Hvad skal du gøre?

Situationen var enkel, i efterårsferien spillede Danmarks U19 landshold med i 6 nationers turneringen i Slovakiet, hvor det var A-landshold der ventede.

To kampe på en dag, så hvad skal du gøre i forhold til restitution og ernæring?

Danmark spillede først mod Tyskland kl.12.30, og da kampen var slut 14.30, var der 5 timer til næste kamp mod Slovakiet, som skulle spille deres første kamp.

Jeg måtte høre en af Team Danmarks diætister i form af Inge Bols. For det enkle er at give svaret, noget andet er at give 3 muligheder, så trænere, spillere og forældre kan fundere over hvad det rigtige svar er.

De tre muligheder er (svaret kommer imorgen)

1) Spiser mindst muligt, da kroppen ikke kan nå at fordøje det. Der er derfor risiko for, at du føler dig tung under næste kamp. Drik masser af vand, så du ikke bliver dehydreret. Hvis du spiser, så undgå kulhydrater, som lægger sig som en dejklump i maven og gør dig oppustet. Spis grønsager og protein og drik vand.

2) Sørger for at indtage godt med protein og væske lige efter første kamp, så kroppen får ny vigtig energi og musklerne har noget at arbejde på i næste kamp. Drik kakaomælk, proteinpulver og spis proteinbarer og drik BCAA ( AMINOSYRER, som kroppen nemmere optaget end protein)

3) Spiser straks efter første kamp et sammensat måltid med både kulhydrat, protein og lidt fedt samt evt. grønsager og drik saftevand eller sodavand til. Vælg bevidst lyse kulhydrater (hvid pasta eller lyst brød m.m) og vælg bevidst mere kulhydrat end protein. Ultimativt er kulhydrater, herunder sukker, vigtigere end protein før næste kamp.

Vidste du, at atleter, forældre og trænere kan deltage i ernæringskuser som arrangeres af Team Danmark, her er det diætister som bla. Inge Bols der giver guldkorn fra sig.

I de seneste 3 år har jeg samarbejdet med hende og vi har haft mange trænere på kurser, og den enkle konklusion er, trænere, forældre og spillere har SLET ikke styr på det med kosten.

Så en anbefaling er at er der ikke mulighed for at deltage i Team Danmark kurser, så book via klubben f.eks en af Team Danmarks diætister.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.