samme grundstamme af spillere. Det bliver tju-bang offensivt, og alle hold kan få ørene i mål-maskinen, hvis ikke disciplinen fastholdes. Jeg ser frem til igen at krydse klinger med

Vallensbæk Floorball (de har sidenhen trukket holdet)
Det bliver for mig personligt et spændende gensyn efter et par års fravær med hvad, der i en årrække kunne betegnes som en heksekedel, når Pilehaveskolen dannede rammen for fredags byturs-opvarmning for det meste af Vestegnen i form af floorballkamp og store mængder fermenteret kulhydrat. Helt så hektisk har VF-dome ikke været de seneste år, men VF ligner alligevel førsteudfordreren til Hafnia om 1.pladsen i rækken. Det grønblusede mandskab besidder – ligesom Hafnia – en række tidligere liga-spillere og DM-guldvindere, som holder højt niveau, og VF har alle dage været kendt som en kriger-mandskab, der slås til det sidste. Nøglen til sejr over Vallensbæk er en kombination af at stække førnævnte profiler, hvor især Nicolaj Jensen skudafvikling er i særklasse, og ellers prøve at få de til tider lidt iltre VF-temperamenter til at fokusere på andet end spillet på banen.

Lyngby Floorball Forening
Helsingør havde fornøjelsen af at møde ”naboerne” i årets pokalturnering – en kamp der sluttede med en Lyngby-sejr på 4-2. Kampen blev et meget godt billede på den forskel, der lige nu findes imellem et gennem-rutineret Lyngbyhold – med en sprudlende Andreas Krogh i spidsen – og et nyt og relativt usammenspillet Helsingør-mandskab. Lyngby kan på dagen slå alle hold i rækken og ser på papiret ud som det stærkeste af de resterende hold efter Hafnia og VF.

Rungsted-Hørsholm Floorball Klub
Rungsted bliver for mig personligt et af de mest interessante bekendtskaber i årets turnering. Uden at skulle tage noget fra de øvrige hold i rækken virker Rungsted i skrivende stund som den eneste klub, der arbejder med at udvikle et hold med et fremtidigt liga-perspektiv. Hertil har man har over de sidste 2 sæsoner sagt farvel til +10 af de ellers bærende kræfter, og ind på holder er kommet en sværm af ungdomsspillere, der har stort potentiale, men også endnu har en del af lære. Jeg forventer Rungsted bliver et hold der udvikler sig markant henover denne sæson i takt med de unge spillere får betalt lidt af lærepengene. Spillende træner Christian Sonne udgør dog stadig holdets farligste våben og nøglen til at åbne modstandernes forsvar.

Herlev Floorball Club
Det gulblusede Herlev-mandskab har i årevis søgt efter en eller anden form for identitet: skulle man være et talenthold af egne ungdomsspillere, skabe et hyggehold for gamle Herlev-drenge, søge at lokke reserver fra nabo-klubberne til, eller noget helt fjerde. I sidste ende blev det nok lidt en blanding af det hele. Efter et par sæsoner med en yderst skrabet trup har man over de sidste måneder lokket et par Herlev-koryfæer retur, og i år tilføjes et spændende ”nyt-gammelt” bekendtskab i form af Daniel Hedegaard, som er vendt tilbage til barndomsklubben efter en rundtur hos de Københavnske ligahold. Det er svært at vurdere hvordan dette miks af ældre og yngre spillere vil harmonere. På et område har Herlev-mandskabet dog en fordel i forhold til alle andre — i målet sidder 1. divisions suverænt bedste keeper Claes Olsen, som egenhændigt kan vinde kampe. Herlev kommer formentlig til at stå ultra-kompakt og leve på kontraspillet med førnævnte Hedegaard og topscorer Jannik Mortensen som de farligste kort.

CBS Sport
Sidste gang Helsingør spillede i 1. division var handelsskoledrengene fra CBS et – ærlig talt – halvkedeligt bekendtskab, som jeg personligt bedst husker for at stille til kamp med færrest mulige spillere for ellers at agere træningskegler for topholdene i rækken. Men det lader ikke længere til at være tilfældet – et par gedigne forstærkninger af både svensk og dansk herkomst gjorde sidste år CBS til en yderst kompetent modstander for mange i rækken blandt andet med 2 sejre over Vallensbæk. Der var dog også adskillige store øretøver imellem, og CBS ligner nok mest et hold som fra en placering i den lave ende af række skal forsøge at lave så meget ravage som muligt med sin direkte spillestil.

Rødovre Floorball Club 2
Sidste-placeringen i denne ’power ranking’ skal tages med forbehold, da Rødovre er lidt af en dark-horse som eneste andethold i rækken. Potentialet for et meget stærkt mandskab er så afgjort til stede med tanke på de mange dygtige ungdomsspillere der figurerer i kanten af ligatruppen, samt de mange pensionerede stjerner fra Rødovres stormagtsperiode. Hvorvidt disse tørner ud for Rødovre 2 er dog uklart, og det er derfor svært at vurdere holdets reelle styrke, som formentlig vil svinge meget fra kamp til kamp.

Tilbage til hvordan ville 4 trænere sætte deres to kæder med de bedste spillere fra 1.div.

Ingen tvivl om der er dygtige spillere herunder, men en del er selvvalgte floorballpensionister.

1.div øst

Keeper: Keeper:
Claes Olsen, Herlev Claes Olsen, Herlev
Tim Bek, Rødovre Tim Bek, Rødovre2
Backs: Back:
Adam Wållringer, Helsingør Ondrej Ceska, CBS
Andreas Krogh, Lyngby Adam Wållringa, Helsingør
William Tækker, Helsingør Andreas Krogh, Lyngby
Christian Sonne, Rungsted William Tækker, Helsingør
Forwards: Forwards:
Jesper Schow, Hafnia Tim Ingemann, Lyngby
Rasmus Enevoldsen, Hafnia Kalle Tamminen, Rødovre2
Jeppe Trier, Hafnia Jesper Schow, Hafnia
Jon Precht-Sparre, Helsingør Rasmus Enevoldsen, Hafnia
Bertram Skotte, CBS Christian Niekrenz, Rungsted
Rasmus Bømervang, Rødovre Jeppe Trier, Hafnia

1.div vest

Keeper: Keeper:
Mathias Hansen, Frederikshavn Casper Eiersted, Strandby-Elling
Nikolaj Bøgild, Strandby-Elling Nikolaj Bøgild, Strandby-Elling
Backs: Backs:
Ronnie Schou, Frederikshavn Ronnie Schou, Frederikshavn
Rasmus Overgaard, AaB Anders Tengnagel, Strandby-Elling
Sylvester Hansen, ÅFK Stefan Ohrt, Strandby-Elling
Kevin Puhlmann, Frederikshavn Glenn Christiansen, Strandby-Elling
Forwards Forwards
Kim Høst, Frederikshavn Kim Høst, Frederikshavn
Nicolai Flyvholm, Frederikshavn Nicolai Flyvholm, Frederikshavn
Niklas Juul, Frederikshavn Niklas Juul, Frederikshavn
Jonas Johansen,  Strandby-Elling Jonas Johansen,  Strandby-Elling
Jeppe Schmidt, ÅFK Jeppe Schmidt, ÅFK
Vinoth Sivapalan, ÅFK Vinoth Sivapalan, ÅFK

cropped-cropped-cropped-floorball1711.jpg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.