En snak med Frederik Nielsen

Efter U19 holdet deltog i seniorlandsholdturneringen i Slovakiet fik jeg mig en snak med et par af spillerne.

Frederik Nielsen spiller til dagligt i Frederikshavn.

Hvad gjorde størst indtryk på dig ved selve turneringen?
– Turneringen har været en kæmpe oplevelse som ung spiller, hvor vi har overrasket som hold. Jeg synes vi som hold, har skabt et resultat vi alle kan være tilfredse med, selvom vi med kun én uges forberedelse skulle møde hold, der ligger blandt de 6-14 bedste i verdenen. Udover vi som hold har præsteret er fornuftigt resultat, så har oplevelsen ved at være en “del” af det danske a-landshold været urolig fascinerende!

Hvad var du selv mest tilfreds med i forhold til din egen præstation?
– Jeg synes, at jeg formår at spille en fin turnering, hvor jeg har haft en forskellig rolle i de forskellige kampe. Som udgangspunkt skulle jeg starte som forward, hvor jeg er vant til at spille hjemme i Frederikshavn. Det viste sig, at Jens og Claus mente jeg skulle ned i defensiven, hvilket jeg synes jeg får til at fungere i stort set hele turneringen igennem, selvom jeg ikke har spillet back i mere end to uger. Derfor er jeg alt i alt tilfreds med min indsats til holdet.

Hvad synes du I lykkedes godt med som hold?
– Vores sammenhold og troen på os selv har haft stor betydning på turneringens forløb. Vi har hygget os som hold, der helt klart har smittet af på vores spil på banen. Vi gav ikke op på noget tidspunkt, hvorimod vi måtte indse, at vores ben og hoveder ikke længere kunne følge med i den sidste halvdel af kampen mod Slovakiet. Vi har alt i alt kæmpet som hold hele turnering igennem, og synes klart vi kan være stolte af vores præstation i alle tre kampe!

Derudover har trænerne gjort et forrygende arbejde, som optakt til kampene. De har haft stor fokus på vores modstanders kvaliteter, men også hvordan vi skulle spille for at drille holdende. Trænerne har bakket op om os hele vejen igennem, hvilket specielt har givet mig et kæmpe boost på banen.

Giver det blod på tanden til mere?
– Selvfølgelig bliver man bidt af stemningen og oplevelsen, som det er, at være en del af et a-landshold, der spiller mod flere top nationer i verdenen. Dette giver blod på tanden til at udvikle sig selv, så man på et tidspunkt selv kan spille sig på holdet.

Hvad tager du med dig fra selve turneringen i forhold til din udvikling?
– Kan tage det hele med! Nu har man været udsat for et ekstremt pres og været underdogs gennem hele turnering, men vores sammenhold og troen på os selv har været alt afgørende for vores tilfredstillende resultat. Det overblik man skulle finde frem i situationer kan jeg klart tage med hjem, hvilket jeg håber vil kunne forbedre min udvikling som floorball spiller.

blog floorball u19 frederik nielsen landshold

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.